Prima pagină » Eveniment-Social » Inaugurarea primei case de tip familial construită de Direcția Generală de Protecție și Asistență Socială. Astăzi are loc închiderea centrului ,,Bogdana” din Bogdănești – FOTO

Inaugurarea primei case de tip familial construită de Direcția Generală de Protecție și Asistență Socială. Astăzi are loc închiderea centrului ,,Bogdana” din Bogdănești – FOTO

28 dec. 2023, 12:50, 1 ,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Reprezentanții Direcției Generale și Asistență Socială (DGASPC) Iași susțin astăzi, 28 decembrie 2023 o conferință de presă în care transmit informații cu privire la închiderea Centrului rezidențial ,,Bogdana” din Bogdănești județul Iași și mutarea celor 12 copii din sistemul de protecție socială în prima casă de tip familial din cele 4, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), proiect demarat în anul 2018.

Fiecare casă o să găzduiască câte 12 copii cu vârste între 7 și 26 de ani:

  • La parter găsim biroul administratorului, zona de odihnă, bucătăria și o mică sală de studiu
  • La etaj sunt dormitoarele, fiecare cu grup sanitar separat
  • în vecinătate se află și o școală

În fiecare casă vor fi 7 angajați, personalul fiind compus din 1 șef de centru, 1 administrator, 1 asistent medical, 1 muncitor întreținere și 6 educatori ( 2 educatori vor lucra în două ture) pe timp de zi si un educator noaptea.

Copiii vor beneficia de consiliere psihosocială, activități de tip educativ, suport emoțional și supraveghere.

„Închiderea centrului a propus construirea a 4 case de tip familial și a unui centru de zi. Proiectul a început din septembrie 2018 iar perioada de implementare a fost de 63 de luni”, a spus Ionuț Gherea, manager de proiect.

„Eu am văzut cum au crescut aceste căsuțe. Mi-am dat seama ca acești copii sunt norocoși să aibă astfel de beneficii. Bineînțeles asta nu poate înlocui dragostea unei mame”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Comentarii
  • FELICITĂRI CONDUCERII DGASPC – IAȘI PENTRU INIȚIATIVĂ, BRAVO ȘI MULT SUCCES ȘI ÎN TOATE CELELALTE PROIECTE, MULȚUMESC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *