Arhiepiscopul Tomisului continuă seria declarațiilor controversate. ÎPS Teodosie susține că bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele părinţilor.
ÎPS Teodosie susține că bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele părinţilor
Dacă până acum a vorbit despre boli și păcate ale adulților, acum Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a luat la rând pe copii, însă nu oricum, ci tot prin prisma părinților. Arhiepiscopul Tomisului a continuat seria declarațiilor controversate și a susținut că bolile psihice ale copiilor, considerate de el slăbiciuni declanșate de unele evenimente din viață, sunt consecințele păcatelor săvârșite de părinți.
Înaltul prelat a vorbit despre bolile psihice, despre care consideră că sunt „slăbiciuni” declanșate de sperieturi sau momente de panică. În ceea ce îi privește pe copii, Teodosie consideră că afecțiunile au legătură cu păcatele comise de părinți.
„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a spus ÎPS Teodosie.
Arhiepiscopul Tomisului a mai susţinut că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu patos au primit, prin rugăciune, ajutor mai important constra acestor afecțiuni decât cel dat de medicamente.
„Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat ÎPS Teodosie.
Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie rostite de către sau pentru cei bolnavi psihic.
Cum vede Arhiepiscopul Tomisului patima „statului pe telefon“
Arhiepiscopul Tomisului a vorbit și despre patima statului pe telefon, dar și despre cum scăpăm și controlăm atacurile de panică
Acesta a susținut că atacurile de panică sunt des întâlnite atât în rândul adolescenților, cât și al adulților. Cu toate că a fost întrebat cum putem scăpa de ele, acesta a afirmat că oricine poate avea atacuri de panică.
„Sigur, orice atac de panică însemnează o împuţinare de suflet. Şi pot avea atac de panică şi copiii, şi adulţii, şi vârstnicii. Oricine poate să aibă un atac de panică”, a menționat arhiepiscopul.
ÎPS Teodosie a fost întrebat ce presupune patima statului pe telefon și cât de gravă este. Acesta a afirmat că nu este o patimă mai rea decât băutul sau fumatul, dar că timpul petrecut astfel este irosit, iar părinții ar trebui să fie atenți cu copiii pe acest subiect.
„Patima aceasta a statului la telefon nu poate fi mai rea decât fumatul, că nu înghiţi nimic, nu inhalezi nimic, dar poate fi o patimă în sensul că omori timpul sau vorbeşti ce nu trebuie şi multe altele. Copiii, într-adevăr, pot fi copleşiţi, împătimiţi de telefon sau tabletă. Orice este exagerat este şi dăunător. De aceea părinţii trebuie să aibă mare grijă de educaţia din vremea noastră”, a zis ÎPS Teodosie, care susține că bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele părinţilor.
Păi e perfect adevărat! Ce anume e șocant?!
Autismul ,are legatura directa cu anumite vaccinuri ,facute copilului iar bolile psihice , au legatura cu mostenirea genetica.
Parinte Teodosie , bucurestenii va iubesc indiferent de ceea ce spune presa …
Dumnezeu, sa va ajute.
Ca sa fii bucurestean trebuie sa te mai nasti odata :)))
Ce penibil esti ma, da-i cu praf de mers, du-te sa te spovedesti cu
botul la prohabul preacaricitul teodosie. Poate te vindeca de autism tampitule.
L.O.L.