Prima pagină » Eveniment-Social » În ziua de 22 iunie 1985 a fost inaugurat Muzeul „George Topîrceanu” din orașul Iași! Aniversarea muzeului literar ieșean este marcată printr-o serie de evenimente speciale
În ziua de 22 iunie 1985 a fost inaugurat Muzeul

În ziua de 22 iunie 1985 a fost inaugurat Muzeul „George Topîrceanu” din orașul Iași! Aniversarea muzeului literar ieșean este marcată printr-o serie de evenimente speciale

22 iun. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Muzeul „George Topîrceanu” din orașul Iași, casa „precum un catren” din strada Ralet, nr. 7, ultima locuință a „chiriașului grăbit”, a fost inaugurat în ziua de 22 iunie 1985. În acest context, aniversarea muzeului literar ieșean este marcată printr-o serie de evenimente speciale

Casa „precum un catren” din strada Ralet, nr. 7, ultima locuință a „chiriașului grăbit”, anume Muzeul „George Topîrceanu” din orașul Iași, a fost inaugurată în ziua de 22 iunie 1985. În acest context, aniversarea muzeului literar ieșean este marcată printr-o serie de evenimente speciale. În prim-plan este o expoziție de fotografie care va rămâne deschisă în perioada 22 – 27 iunie 2021. Pe de altă parte, echipa „Academiei copiilor” de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași a deliberat îndelung pentru a stabili câștigătorii concursului de fotografie lansat în luna martie a acestui an, concurs dedicat poetului George Topîrceanu.

Expoziția de fotografie va ramâne deschisă la Muzeul „George Topîrceanu” până pe 27 iunie 2021

Cu acest prilej, din seria de evenimente speciale organizate pot fi enumerate: anunțarea câștigătorilor concursului de fotografie „George Topîrceanu și Academia copiilor”, ediția a II-a, proiect coordonat de Diana Lona Leonte, muzeograf al Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) Iași; expoziția de fotografie „George Topîrceanu și Academia copiilor”, ediția a II-a; atelierul „Poezia fotografiei”, coordonat de Ioana Leontioaia, educator muzeal MNLR Iași; un click pe patrimoniu: „George Topîrceanu văzut de Ion Sava”, de Indira Spătaru, muzeograf MNLR Iași.

Vor fi selectate dintre toate fotografiile un număr de 100, ce vor fi expuse în data de 22 iunie 2021

Pe de altă parte, așa cum a fost anunțat, echipa „Academiei copiilor” de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași a deliberat îndelung pentru a stabili câștigătorii concursului de fotografie lansat în luna martie a acestui an, concurs dedicat poetului George Topîrceanu, care era și un fotograf pasionat.

„Toți copiii participanți ne-au trimis una sau mai multe fotografii cu animalele lor de companie și le mulțumim mult pentru interesul și entuziasmul arătat proiectului nostru. Am primit peste 200 de fotografii, fiecare dintre ele fiind unică și sugestivă. Felicitări tuturor concurenților și vedetelor necuvântătoare!! Toate fotografiile voastre au fost extrem de apreciate de juriu, care a avut o foarte dificilă sarcină: cea de a selecta dintre toate fotografiile un număr de 100, ce vor fi expuse în data de 22 iunie 2021, în cadrul programului «Rapsodii în top», care marchează inaugurarea Muzeului «George Topîrceanu»”, arată organizatorii de la MNLR Iași.

Premianții vor primi diplomele prin e-mail în cursul săptămânii 22-25 iunie 2021. Coordonatoarea programului de educație muzeală este Diana Lona Leonte, muzeograf MNLR Iași. Expoziția de fotografie va rămâne deschisă la Muzeul „George Topîrceanu”, în perioada 22-27 iunie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *