Prima pagină » Local » Încă 70 de noi suspiciuni Omicron în această săptămână la Iași! Numărul cazurilor de infecție cu noua tulpină Covid-19 este în continuă creștere
Încă 70 de noi suspiciuni Omicron în această săptămână la Iași! Numărul cazurilor de infecție cu noua tulpină Covid-19 este în continuă creștere

Încă 70 de noi suspiciuni Omicron în această săptămână la Iași! Numărul cazurilor de infecție cu noua tulpină Covid-19 este în continuă creștere

08 ian. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Medicii ieșeni au depistat în cursul acestei săptămâni alte 70 de persoane suspecte de infecția cu noua tulpină Omicron, dar și 3 noi cazuri de Delta! Toate probele au fost trimise la București, la Institutul ”Matei Balș”. Ieri, 7 ianuarie 2022, în Iași au fost confirmate peste 200 de persoane infectate Covid-19

Numărul de cazuri de infectări cu noua tulpină Covid-19 a crescut vizibil în ultima perioadă. Medicii ieșeni au depistat în cursul acestei săptămâni 70 de noi persoane suspecte de infecția Omicron. La acestea se mai adaugă alte 3 suspiciuni de infectare cu Delta. După secvențierea efectuată la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, probele au fost trimise la Institutul ”Matei Balș” din București și se așteaptă rezultatul oficial.

”În ultima perioadă se observă o creștere accelerată a numărului de persoane infectate cu noua tulpină Covid-19, Omicron. Săptămâna aceasta, din 73 de probe lucrate la laboratorul din cadrul spitalului nostru, 70 au prezentat mutații specifice Omicron, iar la 3 s-au identificat mutații specifice Delta. Toate probele au fost trimise la București. Până în momentul de față, pacienții, în marea lor majoritate, nu au necesitat internare, putând fi tratați în ambulatoriu sau la domiciliu. Dacă creșterea numărului de cazuri își va continua accelerarea, vor exista pacienți care vor necesita îngrijire de Terapie Intensivă. Sperăm ca pacienții valului 5 să dezvolte forme ușoare, iar presiunea pe sistemul de sănătate să nu fie atât de pronunțată cum a fost în valul 4. Pentru atingerea acestui deziderat, va trebui ca spiritul civic să ne caracterizeze, prin continuarea campaniei de vaccinare și respectarea măsurilor de prevenție”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”.

Peste 200 de noi cazuri Covid-19 în doar 24 de ore

De la debutul pandemiei și până ieri, 06 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 73.040 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19. Ieri, 7 ianuarie 2022, au fost depistate 246 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Din totalul de cazuri confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 14 externări și 24 de internări. Tot ieri, în judeţul Iaşi, s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 1.889.

Odată cu numărul mare de infectări, a crescut și numărul paturilor Covid-19 ocupate din spitalele ieșene, acesta ajungând la 99, iar 9 dintre pacienți se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Peste 1.000 de ieșeni, imunizați în doar 24 de ore

Peste 1.000 de persoane au fost imunizate într-o singură zi la Iași. Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 se menține crescut de mai bine de o lună. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, până ieri, 7 ianuarie 2022, au fost administrate peste 600.000 de doze de vaccin anti-Covid.
Pe data de 6 ianuarie 2022 au fost vaccinate 1.053 de persoane. Dintre acestea, 369 au primit doza I, 151 de persoane s-au prezentat pentru rapel, iar cu doza a III-a s-au vaccinat 564 de persoane.

Cu privire la administrarea vaccinului Johnson&Johnson, 253 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *