Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Înainte de a vă vaccina împotriva gripei, dormiți bine!
Înainte de a vă vaccina împotriva gripei, dormiți bine!

Înainte de a vă vaccina împotriva gripei, dormiți bine!

24 oct. 2020, 15:00,
în Sanatate

Dacă nu dormiți suficient înainte de a face vaccinul antigripal, acest lucru ar putea limita eficacitatea vaccinului și ar putea produce mai puțin de 50% din răspunsul normal la anticorpi.

Acesta este un sfat la care nu te gândești întotdeauna. Anul acesta mai mult ca oricând, autoritățile din domeniul sănătății recomandă publicului larg să fie vaccinat împotriva gripei. Întrucât lumea se confruntă în prezent cu epidemia Covid-19, această vaccinare este, de asemenea, o modalitate de a-i proteja pe ceilalți și mai ales pe cei mai vulnerabili. Astfel, se recomandă insistent ca profesioniștii din domeniul sănătății și persoanele cu risc să fie vaccinate împotriva gripei. Un vaccin antigripal reduce probabilitatea ca simptomele (dacă vă îmbolnăviți) să fie cauzate de gripă. Utilizarea masivă a măștilor de protecție și respectarea gesturilor de barieră ar putea reduce numărul pacienților afectați.

Pentru a face acest vaccin cât mai eficient posibil, Universitatea din California, Berkeley, specialistul în sănătatea somnului uman, Matthew Walker, a explicat, la CNN, de ce este important sa practicați o igienă bună a somnului înainte de a vă vaccina, noteaza Sante Magazine. Un somn insuficient în săptămâna dinaintea vaccinării împotriva gripei, spune el, ar putea duce la producerea a mai puțin de 50% din răspunsul imun.

De ce, înainte de a vă vaccina împotriva gripei, trebuie să dormiți bine?

Pentru a justifica această afirmație, el a dat exemplul a două studii. Primul, din 2002, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane și al doilea publicat anul acesta în Jurnalul Internațional de Medicină Comportamentală. Aceste două studii confirmă faptul că dormitul bine în nopțile premergatoare vaccinarii poate fi esențial pentru ca vaccinul să fie eficient. De ce o astfel de corelație?

„Persoanele care dorm mai puțin de șapte ore au de trei ori mai multe șanse de a fi infectate cu rinovirusuri sau răceală obișnuită. Știm că persoanele care dorm cinci ore sau mai puțin pe noapte au 70% mai multe șanse de a contracta pneumonie”, a ilustrat savantul.

Într-adevăr, în timpul somnului, corpul se repară și se recuperează la nivel celular. Specialistul amintește că multe probleme de sănătate (un sistem imunitar slăbit, creșterea în greutate, libidoul scăzut etc.) sunt, de asemenea, asociate cu lipsa somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`