Prima pagină » Razboi în Ucraina » Înalt oficial al Pentagonului argumentează împotriva furnizării de F-16 Ucrainei
Înalt oficial al Pentagonului argumentează împotriva furnizării de F-16 Ucrainei

Înalt oficial al Pentagonului argumentează împotriva furnizării de F-16 Ucrainei

28 feb. 2023, 23:19, 3 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Un oficial înalt al Departamentului Apărării a argumentat împotriva furnizării de F-16 și antrenamentul necesar Ucrainei în acest moment din cauza duratei, costului și priorităților cele mai urgente ale Ucrainei pe măsură ce războiul depășește pragul unui an.

Subsecretarul al Apărării pentru Politică, Colin Kahl, a declarat că va dura 18 luni pentru a furniza Ucrainei F-16 și a-și antrena piloții pentru a pilota a patra generație de luptă.

F-16 nu sunt una dintre primele trei priorități pentru Kiev

Costul acestui lucru ar epuiza rapid banii autorizați pentru acordarea ajutorului SUA Ucrainei, a spus Kahl, atunci când F-16 nu sunt una dintre primele trei priorități pentru Kiev în acest moment.

„Este greu pentru mine să spun oricărui membru al Congresului sau poporului american că cea mai bună utilizare a acelui dolar cheltuit în acest moment este pe avioanele F-16”, a declarat Kahl la audierea de marți a Comisiei pentru serviciile armate a Camerei privind supravegherea ajutorului SUA pentru Ucraina.

Kahl a spus că principalele trei priorități ale Ucrainei rămân apărarea antiaeriană, artileria și armura, pe care a spus că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky le-a subliniat președintelui Joe Biden în timpul întâlnirii lor de la Kiev săptămâna trecută.

Furnizarea Ucrainei de noi F-16 ar dura între trei și șase ani

Costul trimiterii a 36 de F-16 mai vechi în Ucraina, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din ceea ce Forțele Aeriene americane estimează că Ucraina va avea nevoie în cele din urmă pentru a-și înlocui avioanele de luptă din epoca sovietică, va costa aproximativ 2-3 miliarde de dolari, a spus Kahl.

El a adăugat că furnizarea Ucrainei de noi F-16 ar dura între trei și șase ani.

Kahl a mai spus că Ucraina poate primi diferite avioane de luptă, cum ar fi Tornado britanic sau Gripen suedez, care necesită o pregătire complet diferită. El a spus că „nu are sens” să antrenezi ucrainenii pe sistemul F-16 dacă s-ar putea să nu-l primească.

Comentarii
  • ,,De când și-au câștigat independența în 1776, Statele Unite au căutat constant expansiunea prin forță: au măcelărit indieni, au invadat Canada, au purtat un război împotriva Mexicului, au instigat războiul americano-spaniol și au anexat Hawaii. După cel de-al Doilea Război Mondial, războaiele provocate sau declanșate de Statele Unite au inclus Războiul din Coreea, Războiul din Vietnam, Războiul din Golf, Războiul din Kosovo, Războiul din Afganistan, Războiul din Irak, Războiul Libian și Războiul Sirian, abuzând hegemonia sa militară pentru a deschide calea obiectivelor expansioniste. În ultimii ani, bugetul militar anual mediu al SUA a depășit 700 de miliarde de dolari SUA, reprezentând 40% din totalul mondial, mai mult decât cele 15 țări din spatele lui la un loc. Statele Unite au aproximativ 800 de baze militare de peste mări, cu 173.000 de militari dislocați în 159 de țări.
    În timpul războiului din Coreea, războiului din Vietnam, războiului din Golf, războiului din Kosovo, războiului din Afganistan și războiului din Irak, Statele Unite au folosit cantități masive de arme chimice și biologice, precum și bombe cu dispersie, bombe cu aer combustibil, bombe cu grafit și bombe cu uraniu sărăcit, provocând pagube enorme instalațiilor civile, nenumărate victime civile și poluare durabilă a mediului.
    Statele Unite au stabilit, de asemenea, hegemonie instituțională în sectorul economic și financiar internațional, manipulând sistemele de vot ponderate, regulile și aranjamentele organizațiilor internaționale… costă doar aproximativ 17 cenți pentru a produce o bancnotă de 100 de dolari, dar alte țări au trebuit să pună 100 de dolari. dolar de bunuri reale pentru a obține unul.
    În timpul pandemiei de COVID-19, Statele Unite au abuzat de hegemonia sa financiară globală și au injectat trilioane de dolari pe piața globală, lăsând alte țări, în special economiile emergente, să plătească prețul.
    Sancțiunile SUA împotriva entităților străine au crescut cu 933% din 2000 până în 2021.
    O sursă NSA spune: „SUA au folosit 1,14 trilioane de dolari în active rusești confiscate ca garanție pentru a împrumuta de 1000 de ori și au împrumutat 1,300 de trilioane de dolari de la Banca Rezervei Federale Elvețiene. Elvețienii au fost asigurați de către Sistemul Rezervei Federale, care a ordonat să împrumute acești bani, care la rândul lor a fost ordonat de administrația Biden să facă acest lucru… Ei confiscă active și se împrumută împotriva acelor active pentru a menține corporația americană… și războaiele sale… să meargă”.
    „Țările occidentale se confruntă cu întrebări existențiale… și se confruntă cu o nevoie urgentă de a reface resursele esențiale pierdute în fața liniei anti-Rusia”, a comentat viceministrul de externe Mihail Bogdanov. . . Serviciile de informații poloneze raportează că unitățile militare din Ucraina „primesc cartușe și muniții improprii pentru utilizare. Mai mult de jumătate dintre ele sunt acoperite cu coroziune.”

  • Sant oligofren,am crescut la orfelinat,fara parinti iubesc ruZii,criminalii de copii si teroristii,momentan locuiesc la Socola,mai scap la net cand nu-mi iau pastilele fac urat

  • Bravo Mihai! Tot ce spui este adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *