Prima pagină » Actualitate » Încă doi profesori din București, soț și soție, s-au infectat cu COVID-19: Bărbatul este în stare gravă

Încă doi profesori din București, soț și soție, s-au infectat cu COVID-19: Bărbatul este în stare gravă

24 sept. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Doi profesori din București, soț și soție, sunt infectați cu noul coronavirus. Cei doi predau la Școala Gimnazială numărul 198 „Regina Maria” din București, Sectorul 6.

Bărbatul este internat în spital și ar fi în stare gravă, în timp ce soția sa urmează să fie internată.

Încă doi profesori din București, soț și soție, s-au infectat cu COVID-19: Bărbatul este în stare gravă

Tot mai multe școli din București au raportat, în ultimele zile numeroase cazuri de infectare, atât în rândul cadrelor didactice, cât și într elevi. De altfel, de exemplu în Sectorul 4, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” a trecut, miercuri, în scenariul roșu, cu desfășurarea orelor în sistem exclusiv online, după ce doi profesori și un elev au fost confirmați cu Covid-19.

La nivelul întregii țări, 302 unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Trei elevi şi trei profesori au fost spitalizaţi cu COVID-19 în judeţul Giurgiu

Un număr de trei elevi şi trei cadre didactice din judeţul Giurgiu sunt spitalizaţi după ce au fost confirmaţi cu COVID-19, iar în carantină la domiciliu se află 45 de elevi şi şapte cadre didactice.

„La ora actuală, la nivelul judeţului Giurgiu trei elevi, trei cadre didactice şi o persoană din rândul personalului didactic auxiliar sunt spitalizaţi, iar 45 de elevi şi şapte cadre didactice sunt în carantină la domiciliu”, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu.

Această situaţie se înregistrează după ce la trei zile de la începerea noului an şcolar erau 11 cadre didactice şi patru elevi în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate pozitiv.

La Şcoala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu şi în unităţile şcolare din comunele Găujani şi Oinacu cursurile se desfăşoară după scenariul roşu, adică exclusiv online.

În toate celelalte şcoli din municipiul Giurgiu şi din comunele Daia, Ghimpaţi, Stoeneşti, cursurile se desfăşoară după scenariul galben şi elevii vor veni la şcoală prin rotaţie.

În restul comunelor din judeţ elevii vin la şcoală cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, conform scenariului verde.

Încă trei elevi și doi profesori depistați cu Covid-19 la Timișoara

A doua săptămână de școală în timpul pandemiei de Covid-19 începe în Timiș cu trei elevi și două cadre didactice cu coronavirus.

„Cei trei copii sunt din Timișoara, sunt în clasele primare, un băiat de la clasa pregătitoare și doi, de la aceeași școală, în clasa a șaptea. Cele două cadre didactice sunt din județ, nu din Timișoara”, a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar general adjunct de Timiș.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, cei doi elevi de clasa a șaptea sunt de la Școala Generală 7 din Timișoara, iar cel de-al treilea elev este de la Liceul Romano-Catolic Gerhardinum, din urbea de pe Bega. Cei doi profesori sunt de la școlile din Liebling și Bencecu de Sus.

La școlile unde au fost depistate cazuri noi sunt în curs anchete epidemiologice, iar elevii din respectivele clase învață online.

Vineri, 18 septembrie, la finalul primei săptămâni de școală, a fost depistată și o îngrijitoare de grădiniță cu coronavirus, care se află izolată la domiciliu, iar elevii dintr-o clasă de la Colegiul Național Bănățean și o clasă de la Lenau sunt în izolare – în fiecare clasă fiind câte un elev infectat cu coronavirus. La Școala nr. 19 elevii fac cursuri de acasă, după ce, la începutul școlii, trei cadre didactice au fost depistate cu Covid-19. Liceul Teologic Penticostal Logos este și el în scenariul roșu (hotărârea a fost luată duminică), după ce cinci cadre didactice au fost depistate cu SARS-Cov2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`