Prima pagină » Local » În ultima săptămână, 5 persoane infectate cu COVID-19 din Iași au încetat din viață!

În ultima săptămână, 5 persoane infectate cu COVID-19 din Iași au încetat din viață!

18 mai 2023, 02:00, 3 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

În data de 16 mai 2023, pe cuprinsul județului au fost confirmate 8 noi cazuri de COVID-19. În ultima săptămână, 5 persoane din Iași și-au pierdut viața în urma infecției cu COVID-19. Pe 10 mai, doi oameni infectați cu COVID-19 au încetat din viață, același număr de decese înregistrându-se și pe 15 mai 2023. Luni, 16 mai 2023, s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total fiind de 2.623

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 17 mai 2023, 88 de persoane se aflau în izolare. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis, în total, 129.199 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 pentru cele din carantină.

Pe 16 mai 2023, un ieșean a încetat din viață în urma infecției cu COVID-19

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 16 mai 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 8 persoane infectate cu COVID-19 și s-a înregistrat un deces.

„Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 16 mai 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 8 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 441 de testări efectuate. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 2 externări și 2 internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.623.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuat testări. Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, pe 17 mai 2023 erau ocupate 29 de paturi, din care 6 paturi la ATI”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Care este gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați cu COVID-19

o imagine cu un pat de spital

În ultima săptămână, 5 persoane din județul Iași și-au pierdut viața în urma infecției cu COVID-19

Miercuri, 17 mai 2023, în spitalele suport COVID-19 din Iași erau ocupate 29 de paturi, din care 6 pe secțiile de Terapie Intensivă. În aceeași zi, la nivelul unităților medicale din Iași erau libere 19 paturi ATI, 5 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, 6 la Spitalul Municipal Pașcani, 5 la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” și 3 la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

„La Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon», centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon» Iaşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Elena Doamna» Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că nu sunt paturi ocupate. În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» Iași nu sunt ocupate paturile. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sfânta Maria» Iași, menționăm că este 1 pat ocupat”, a transmis DSP Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *