Prima pagină » Local » Încă două focare de COVID-19 în Iaşi! Un şantier a fost închis după ce incă 10 persoane au fost infectate
Încă două focare de COVID-19 în Iaşi! Un şantier a fost închis după ce incă 10 persoane au fost infectate

Încă două focare de COVID-19 în Iaşi! Un şantier a fost închis după ce incă 10 persoane au fost infectate

12 oct. 2020, 14:25,
George Cristian în Local

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP), a dat publicării lista cu încă două focare de COVID-19 în Iaşi. Se pare că la CNUD-EFCO OPERATIONS Iași, s-au mai descoperit încă 10 salariaţi.

În aceste condiţii, şantierul a fost închis, iar zona a intrat într-un proces de dezinfecţie. Angajaţii au o stare de sănătate bună, aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical şi au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Încă un angajat al Spitalului Clinic Militar a fost infectat cu COVID

Un angajat al Spitalului Clinic Militar a fost infectat cu COVID. Este vorba despre un îngrijitor care a contactat virusul din Wuhan. Inițial au fost confirmaţi trei angajaţi ai Spitalului Militar, toţi angajaţii au fost evaluaţi medical şi trimiși în izolare:

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a doua focare Covid-19 din Județul Iași:
1. SPITALUL CLINIC MILITAR de urgenţă „DR. IACOB CZIHAC” – a fost confirmat încă un salariat (un îngrijitor).
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 trei salariați (asistenți de farmacie).
Măsuri: Pozitivii au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu sau în spital.

Șantierul CNUD-EFCO OPERATIONS Iași a fost închis după ce încă zece angajaţi sunt infectaţi cu COVID-19

Se pare că în cele din urmă, activitatea şantierului CNUD-EFCO OPERATIONS Iași a fost sistata după ce încă 10 angajaţi au fost depistaţi pozitivi la infectarea cu COVID-19. Aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical şi au fost trimiși în izolare la domiciliu. Starea de sănătate a acestora este, momentan, una stabilă:

” SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAȘI (confecții metalice) – au fost confirmaţi încă 10 salariaţi.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 trei salariați.
Măsuri:
Personalul pozitiv a fost evaluat medical și izolat la domiciliu. S-a decis închiderea temporară a șantierului și dezinfecția spațiului comun (baracă).” se arată în comunicatul emis de DSP Iași.

Iașul, la un pas de carantină totală

Pandemia COVID-19 și numărul uriaș de cazuri din ultimele săptămâni din municipiul Iași au dus către un scenariu nedorit de locuitorii orașului. Autoritățile ieșene și chiar conducerea de la Ministerul Sănătății au luat în calcul mai multe ipoteze ce conduc către o carantinare totală a municipiului Iași. Iașul se apropie de incidența de 3 la mie a numărului de cazuri de COVID-19, ceea ce poate duce la o serie de măsuri drastice. Citiți în rândurile de mai jos toate scenariile ce implică carantinarea municipiului Iași

Cele 139 de cazuri de COVID-19 înregistrate în Iași în cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2020, au făcut ca incidența infectărilor să se apropie vertiginos de 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, municipiul Iași riscă să intre într-o carantină totală, ceea ce impune o serie de restricții pentru intrările și ieșirile din oraș, dar și alte măsuri care pot fi luate într-o astfel de situație. Conform măsurilor luate de Guvernul României, odată cu atingerea pragului de 3 la mie, la nivel local pot fi luate măsuri ce impun carantinarea unei localități sau a unui județ. Detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *