Prima pagină » Actualitate » Înainte de a fi demis Vlad Voiculescu a luat o ultimă decizie care a apărut în Monitorul Oficial
Înainte de a fi demis Vlad Voiculescu a luat o ultimă decizie care a apărut în Monitorul Oficial

Înainte de a fi demis Vlad Voiculescu a luat o ultimă decizie care a apărut în Monitorul Oficial

15 apr. 2021, 12:35,
Alexandru Ifrim în Actualitate

Înainte de demiterea lui Vlad Voiculescu acesta a semnat un protocol împreună cu Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului. Acest protocol permite sportivilor să fie testaţi cu teste rapide pentru Covid-19 doar în anumite instituții. Miercuri, 14 aprilie 2021, a fost publicată decizia în Monitorul Oficial al României.

Dacă până în prezent sportivii erau nevoiţi să se teste cu test PCR, de acum sunt acceptate şi testele rapide care sunt mult mai ieftine. Pe un test rapid sportivii dau mai puţin de 30 de lei, când pentru un test PCR trebuiau să plătească 300 de lei de persoană.

De acum sportivii se pot folosi teste rapide pentru Covid-19, decizia a fost luată de către Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak şi fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu au semnat ordinul nr.197/462/2021, prin care se permite sportivilor să folosească teste rapide în locul celor RT-PCR. Testele rapide se pot utiliza numai în anumite condiţii şi în mod special de către sportivii profesionişti. Testele sunt valabile numai dacă sunt făcute în anumite unităţi care au primit acordul de la Ministerul Sănătăţii.

Unităţile la care sportivii pot face teste rapide sunt afişate pe pagina Ministerului Sănătății. Această decizie îi ajută pe toţi sportivii, profesionişti sau amatori, fiind o metodă mult mai accesibilă care va uşura presiunea financiară care a provocat mari bătăi de cap practicanților de sport.

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu

Miercuri seara, 14 aprilie 2021, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii a fost prezent la şedinţa de la Minister de unde a fost revocat din funcţie. Acesta pentru a evita să dea declaraţii presei a părăsit instituţia pe uşa din spatele clădirii. Principalul motiv pentru care Vlad Voiculescu a rămas fără funcţie a fost din pricipa slabei comunicări pe care o avea atât cu populaţia cât şi cu premierul României. Florin Vasile Cîțu.

Ceea ce l-a enervat la culme pe Florin Cîțu a fost faptul că Vlad Voiculescu și fostul secretar de stat Andreea Moldovan au semnat un ordin care priveşte carantinarea unor localităţi care înregistrează o rată a infectare de 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori din România. Jurnaliștii au aşteptau să audă ce are de spus Vlad Voiculescu după ce a fost demis din funcţie, dar acesta a făcut acelaşi lucru pe care l-a făcut cât timp era ministru, a evitat orice contact cu presa.

„Cum în partea din spate a clădirii există o curte interioară unde jurnaliștii nu au acces, ministrul demis al Sănătății s-a urcat în mașină, cu șoferul și SPP-istul pe locurile din față, și a ales să părăsească sediul instituției pe ușa din spate, evitând să dea ochii cu jurnaliștii și să facă vreo declarație, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății”, informează jurnalista Alina Neagu în Hotnews.ro.

Alexandru Rafila, atac la Vlad Voiculescu

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a făcut o declarație după ce Vlad Voiculescu a fost revocat. Deputatul PSD susține faptul că fostul ministru al Sănătății a schimbat condiţiile unui concurs pentru un post Naţional de Sănătate Publică.

Acuzaţia profesorului Alexandru Rafila este susţinută de către documentele care dovedesc că Vlad Voiculescu ar fi încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

”Domnul ministru a schimbat, şi pot să vă pun la dispoziție documentele semnate de domnul ministru, mai multe ordine prin care a modificat condițiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziție, a anulat comisia de concurs, a modificat şi condițiile legate de organizarea concursului în scopul de a genera un control asupra INSP care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`