Prima pagină » Local » În timp ce tulpina Delta se extinde cu rapiditate, ieșenii refuză în continuare să se vaccineze! „Să nu uităm că imunizarea ne ferește de infectare”
În timp ce tulpina Delta se extinde cu rapiditate, ieșenii refuză în continuare să se vaccineze!

În timp ce tulpina Delta se extinde cu rapiditate, ieșenii refuză în continuare să se vaccineze! „Să nu uităm că imunizarea ne ferește de infectare”

09 iul. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Numărul vaccinărilor în județul Iași este tot mai scăzut! De mai bine de două săptămâni, rata imunizării este de sub o mie de persoane pe zi. Medicii ieșeni sunt îngrijorați că această situație poate avea urmări grave, având în vedere și apariția primelor cazuri de infectare cu tulpina Delta

Medicii ieșeni sunt din ce în ce mai îngrijorați deoarece tot mai puține persoane se imunizează. Rata vaccinării în județul Iași a ajuns la sub 1.000 de persoane pe zi. Îngrijorarea crește odată cu apariția primelor cazuri de infectare cu tulpina Delta în județul Iași. Media zilnică a vaccinărilor cu prima doză este de 300. Din ce în ce mai multe persoane solicită imunizarea cu serul Johnson & Johnson.

„Sunt în jur de 300 de persoane pe zi, cazuri noi de vaccinare, celelalte sunt persoanele care s-au vaccinat deja. Este foarte vizibilă scăderea numărului de vaccinări în județul nostru. Această situație este în întreaga țară din nefericire. Am văzut că noua caravană mobilă are succes și vom mai continua în cartierele mărginașe din municipiul Iași. Peste 70 de persoane imunizate în patru ore. Este bine, spunem noi. Vom mai merge cu caravana mobilă de imunizare acolo unde sunt persoane în vârstă care nu se pot deplasa până la centrele de vaccinare.

Trebuie să fim cât mai aproape de ei. Ne bucură faptul că vaccinarea cu Johnson & Johnson este un succes. Tot mai multe persoane solicită imunizarea cu acest ser, care necesită o singură doză. În cabinetele medicilor de familie din județ unde se administrează acest vaccin, zilnic, se administrează aproximativ 150 – 200 de doze. Să nu uităm că imunizarea împotriva COVID-19 ne ferește de infectarea cu noua tulpină Delta”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Caravana mobilă DSP a vaccinat peste 100 de persoane în trei zile

Miercuri, 30 iunie 2021, a fost prima zi a caravanei mobile de imunizare împotriva COVID-19, organizată de către Direcția de Sănătate Publică în Parcul Voievozilor din municipiul Iași. Atunci au fost vaccinate 15 persoane. Din cauza ploii, echipa medicală a putut sta în parcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun doar o oră. Programul stabilit inițial era de trei ore. Echipa mobilă a revenit în cartier duminică, 4 iulie 2021. În acea zi au fost vaccinate încă 60 de persoane. În cele două zile au fost imunizați 75 de ieșeni cu serul Johnson & Johnson. Caravana mobilă a continuat și ieri, 8 iulie 2021, tot în Parcul Voievozilor, unde au fost vaccinate 32 de persoane. Ieșenii s-au imunizat timp de trei ore, de la 17:00 la 20:00. Serul administrat este Johnson & Johnson, care necesită o singură doză și se poate administra tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Rata vaccinării în județul Iași este din ce în ce mai scăzută

Miercuri, 7 iulie 2021, au fost vaccinate 907 persoane. Din numărul total, 490 de persoane au fost imunizate cu prima doză și alte 417 s-au prezentat pentru administrarea rapelului. De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, în județul Iași au fost administrate 377.638 doze de vaccin. Din acest număr total de persoane imunizate, 198.559 au fost vaccinate cu doza 1 și 179.079 cu doza 2.

Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 11.866 în județul Iași, 251 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei s-au înregistrat 437 de reacții adverse ușoare după vaccinare. Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei și până ieri, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.436 de cazuri. Referitor la gradul de ocupare a paturilor din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 10 locuri, dintre care patru ATI. Toate cele patru locuri ATI se aflau la Spitalul de Boli Infecțioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *