Deciziile luate de Mihai Chirica sunt din ce în ce mai greu de înțeles. În ultimii ani, primarul acordă titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași pe bandă rulantă și fără niciun fel de noimă. Iașul are adevărate somități în domeniul medical, care au avut, de-a lungul carierei, realizări remarcabile, ne referim aici la prof. dr. Carol Stanciu, prof. dr. Grigore Tinică, prof. dr. Daniel Timofte, dr. Sidonia Susanu, conf. dr. Lucian Eva și mulți alții, însă edilul a ales să acorde acest titlu medicului dermatolog de la Spitalul Clinic CF Iași, Daciana Brănișteanu, din motive numai de el știute. Cu astfel de cetățeni de onoare, titlul a devenit unul derizoriu, nicidecum o onoare, astfel că nu e de mirare că personalități ieșene refuză să fie incluse în această clică.
Edilul Mihai Chirica i-a oferit medicului dermatolog Daciana Brănișteanu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași. Declarațiile doctoriței depășesc ridicolul
Reporterii BZI au luat legătura cu Daciana Brănișteanu, care a dat o serie de declarații ce frizează ridicolul. Aceasta și-a făcut singură un elogiu, susținând că merită să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Iași, deoarece prin organizarea conferinței de dermatologie a contribuit la dezvoltarea turismului, dar și a economiei. Primăvara Dermatologică Ieșeană este o conferință, nici măcar un congres, care se organizează din anul 2012. În acest an, conferința a durat 5 zile, astfel încât credem că afirmațiile Dacianei Brănișteanu sunt suprarealiste și lipsite de orice urmă de modestie.
„Referitor la modul în care am promovat Iașul și comunitatea ieșeană, în primul rând, pot spune faptul că am adus, la Iași, tot ce înseamnă creiere luminate în dermatologie și în medicină, în general. Sunt oameni care au făcut acest drum an de an, timp de 13 ani. Simplul fapt că au venit la Iași, au avut posibilitatea să ia contact cu tot ce are Iașul mai frumos, valoare științifică, valoare umană. Este vorba despre maniera indirectă de a promova HoReCa, pentru că am ales Hotelul Internațional pentru desfășurarea unor ediții a Primăverii Dermatologiei, dar au fost locații precum Biblioteca Centrală, la care am renunțat în momentul în care a devenit neîncăpătoare pentru numărul de participanți. Este vorba despre faptul că primăria a fost în permanență, în ultimii trei ani, lângă noi și noi am putut să recomandăm spicherilor veniți din afara țării și participanților ghiduri turistice la principalele monumente din Iași. Este vorba despre impactul economic, până la urmă, toate restaurantele, toate tipografiile le-am folosit. Cărțile pe care noi le-am scos le-am tipărit în Iași, la editura Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa», dar și la PIM, care este o editură recunoscută. Este vorba despre toată atmosfera aceasta de bine pe care noi o promovăm în sensul în care noi chiar credem că Iașul este un oraș care favorizează relațiile interumane bazate pe respect, pe prietenie, pe deschidere. Sinceră să fiu, eu sunt o admiratoare a Iașului din tinerețea mea”, a declarat Daciana Brănișteanu.
Medicul dermatolog a ales Palatul Braunstein pentru a primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași
Medicului Daciana Brănișteanu i s-a decernat titlul de Cetățean de Onoare vineri, 12 iulie 2024. Aceasta a ales ca evenimentul să aibă loc la Palatul Braunstein, deoarece se declarară o iubitoare de artă.
„Am ales Palatul Braunstein pentru că mie mi se pare că dintre clădirile restaurate sau îngrijite de către primărie, în afară de Palatul Roznovanu și de Palatul Culturii, mi se pare că aceasta este o locație emblematică pentru Iași. Având în vedere faptul că titlul de Cetățean de Onoare mi se decernează datorită promovării imaginii Iașului în lumea medicală, și nu numai, deci și a Iașului cultural și Iașul turistic, mi s-a părut că este o idee extraordinară. Plus că dermatologia este o împletire frumoasă între medicină și artă. Dermatologi, mari iubitori de artă, mari colecționari, ei înșiși cântă, pictează și Palatul Braunstein este setul unor expoziții foarte importante și frumoase. De altfel, și la eveniment am avut o expoziție a pictorilor consacrați, Liviu Suhar, am vrut să fie un eveniment cu adevărat deosebit pe care invitații care vin din toată țara să îl poată ține minte”, a precizat Daciana Brănișteanu.
Deși mulți dintre medicii menționați mai sus și-au terminat doctoratele, studiind ani întregi în străinătate, dr. Daciana Brănișteanu a subliniat faptul că a ales să profeseze la Iași, deși a studiat timp de un an în Franța, alături de soțul său. Probabil, în grandomania sa, Daciana Brănișteanu consideră că ieșenii ar trebui să-i fie recunoscători că s-a întors la Iași și profesează aici.
„În anii 1996-1997, când mi-am completat studiile în străinătate, și mie, și soțului meu ni s-a propus să rămânem în Franța și pe atunci nu erau recunoscute diplomele și ne-am întors pentru că am considerat întotdeauna că avem o datorie față de acest oraș, unde noi ne-am format ca medici și ulterior am crescut ca și profesori. Sunt toate generațiile de studenți, sunt 33 de generații de studenți pe care le-am instruit și pe care îi iubim și cărora le-am dorit un zbor cât mai înalt. Sunt studenți care acum sunt participanți ai Primăverii Dermatologice Ieșene. Deci vorbim despre o mare familie, în primul rând, înainte de toate”, a declarat Daciana Brănișteanu.
Relația de prietenie dintre edilul Mihai Chirica și dr. Daciana Brănișteanu a fost negată de aceasta
Medicul dermatolog susține că nu are niciun fel de relație apropiată cu primarul Mihai Chirica, deși vizitează foarte des biroul edilului de la Palatul Roznovanu. Mai mult decât atât, în perioada desfășurării conferinței Primăvara Dermatologică Ieșeană de anul acesta, a avut poziționată o reclamă luminoasă cu litere volumetrice chiar în fața Primăriei Iași. Niciun eveniment medical ieșean nu a avut o astfel de reclamă poziționată în fața administrației publice locale. Cu toate acestea, dr. Daciana Brănișteanu susține că titlul de Cetățean de Onoare este unul meritat.
„Eu pe primarul Mihai Chirica nu l-am întâlnit niciodată în viața mea privată. Singurele mele întâlniri cu domnul primar Mihai Chirica au fost pe scenă, în amfiteatrul Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași, acolo l-am auzit pentru prima dată vorbind și doar ca invitat la Primăvara Dermatologică Ieșeană, așa cum dumnealui merge la toate evenimentele medicale pe care le susține și a făcut un titlu de glorie din susținerea activităților medicale și învățământul superior. Nu am niciun fel de conexiune cu domnul primar, alta decât profesională și niciodată în viața mea dinainte de a veni la Primăvara Dermatologică Ieșeană nu l-am întâlnit”, a menționat medicul.
Menționăm faptul că edilul Mihai Chirica nu a răspuns apelurilor reporterilor BZI pentru un punct de vedere referitor la decizia de a oferi titlul de Cetățean de Onoare medicului dermatolog Daciana Brănișteanu.
Care sunt drepturile dobândite de persoanele care primesc titlul de Cetățean de Onoare
Persoanele care primesc titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași au dreptul de a lua cuvântul în şedinţele Consiliului Local al municipiului Iaşi, la dezbaterea materialelor care privesc întreaga comunitate, au dreptul de a participa la toate manifestările desfăşurate sub patronajul Consiliului Local al municipiului Iaşi sau în care acesta este coorganizator, au dreptul de a călători gratuit pe toate mijloacele de transport în comun din municipiului Iaşi. Cetățenii de Onoare ai Iașului au accesul liber la Muzeul Municipal Iași, dar au și dreptul de a participa gratuit la toate manifestările cultural-sportive organizate de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local.
Este important de știut faptul că din cei peste 300 de cetățeni de onoare ai municipiului Iași, niciunul nu a participat la vreo ședință a Consiliului Local.
Amintim faptul că proiectul de hotărâre privind emiterea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași pentru dr. Daciana Brănișteanu a fost votat și aprobat în unanimitate de plenul Consiliului Local în luna aprilie 2024.
La evenimentul de decernare a titlului de Cetățean de Onoare a fost o căldură teribilă, aerul condiționat nu făcea față, încât cei peste 100 de participanți abia mai puteau respira.
Ehh, Daciana, Daciana, ce bine te miști tu!
Bre Daciana, inainte de a aduce la Iasi „minti luminate”, ai adus la cabinetul pe care tu il numesti „clinica”, o lampa UV cu care pacalesi pacientii ca sa le iei si mai multi bani. Hai sictir.
Să o facă și pe Cristina Elena Mitrofan cetățean de onoare și ea are merite,a dezvoltat spitalul CFR și e singura din țară care a organizat un concurs și a ieșit pe locul doi (!!!) Noi Elena te iubim CA CA tine nu găsim . O vrem pe Mitrofanca cetățean de
La puscarie cu borfasii de chirica si aivanoaiei termoservice iasi ce fura iesenii de peste 10 ani !
Trezeste-te Mihai ca ai luat-o razna
daciana branisteanu cetatean de onoare al Iasului!!!
Un articol de doi bani comandat cu siguranță de madam Gheuca-Solovastru.In primul rând Doamna Daciana este profesor dar se vede la cat de inculți sunteți ca nu știți ce grad are.Cat despre somitățile care le propuneți Tinica freacă manganu în spitalul cardiologic de pomană, Lucian Eva este un criminal și puțin știu câți oameni a nenorocit doar ca este pus într-o lumină falsă de domnișoară de Dubai pe care o regulează și o plătește pentru a îi ține pagină de Facebook cu articole doar despre el.Iar despre Daniel Timofte este de ajuns să vezi cum arată spitalul Sf.Spiridon și îți dai seama ca cei din lista voastră merită să fie cetățeni de onoare.Rusine pentru articol.Zero barat
Pai da, a sosit scadenta pentru factura de la scrutin…
Va imaginati ce drama pt pacienti ,dupa plecarea SUPER OMULUI si dr.prf. conferentiar MED Taranu Tatiana ,sa va trateze aceasta felcerita si mai conduce si Clinica !!
Urmează Alina Belu de la Sf. Maria.
in curand penalu mitoman de chirica o sa o faca si pe curva de masa onorifica betivanu drakului …
Ia publicati lista aceea cu 300 nume macar sa ne lamurim
Publicati lista cu 300 nume sa ne lamurim
OF of mai mai,se stie ca-i grandomana,consultatii supratarifate pe vorbe frumoase..Manipuleaza de cind se stie ea ii place sa se auda vorbind chiar cind nu spune nimic. Frustrari din perioada studentiei.Alegerea unei specialitati unde nu-ti bati capul pentru ca nu exista tratamente decit pentru prostii care cred in ce li se spune.Ea stie ce gindeste de fapt.Reclama,sufletul comertului.Chirica si el pe acolo,da transport gratuit cu tramvaiul.
Branisteanu era taica-tu, nu tu, proasto ce esti….
Nu-i proasta,doar interesata. Dixit. Cit despre familia de adoptie,doar de bine.
Sa nu o comparam cu DOAMNA Taranu.Profesionista,modesta,total neinteresata de avantaje materiale.Un OM cum rar intilnesti.
„Duamnei” ii place sa pupe dosul..și viceversa…
Lucian Eva e somitate?? Ferească Dumnezeu!
Este pregătită să fie pusă repejor ca manager la CF, cărțile se fac
Se potrivesc
Cetatean de onoare trebuia facut dnul dr Mugurel Bosanceanu, poate cel mai bun chirurg de chirurgie toracica din lume …! Domnul profesor Stanciu .. si multi altii… ce merite deoaebite are aveasta doamna?
Să fie făcut cetățean de onoare dr. Dănuț Pilă președintele CA de la Sf Maria unde împreună cu Belu fac jaful secolului
În primul rand, ii recomand doamnei sa mai schimbe textele laudative, par la indigo, toate sunt despre „noblețe și caldura” sufleteasca, putina variație ar face minuni.
N-ar face minuni în ceea ce privește pregătirea medicala unde nu si-a mai înnoit cunoștințele din anii 60.
Apropo de innoiri, plombele dentare trebuie sa fie reînnoite și ele, doamna doctor. Asta n-ar face chiar minuni dar ar imbunatati cumva calitatea relației cu pacienții, insist sa țineți cont
Cărui fapt se datorează apariția managerului de la Spirdon, Timofte, in aceasta lista de “somitati”?