Prima pagină » Local » Încă o comună din județul Iași va avea drumuri modernizate! Se va cheltui suma de 1,5 milioane de euro – FOTO

Încă o comună din județul Iași va avea drumuri modernizate! Se va cheltui suma de 1,5 milioane de euro – FOTO

09 mai 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU în Local

Nu mai puțin de 15 drumuri din comuna Roșcani, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată săptămâna viitoare

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost alocate noi fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județul Iași. Pe data de 19.05.2023, Primăria comunei Roșcani va organiza licitația pentru reabilitarea mai multor drumuri din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 7.115.463 de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând, astfel, la apariția de gropi. În prezent, din cauza spălării părții carosabile nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușirilor în zone adiacente platformei de drum. Podețele de evacuare a apei colectate de șanțurile laterale lipsesc, iar în zonele de intersecție cu drumurile laterale nu există podețe laterale care să asigure continuitatea scurgerii apelor”, se arată în caietul de sarcini.

Și Primăria Valea Lupului a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor, lucrare finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

O comună din județul Iași va avea 15 drumuri modernizate

Conform proiectului, vor fi modernizate 15 drumuri sătești, cu o lungime de 3,9 kilometri.

„Din punctul de vedere al stării tehnice, drumurile propuse pentru modernizare se prezintă astfel: nu au capacitate portantă corespunzătoare pentru preluarea unui trafic rutier care crește cu trecerea timpului. Partea carosabilă existentă se află în stare tehnică rea, necesitând lucrări de întreținere, reparare sau modernizare. Partea carosabilă existentă se află în stare tehnică rea, necesitând lucrări de întreținere, reparare sau modernizare.

Rigolele existente pentru evacuarea apelor pluviale sunt în mare parte colmatate. Partea carosabilă nu se diferențiază de acostamente, nu are pante transversale spre rigole și apa stagnează în bălți, pe platformă, accelerând procesul de degradare”, se mai arată în documentația procedurii.

Și în comuna Valea Seacă urmează ca mai multe drumuri să fie reabilitate.

Și drumurile din comuna Fântânele vor fi modernizate

Totodată, și drumurile din comuna Fântânele, județul Iași, vor fi modernizate cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny. Recent, autoritatea contractantă a demarat licitația pentru reabilitarea mai multor drumuri din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 11.492.108 lei, fără TVA, aproape 2,3 milioane de euro.

La procedură au participat Enviro Construct SRL, Eky-Sam SRL, Conest SA, Construct & Drum SRL, Danlin XXL, asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL și asocierea Goldexo Grup Coarnele Caprei SRL – Cornell”s Floor SRL – Bogdy Trans SRL.

Rămâne de văzut dacă licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Roșcani va fi adjudecată după depunerea ofertelor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`