Prima pagină » Titlurile zilei » În ultimii 5 ani, Andrei a venit cu bicicleta de la Cluj spre Iași, însă de data aceasta i s-a întâmplat ceva incredibil. Bărbatul nu a mai avut curaj să înainteze când a ajuns aici: „Viața mi-a fost pusă în pericol”

În ultimii 5 ani, Andrei a venit cu bicicleta de la Cluj spre Iași, însă de data aceasta i s-a întâmplat ceva incredibil. Bărbatul nu a mai avut curaj să înainteze când a ajuns aici: „Viața mi-a fost pusă în pericol”

02 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Andrei Gubaș a făcut, în ultimii cinci ani, un traseu cu bicicleta de la Cluj spre Iași, însă de data aceasta nu a mai finalizat cursa. Bărbatul nu a mai putut să continue din cauza a ce a văzut

Andrei Gubaș a plecat în dimineața zilei de 27 iulie 2024 din Cluj și trebuia să ajungă în Iași, pe 29 iulie. Din păcate, nu a reușit din cauza mai multor probleme de pe traseu. Bărbatul a abandonat cursa după ce șoferii din zona Moldovei i-au pus viața în pericol de nenumărate ori. Totuși, Andrei a reușit să strângă o sumă importantă de bani pentru Maria.

Andrei a plecat cu bicicleta spre Iași, însă a renunțat la jumătatea drumului

Ca în fiecare an, Andrei Gubaș știa la ce riscuri se expune și era pregătit pentru o nouă provocare. Primele patru ediții din 432 km of Dreams le-a terminat, trecând prin multe peripeții. De data aceasta, clujeanul a trebuit să se oprească cu 112 km înainte de final, în localitatea Spărtășești, din Suceava. Andrei a simțit că viața îi este pusă în pericol, în special din cauza șoferilor care conduc agresiv. Unii conducători auto, în special cei din regiunea Moldovei, l-au șicanat în trafic ca o formă de divertisment, deși pentru el nu a fost deloc amuzant. Peste faptul că era alergat de câini prin anumite sate a putut să treacă, însă acest lucru deja este prea mult. Și în trecut, s-a confruntat cu aceste probleme, însă anul acesta a fost prea mult.

„Sunt deja cinci ani de când fac acest lucru și de fiecare dată mi-am asumat niște riscuri, însă totul a ieșit bine. Din păcate, consider că viața mi-a fost pusă în pericol de prea multe ori. Sunt mulți șoferi care fac depășiri extrem de riscante și îmi apar în față, până acum nu am pățit nimic, dar dacă data viitoare nu o să mai am norocul astă. Unii conducători auto sunt în fața mea, frânează brusc mașina și apoi râd, un mod bizar de amuzament pe care nu l-am înțeles. De asemenea, mai sunt și pasageri în mașini care aruncau cu apă spre mine, în loc să îmi ofere o sticlă ca să mă hidratez”, a transmis Andrei Gubaș.

Imaginile pe care le-a văzut pe traseu l-au șocat pe bărbatul de 39 de ani, care a trebuit să renunțe la cursă.

„La un moment dat, pe traseu am văzut cum un biciclist a fost lovit puternic de o mașină, dacă a supraviețuit, sigur are niște fracturi urâte acum. Într-adevăr, nu era echipat corespunzător, însă asta nu schimbă datele problemei. Sper ca șoferilor aceștia care conduc în acest fel să li se suspende permisul pe viață, cu siguranță ar fi mult mai bine pentru noi. Nu dau vina pe nimeni și nu caut pretexte, am devenit conștient printre ce oameni trăim și vă spun sincer că îmi iubesc viața”, a spus bărbatul.

Bărbatul nu este dezamăgit

Deși nu a terminat traseul, Andrei este mândru de ce a realizat și este fericit pentru că a reușit să adune o sumă importantă pentru o fetiță din Cluj. Maria Ariana are 10 ani și s-a născut cu probleme mari de sănătate, astfel că are nevoie de mai multe operații pentru a putea merge, însă totul este extrem de costisitor.

„Vom reuși să-i donăm Mariei 31.000 de lei, un record pentru 432 km of Dreams. Sunt mândru și mulțumesc tuturor care s-au implicat, am primit câteva mesaje frumoase de la persoane pe care nici nu le cunosc. Îi mulțumesc Iuliei Terpovici și celor de la YLI Control Acces, care au fost alături de mine pentru a patra oară și au făcut mereu sponsorizări. Am decis să mă retrag din cursă și vreau să cred că nu am dezamăgit pe nimeni, pe mine în mod cert nu”, a încheiat clujeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *