Prima pagină » Actualitate » Inaugurare cu iz electoral pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Se taie panglica la 16 kilometri din Autostrada Moldovei: „Dovedim că ne pasă de Moldova! Klaus Iohannis: „Am decis să redeschidem piețele!“- UPDATE / LIVE TEXT

Inaugurare cu iz electoral pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Se taie panglica la 16 kilometri din Autostrada Moldovei: „Dovedim că ne pasă de Moldova! Klaus Iohannis: „Am decis să redeschidem piețele!“- UPDATE / LIVE TEXT

02 dec. 2020, 13:08,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban participă, miercuri, 2 decembrie, la o inaugurare cu iz electoral. Cei doi vor participa la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

UPDATE: „Îmi face mare plăcere să particip la inaugurarea acestui drum care este centura Bacăului. Este o lucrare extrem de importantă pentru oamenii locului. Lucrurile au o importanță dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră de a dezvolta infrastructura din Moldova. Moldova a lăsată de pesediști în urmă. Am venit să dovedim că ne pasă de Moldova! Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă. Nu-i laud pe liberali, ci arăt cum stau lucrurile. Acest Guvern a realizat lucrurile promise. Acest tronson a fost finalizat cu un an înainte de termen. Avem antreprenori români foarte performanți. “, a declarat Klaus Iohannis, la inaugurarea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Scăderea se poate constata în toată Europa. Am luat măsurile juste și noi și restul Europei. Am decis ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele!“, a mai spus Klaus Iohannis.

Știrea inițială

Deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău este programată la ora 13.00. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara recent că acest tronson era realizat, în urmă cu un an, în proporţie de 27%.

„La începutul lunii septembrie am reuşit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv. Vestea pe care ne-a dat-o constructorul astăzi, şi anume că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună veste pe care putem să o dăm românilor, moldovenilor. Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 kilometri din centura Bacăului. Avem o mobilizare extraordinară pentru că finalizăm acest proiect înainte de termen. Îl felicit pe antreprenor. Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Inaugurare cu iz electoral pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Așa cum era de așteptat, președintele Klaus Iohannis nu va rata ocazia de aține o nouă alocuțiune electorală în care să laude PNL și să atace PSD.

În 20 noiembrie, premierul Ludovic Orban i-a felicitat pe constructorii care realizează centura ocolitoare a municipiului Bacău, întrucât aceştia au comunicat că tronsonul de drum cu profil de autostradă va putea fi dat circulaţiei între 27 noiembrie şi 2 decembrie, deşi termenul limită de finalizare a lucrărilor era luna ianuarie a anului 2022.

„Am ţinut să vedem stadiul lucrărilor de pe autostrada de centură a municipiului Bacău. Este un proiect aşteptat de mult timp de băcăuani şi iată că este aproape de finalizare şi va reuşi să scoată tot traficul greu şi traficul de tranzit din Bacău şi va creşte viteza de tranzitare a Bacăului. Îl felicit pe constructor, o mobilizare exemplară. Deşi termenul de finalizare era ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să o dea în trafic între 27 noiembrie şi 3 decembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice”, a precizat atunci Ludovic Orban.

Jumătate din centura ocolitoare a Bacăului

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea atunci că este vorba despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei care va fi deschis circulaţiei, adică 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului. El preciza că, în luna noiembrie a anului trecut, acest obiectiv de investiţii fusese realizat în proporţie de 27%, fiind finalizat în doar un an.

„Aş vrea să mai lămuresc un lucru, pentru că am fost acuzaţi că finanţăm acest obiectiv, că am alocat prea puţini bani în 2020. Vreau să vă spun că am plătit, până în acest moment într-un an de zile, 467 de milioane de lei în raport cu 126 cât au plătit cei dinaintea noastră. Aşadar, am plătit toate certificatele intermediare de plată şi vom plăti absolut până la ultimul leu tot ce avem de plată pentru acest obiectiv”, spunea Bode.

Primii 7,3 kilometri din Varianta de Ocolire Bacău, care fac legătura rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11, au fost daţi în trafic pe 3 septembrie 2020, în campania electorală pentru alegerile locale.

Întregul obiectiv de investiție cuprinde trei tronsoane:

Obiectul 1: Legătura rutieră între sudul și nordul municipiului Bacău, pe DN 2;
Obiectul 2: Legătura rutieră intre DN 2 (nord Bacău) și DN 15;
Obiectul 3: Legătura rutieră între DN 2 (sud Bacău) și DN 11.

Antreprenorul General este SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL, firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *