Prima pagină » Local » În urma eforturilor făcute de medicii ieșeni, tânăra electrocutată pe vagonul unui tren a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă, cu evoluții post-operatorii stabile

În urma eforturilor făcute de medicii ieșeni, tânăra electrocutată pe vagonul unui tren a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă, cu evoluții post-operatorii stabile

02 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Adolescenta din Roman electrocutată pe un vagon de tren a trecut peste toate intervențiile chinuitoare. După mai multe săptămâni petrecute în secția de arși de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, adolescenta este într-o stare stabilă. Fata a fost nevoită să treacă prin intervenții chinuitoare pentru a se reface după tragicul accident

Tânăra de 15 ani din Roman, electrocutată după ce a urcat pe un vagon de tren pentru a-și face un selfie este stabilă. După aproximativ o lună petrecută în secția de arși a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, starea de sănătate a adolescentei a evoluat bine. Aceasta a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Timp de 9 ore medicii ieșeni s-au chinuit să îi trateze rănile provocate în urma electrocutării. Chiar dacă a trecut peste ce a fost mai greu, fata va avea nevoie de recuperare pentru refacerea completă.

„Adolescenta de 15 ani care a ajuns în UPU în urmă cu aproximativ o lună, după ce a suferit mai multe arsuri încercând să își facă o poză pe un vagon de tren este în stare stabilă. După multe ore chinuitoare petrecute în sala de operații, fata are o evoluție mulțumitoare. A trecut peste o intervenție complexă și medicii specialiști vor decide ce tratament, terapie va urma în continuare pacienta”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Regional de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Tragicul accident s-a produs pe un vagon de marfă

Amintim că, duminică, 8 august 2021, trei adolescente, de 13, 14 și 15 ani, din Roman, și-au riscat viața pentru o fotografie. Fetele au urcat pe un tren de marfă, iar două dintre ele s-au electrocutat și au suferit arsuri grave. Două dintre cele trei au fost transferate la Iași. Tânăra de 15 ani, care se afla în stare foarte gravă, a fost transportată cu elicopterul SMURD. Medicii au preluat copilul în vârstă de 15 ani de la Spitalul Roman. Aceasta urcase pe un vagon de tren, din dorința de a face poze. Copilul a suferit o electrocuție prin arc electric, o arsură pe 43 la sută din suprafața corporală, la membrelor inferioare, superioare și la nivelul feței. Fata a fost transferată la Spitalul pentru Copii, în Secția de Terapie Intensivă. Aceasta a ajuns stabilă hemodinamic.

Medicii ieșeni fac apeluri disperate pentru ca astfel de incidente să nu se repete

Medicii îi avertizează pe toți cei care se aventurează în astfel de situații că viața lor este pusă în pericol. Electrocutarea pe un vagon de tren poate provoca arsuri grave, stop cardio-respirator, traumatisme prin cădere sau chiar deces.

„Nu este bine să urci pe un vagon de tren, nu este bine să te expui la riscul unei electrocuții, care poate genera chiar tulburări de risc cu stop cardio-respirator și deces și care generează întotdeauna arsuri pe suprafețe întinse și traumatisme prin cădere. Rugămintea noastră și sfatul nostru către toți adolescenții este să nu repete experiențe dureroase”, a adăugat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

În urmă cu aproximativ patru luni, un băiat de 12 ani din Iași a căzut pradă aceleiași tentații. Copilul se juca cu prietenii săi printre trenurile din apropierea casei când, la un moment dat, tinerii s-au luat la întrecere, pentru a vedea care ajunge primul pe un vagon, moment în care adolescentul de 12 ani a fost izbit de arcul electric. Prietenii săi, martori la scena teribilă, au auzit un zgomot puternic și au văzut o flacără. Tânărul a fost grav rănit. Acesta a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30 la sută din suprafața corpului și politraumatism prin cădere de la înălțime. După aproximativ două luni de spitalizare, băiatul a fost externat, însă are nevoie și acum de recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`