Prima pagină » Local » Inaugurare a Centrului Intermodal Țuțora și a tramvaielor Bozankaya! Mihai Chirica: „Tramvaiele vechi urmează să fie retrase și casate” – GALERIE FOTO

Inaugurare a Centrului Intermodal Țuțora și a tramvaielor Bozankaya! Mihai Chirica: „Tramvaiele vechi urmează să fie retrase și casate” – GALERIE FOTO

07 iun. 2022, 02:00, 7 ,
Andreea Andrei, în Local

La inaugurarea Centrului Intermodal Țuțora și a tramvaielor Bozankaya au fost prezenți mai mulți oficiali din partea companiei turcești precum și oficiali ai administrației locale Iași. Mihai Chirica a vorbit despre schimbările programate pentru anul 2023

La inaugurarea Centrului Intermodal Țuțora, primarul Mihai Chirica a vorbit despre eficientizarea transportului în comun din Iași. Acesta dorește ca în viitor transportul public ieșean să fie în mare parte electric. Un alt aspect important pentru edilul Iașului este programul de abonamente pentru acest serviciu, care ar trebui ca de la 1 ianuarie 2023 să fie îndreptat spre economiile făcute de persoanele care folosesc transportul public.

A avut loc inaugur area Centrului Intermodal Țuțora!

La eveniment au luat parte mai multe personalități din conducerea companiei Bozankaya, administrația locală și reprezentanți ai Companiei de Transport Public.

Pentru prima dată în Iași, Imrah Dal, vicepreședintele companiei Bozankaya, menționează că orașul este foarte frumos și că se bucură de această colaborare. De asemenea, acesta speră că ieșenii vor aprecia vehiculele Bozankaya și că acestea vor funcționa mult timp pe traseele orașului.

„Ne bucurăm să facem parte din acest proiect din acest oraș frumos și «verde». La începutul proiectului, am avut parte de suport din partea primarului și a municipalității ieșene și pentru asta aș dori să le mulțumesc. Așa cum știți, acest vehicul, este proiectat și fabricat special pentru orașul Iași. Este un design special pentru acest oraș și este prietenos cu mediul înconjurător. Este un vehicul tehnologizat, este un vehicul prietenos cu pasagerii, cu gardă joasă la sol. Sper să le placă oamenilor din Iași vehiculele acestea și să rămână o lungă perioadă pe străzile acestui oraș”, declară Emrah Dal vicepreședintele companiei Bozankaya.

Reprezentantul companiei a ținut să menționeze că municipalitatea ieșeană a fost un partener de lăudat, oferind tot suportul pentru ca proiectul să se desfășoare cât mai rapid, dar și înțelegere în momentele în care pandemia de Covid 19 și criza microcipurilor au îngreunat procesul de fabricare.

Primarul Mihai Chirica are planuri mari pentru transportul în comun

Edilul Iașului a vorbit despre schimbările majore pe care deja a început să le implementeze în domeniul transportului public ieșean. Acesta a menționat că dorește ca pe parcurs să fie eliminate tramvaiele vechi în procent cât mai mare pe măsură ce vor fi achiziționate echipamente noi.

„La capătul furnizării celui de-al doilea lot de tramvaie, vom retrage un număr de 40 de tramvaie din seriile B-GT2 și GT4. Vor fi retrase și casate. Suntem siguri că vor mai apărea proiecte prin care vom putea să completăm întreg parcul de tramvaie cu unele noi. Fac un preambul spunând că furnizarea de autobuze este spre partea finală. Așteptăm ca la sfârșitul lunii septembrie să ajungă primul lot de 20 de autobuze produse în Polonia”, declară primarul Iașului, Mihai Chirica.

Primarul a mai reamintit proiectul de schimbare a transportului în comun, introducându-se curse din partea Companiei de Transport Public Iași în zona metropolitană. Mihai Chirica susține că dorește un transport în comun eficient și ecologic, de asemenea dorește să fie creat un sistem de abonamente care să le permită ieșenilor să poată circula până la locul de muncă la prețuri mult mai accesibile.

„Va trebui să așezăm transportul public, să îl facem mai economic și mai atractiv. Momentul Crucial este 1 ianuarie 2023, când noi vom ieși cu transportul public în toată zona metropolitană, în calitate de operator. Asta va schimba complet paradigma costurilor pe care le suportă populația din zona metropolitană. Să nu uităm că avem cetățeni în orașul nostru care plătesc minimum 14 lei pe zi, ca să aducă un copil la școală și 14 lei să se întoarcă. De asemenea, dorim să avem o politică de abonamente foarte bine fundamentată, prin care să fie posibil cu un singur abonament să parcurgi o distanță cât mai mare, indiferent de câte transbordări faci”, completează Mihai Chirica.

Transportul în comun din Iași se află într-o metamorfoză, primarul Mihai Chirica spunând cu ocazia inaugurării Centrului Intermodal Țuțora și a tramvaielor Bozankaya, ca prin schimbările aduse, cetățenii să renunțe la vehiculele personale și astfel Iașul să devină un oraș cât mai ecologic.

Comentarii
  • un grup de pensionari de pe bistrita 4,2 ....

    La puscarie cu vita de chikiica acest borfas poponar la costum isi bate joc de ieseni ,in alexandru pe strada bistrita oamenii lui din primarie si.au facut balcoane improvizate la parter fara acte fara aprobari de la vecini peste limita blocului ,noi ceilalti platim impozite si pe terenul de sub balcoanele lor ,de 7 ani acest primar borfas nu face nimic in acest sens ,multi de la parter si.au inchis terenul cu garduri si nepoteii nostri nu se mai pot juca in jurul blocurilor ,s.a depus sesizari la primarie dar primarul e surd si mut la problemele iesenilor …pana cand ?

  • la minerva e plin de cersetori ,betivi dar militia nu actoneaza nu face nimic nici nu ii vezi in zona sa patruleze ,speculantii care vand flori au ocupat tot trotuaru cu flori cu galeti cu acoperisuri fara aprobare din partea primariei ,cine le da dreptu sa ocupe trotuarul de trecere

  • Meletia doarme

    Si in piata alexandru misuna aratanii ce vand fara acte produse alterate dar cine sa ii intrebe de sanatate ???

  • de ce in zona pietei se face curat si se desfiinteaza gardurile improvizate doar la strada ? se face ca pe timpul lui ceausescu ? inauntrul cartierului de ce nu se desfiinteaza gardurile si gradinile de la parter ,de ce primaria si primaru isi bat joc de cei din iasi

  • Iesenii sunt ca oile dorm si primaru face ce vrea fura si distruge Iasul fara sa ii pese !

  • chirica e un borfas penal

    se fura din depoul ctp iasi pe rupte de 20 de ani ,o harca de babaciune ce sta la minerva a furat de acolo de sia facut si vila si sia luat si masina de teren ,cine plateste pagubele ….prostii de ieseni

  • chirica locu tau e dupa nikita la inchisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *