Prima pagină » Titlurile zilei » În urma lui Luca, băieţelul de 3 ani ce a fost ucis pe trecerea de pietoni din Leţcani, a rămas o familie devastată de durere: „Noi suntem morți, pentru noi nu mai există viață!” FOTO/VIDEO

În urma lui Luca, băieţelul de 3 ani ce a fost ucis pe trecerea de pietoni din Leţcani, a rămas o familie devastată de durere: „Noi suntem morți, pentru noi nu mai există viață!” FOTO/VIDEO

24 apr. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Durere fără margini pentru familia lui Luca, băieţelul de 3 ani ce a fost ucis pe trecerea de pietoni din Leţcani. Sâmbătă, 22 aprilie 2023, micuţul a fost condus pe ultimul drum. La înmormântare au luat parte peste 500 de persoane, rude, apropiați, vecini, dar şi persoane străine, impresionate de tragedia în urma căreia micuţul şi-a pierdut viața

De la înmormântare au lipsit tatăl său, care este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, şi frăţiorul său mai mare, Gabriel, ce se afla pe trecere când Luca a fost ucis.

Familia trece printr-o adevărată dramă după ce, în data de 19 aprilie 2023, Ciprian A. și cei doi băieței ai săi, Luca și Gabriel, au fost loviți de un șofer care se afla la volanul unui TIR. Dacă Gabriel, în vârstă de 6 ani, a suferit leziuni ușoare, din păcate, micuțul Luca și-a pierdut viața în urma impactului.

Luca, băiețelul de 3 ani ce a fost ucis pe trecerea de pietoni din Leţcani, a fost înmormântat

Luca, băieţelul de 3 ani ce a fost ucis pe trecerea de pietoni din Leţcani, a fost condus pe ultimul drum, sâmbătă, 22 aprilie 2023. A fost înmormântat în cimitirul din comuna Leţcani, slujba fiind oficiată de trei preoți. Băieţelul a fost înmormântat într-un sicriu alb, așa cum se obișnuiește în cazul copiilor care încetează din viaţă la o vârstă atât de fragedă. Familia a vrut probabil să mai îndulcească evenimentul atât de dureros.

De aceea, în mașina mortuară cu care sicriul lui Luca a fost dus de acasă către biserică și mai apoi către cimitir au fost așezați mai mulți ursuleți de pluș, dar și alte jucării. Deasupra mașinii a fost pusă o coroană de flori albe și roșii, pe care dormea un ursuleț alb. Pe crucea albă, familia a lipit o poză în care Luca apare așa cum cei dragi o să-l poarte mereu în amintire și în sufletele lor. La înmormântare au fost prezenți o mulțime de copii. Aceștia au împărțit tuturor trandafiri și crizanteme de culoare albă, care la final au fost depuse pe mormântul băiețelului.

În ciuda faptului că vremea era însorită, când cortegiul a pornit de la casa micuțului spre biserică a început dintr-o dată să plouă. Bătrânii prezenți la înmormântare au spus că acesta este un semn că micuțului îi pare rău că a părăsit această lume.

„Plouă așa, dintr-un nor, era senin, nici nu ne-am gândit să ne pregătim cu umbrele. Îi pare rău că a murit atât de devreme”, a spus o bătrânică.

Rudele lui Luca au îngenunchiat în locul în care micuțul și-a pierdut viața: „Câtă durere ai avut tu, câtă durere au părinții tăi și frățiorul tău”

Ziua de 22 aprilie 2023 a fost, cu siguranță, una dintre cele mai grele zile pentru familia băiețelului ucis pe trecerea de pietoni din Lețcani. Luca era mezinul familiei și urma să împlinească 3 anișori în data 14 iulie 2023, însă viaţa i-a fost curmată miercuri, 19 aprilie, în cumplitul accident de la Lețcani.

Cu haine cernite și chipurile desfigurate de durere, membrii familiei l-au condus pe ultimul drum pe micuțul care se afla abia la începutul vieții. De la locuința familiei, cortegiul funerar a mers către biserică, unde a fost oficiată slujba de înmormântare. Deoarece cele circa 500 de persoane care au participat la înmormântare nu ar fi putut să încapă în lăcașul de cult, preoții au avut rugămintea ca doar familia și apropiații să intre în biserică pentru a-și lua rămas bun cum se cuvine. Pentru restul persoanelor, slujba a fost transmisă prin stație.

Când s-a încheiat și sicriul alb a fost scos din biserică, zeci de copii au eliberat spre cer baloane albe. De la biserică, cortegiul s-a îndreptat către trecerea pe care Luca a fost ucis. Aici, preoții au rostit o scurtă rugăciune și au cântat împreună cu toți cei prezenți „Hristos a Înviat”. Distruse de durere, rudele lui Luca au îngenunchiat și au sărutat asfaltul unde băiețelul şi-a pierdut viața. De aici, cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul din Lețcani.

„Câtă durere ai avut tu, câtă durere au părinții tăi și frățiorul tău”, a strigat, printre lacrimi, bunica lui Luca.

Deși și-a condus fiul pe ultimul drum fără a rosti un cuvânt, oricine putea citi durerea pe chipul mamei lui Luca. Pe toată durata înmormântării, femeia abia a putut ridica privirea din pământ și a fost nevoie ca doi apropiați să o poarte pe brațe ca să poată ajunge până la biserică și mai apoi la cimitir.

Când cortegiul funerar s-a apropiat de locul în care Luca își va dormi somnul de veci, femeii i s-a făcut rău și a avut nevoie de câteva minute bune ca să-și revină în simțuri. De durere, mama lui Luca nici nu s-a putut apropria de mormânt. În schimb, bunica sa a fost cea care l-a plâns pe micuț tot drumul.

„Luca, tu ești viu! Noi suntem morți, pentru noi nu mai există viață”, a spus îndurerată bunica.

Devastată de durere, femeia a căzut în genunchi în fața mormântului, moment în care le-a mulțumit tuturor celor care l-au condus pe micuț pe ultimul drum.

Comentarii
  • Sărutul asfaltului

    Baba face toti banii, a meritat să faci coada ca sa vezi și să auzi așa ceva. Pentru cine nu știa, Luca este viu. Bollywood curat !

  • tod sarutul asfaltului

    sa nu te reproduci

  • la Ministerul de interne, consiliul judetean , primarie manifestatii- sa puna radare fixe in localitati si inafara lor

  • Sefii orasului si ai comunei, ca si cei ai judetului au miinile patate de singe. Citi oameni trebuie sa mai moara ca sa se rezolva problema ? A fost Valea Lupului, unde pina acum nu au facut nimic si acum Letcani. In oras, la trecerea de pietoni de la posta Pacurari, acum mai mult de zece ani a fost accident mortal din cauza masinilor parcate linga trecere. Si acum e la fel. Mergeti sa vedeti. La fel ca acum, cind a fost accidentul din Valea Lupului, locuitorii din zona au iesit in strada, si-au tinut copii in brate si au strigat cit au putut ca se tem si ca se simt in pericol de fiecare data cind traverseaza strada. Degeaba au facut asta. Autoritatilor nu le-a pasat. Oare daca vreunul din cei care conduc Iasul si-ar vedea copilul, sotul/sotia, parintele sau un prietenul zdrobit sub rotile unui camion sau a unui autoturism in aceasta zona a Iasului, ar lua masuri? Probabil ca da sau probabil ca nu. Solutii exista, insa interes nu. De-a lungul timpului s-a vazut destul de clar ale cui sunt interesele si care sunt interesele. O pasarela ar fi o solutie, dar mai sint si altele. Autoritatile se izbesc mereu de probleme, fie ele chiar si inventate. …Daca unii au reusit sa faca apa sa curga la deal, la Iasi nu se poate face o pasarela care ar salva multe vieti. A mai murit un om, inca unul… Oare de cati morti mai este nevoie pentru ca o pasarela sau mai multe sa fie ridicate in zona? Sa raspunda cei care decid.

  • sunt prea scumpe pasarelele…nu le ies „autoritatilor” bani
    deci se va muri pina cind le va iesi si lor ceva

  • O solu’ie mai pu’in costisitoare ar fi un semafor cu buton.
    }n fiecare zi mor 10 persoane pe ;oselele Rom\niei, de la copii la pensionari, moartea nu alege. Eu respect ;i ]n’eleg durerea f[r[ margini a p[rin’;ilor dar nu este cazul să transformați tragedia acestei familii într-un circ grotesc !

  • In tarile cu apa calda la robinet, pe astfel de drumuri, se pune un semafor. Cind ajunge pietonul, apasa pe buton, asteapta verde si apoi traverseaza. Cit nu sint pietoni, semaforul ramine pe rosu. Nu-i dificil, dar in institutiile noastre zace de prostie si indolenta. Regretabil este ca nu sint trasi la raspundere si primarii, administratorul drumului, comisiile de circulatie, politistii si altii. Va plati doar autorul accidentului. Cam atit. Sintem intr-o stare de neputinta foarte grava. Ne omoara indolenta autoritatilor. Intrebati-l pe primar, de ce nu a solicitat semafor pina acum. Cu fata lui grobiana va da din umeri.
    Tot in tarile cu apa calda, trecerile de pietoni sint ridicate, dar nu prostiile de la noi. Concret, cam cu 5-6 metri inainte de trecere, trecerea si dupa trecere tot cu 5-6 metri, astfaltul e ridicat cam 10 cm astfel incit se creeaza o portiune dinainte, din si dupa trecere mai inalta ce obliga soferii sa incetineasca. La noi, au fost implementate doar acele spinari, insa nu vezi decit una inainte ceea ce este foate putin. Sintem o tara de idioti condusi de niste imbecili.

  • @Costin
    De acord 100% – Nu e prostie este HOȚIE ! Nicăieri în lume, până la bășină vodă nu a făcut drum de o bandă jumate – a furat 1 m pe un sens si un metru pe celălalt, de ce să cheltuie bani pt un semafor dacă pot să cheltuie de 2 ori mai mult ca să vopsească în roșu , au îngustat drumul de la o bandă și jumătate la o singură bandă și au pus pe mijlocul drumului o plăcintă cu titlu de refugiu pt pietoni bani cheltuiți aiurea doar ca să iasă paraîndărăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *