Prima pagină » Titlurile zilei » În timp ce spitalul este în moarte clinică, managerul Dan Timofte a plecat în concediu împreună cu Lidia Ionescu, directorul medical!
În timp ce spitalul este în moarte clinică, managerul Dan Timofte a plecat în concediu împreună cu Lidia Ionescu, directorul medical!

În timp ce spitalul este în moarte clinică, managerul Dan Timofte a plecat în concediu împreună cu Lidia Ionescu, directorul medical!

Spitalul „Sf. Spiridon” stă pe un butoi de pulbere, iar nepăsarea conducerii este dusă la cote maxime. În timp ce pacienții din spital nu au medicamente și sunt nevoiți să suporte dureri crunte, managerul Dan Timofte și directorul medical Lidia Ionescu au plecat în concediu de odihnă

În timp ce pacienții de la Spitalul „Sf. Spiridon” urlă de durere că nu au calmante și niciun fel de pastile, conducerea a plecat în concediu de odihnă. Managerul Dan Timofte și directorul medical Lidia Ionescu au plecat în concediu, în aceeași perioadă, iar la conducere a rămas Mariana Loghin, director financiar, și Dr. Victor Costan, Medic primar Chirurgie Maxilo-Facială, Clinica de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială a Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” din Iași.

„În plin audit și cu întreg spitalul în haos, managerul și directorul medical au ales să plece, în același timp, în concediu. Timofte a plecat în concediu, lăsând partea medicală pe mâna unui prieten. Totuși e clar că existau, în acest sens, soluții cât de cât legale. De exemplu, să fi lăsat în loc un șef de secție sau de clinică! Cel mai grav este că a plecat odată cu directorul medical, aspect interzis de lege! Astfel de situații sunt acceptate doar în cazuri excepționale, boală sau altceva urgent”, povestește un medic sub anonimat.

Nimic nu l-a împiedicat pe Dan Timofte să plece în concediu

Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași este pe butuci, dar asta nu-l împiedică pe Dan Timofte să plece în concediu, în aceeași perioadă cu directorul medical, Lidia Ionescu. Regulamentul spune că doar în situații excepționale își pot lua concediu concomitent managerul spitalului și directorul medical. În conformitate cu prevederile legii nr. 95/2006 – art. 181, alin (1): În cadrul spitalelor publice se organizează și funcționează un Comitet Director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil și, pentru spitalele cu peste 400 de paturi, un director de îngrijiri. În Regulamentul de Organizare și Funcționare a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași, din 25.05.2020, aprobat prin OMS 836/19.05.2020 și publicat în Monitorul Oficial nr. 437bis/25.05.2020, se stipulează că directorul medical „preia, exercită și îndeplinește toate prerogativele și sarcinile funcției de manager al spitalului, în intervalele de timp în care managerul lipsește din activitate”.

Întrebarea este cine va exercita sarcinile managerului spitalului în perioada în care lipsește atât Dan Timofte, cât și Lidia Ionescu? În ultimii doi ani, de când este la conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași, Dan Timofte o delega pe Daniela Nechifor să preia sarcinile și atribuțiile manageriale.

Daniela Nechifor se face vinovată de fals în înscrisuri oficiale, în timp ce managerul era în concediu

Daniela Nechifor este una dintre persoanele care au adus Spitalul „Sf. Spiridon” la un pas de colaps. Aceasta era cunoscută, în rândul personalului din spital, ca fiind mâna dreaptă a managerului, motiv pentru care, o bună perioadă de timp, a fost însărcinată să îndeplinească îndatoririle acestuia, deși acest lucru nu este legal. Pe durata anului 2021, Daniel Timofte a beneficiat de concediu de odihnă în perioadele 24 mai, 27 mai, 31 mai, 22 iunie, 29 iunie, 17 iulie–1 august, urmând ca atribuțiile și responsabilitățile managerului interimar să fie îndeplinite de către Daniela Nechifor, șef Serviciu Achiziții Publice. Astfel, în data de 8 iulie 2021, Dan Timofte trimitea o adresă către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prin care solicita ca în perioada 17 iulie–1 august 2022 să beneficieze de concediu de odihnă, iar atribuțiile și responsabilitățile sale să fie preluate de către Daniela Nechifor.

Ministerul Sănătății a aprobat cererea de concediu, dar nu a specificat nimic legat de faptul că atribuțiile managerului pot fi preluate de șefa Serviciului de Achiziții Publice. De altfel, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, din 25.05.2020, aprobat prin OMS 836/19.05.2020 și publicat în Monitorul Oficial nr. 437bis/25.05.2020, se stipulează că: „directorul medical preia, exercită și îndeplinește toate prerogativele și sarcinile funcției de manager al spitalului în intervalele de timp în care managerul lipsește din activitate”.

Prin urmare, toate licitațiile, precum și toate celelalte documente semnate de Daniela Nechifor, în perioada în care Dan Timofte a lipsit, sunt considerate nule, deoarece șefa de la Serviciul de Achiziții Publice nu avea acest drept. Daniela Nechifor se face vinovată și de fals în înscrisuri oficiale, semnând în locul managerului Dan Timofte, plecat în concediu.

Comentarii
  • Privatizati tot sistemul medical!

  • Salariata din biroul 2

    E foarte bine,are control de Cepoi prin mâna lui dreaptă,Cristina Chiriac,o alta anonima ,cea mai slabă asistenta șefă ajunsă director de îngrijiri după o cafea cu Cepoi .cat e plecata conducerea e momentul ei de glorie,da dispoziție tuturor departamentelor din spital,IT,Runos, Contabilitate,Financiar, Statistica,SPIIAM,umbla urlând prin spital,cine cere ceva va fi dat direct lui Cepoi.a fost cea mai slabă asistenta șefă,falsifica pontajele in sensul că se trecea prezenta la munca,dar umbla prin tara la auditat alte spitale,acest lucru se numește fals,frauda,dar ea ignora aceste aspecte invocând prietenia cu Cepoi.
    Nu face nimic aceasta directoare de îngrijire,umbla prin spital aiurea doar amenințând,duce vorba de colo colo,doar bârfă,primește infirmiere din clinici care vin la notele informative.e periculoasă,toți colegii din birouri se feresc de ea.daca te a luat în colimator ajungi sa ai necazuri,amenință,umilește,urla că ea e cea care va salva spitalul.nu știe nimeni de cine sau de ce ? Face joc dublu,dimineața bea cafeluță cu directorul medical și o perie că vinovati de lipsuri sunt cadrele medicale care își bat joc de materialele sanitare,iar cadrelor medicale le spune că sunt lipsuri datorita conducerii dar ea și cu Cepoi vor salva spitalul.e un om periculos ,se prezintă la birouri că fiind viitorul manager .nu are o fisa de post clara,nici salariații spitalului nu știu exact ce este ea, asistenta medicala,asistenta șefă,directoare de îngrijire sau șefă la managementul calității,acolo unde a și dat acum 2 ani un concurs și nu a luat pentru că a dat foaia alba,apoi ca sa se răzbune pe colega care a luat postul la biroul calitate,a făcut sesizări precum că această nouă colega nu vine la serviciu ,cu intenția de a băgao in comisia de disciplină .
    Altceva nu știe decât șantaj, amenințari,invoca comisia de disciplină tuturor,când ea ar trebui sa fie prima cercetata.Cepoi poate sta liniștit,va conduce el de fapt spitalul prin aceasta Chiriac Cristina,dar spitalul tot în sărăcie rămâne.toti știm cum a luat aceasta Chiriac Cristina postul de director de îngrijiri,nimeni nu a avut curaj să se înscrie urmare amenințărilor voalate,aluziilor parșive că vor fi cercetate,auditate,amenința cu curtea de conturi și DSP ul.de cât se pricepe de atat are și spitalul.un om cu un caracter mizerabil,urăște toate asistentele șefe de spital anterioare, Speranța Agapie,Simona Hurjui,Petronela Mavropol,pe toate le a sabotat,pe toate le a bârfit apoi pe fata le peria .
    Nu are nicio calitate morală în fata salariaților,toți știu că este o impostoare care a dat din coate și a rânjit,pe unde a trecut a mințit,manevrat și distrus totul.poate pleca și ea în concediu după ceilalți dar acum e ocupată ,după cum deja urla prin spital cu salvarea spitalului .e pe la Ovidiu pe la magazie sau pe la Costica,sa mai lectureze referatele și să mai taie din deja nimicul din clinici.buna fata,sa o păstrăm.

  • Cum e viața?!Dana Nechifor a venit cu probleme de la Spitalul Socola,cu scandal,presa,dosare penale.a ajuns la Spitalul Spiridon unde a stat ani de zile în birou la subsol singura,nimeni nu a știut niciodată cu ce se ocupa,invoca că lucrează la licitație pentru reactivi,așa de bine a lucrat că mereu au fost probleme la reactivi.Barliba a vrut de câteva ori sa o de afara .acum cu Timofte au pus capacul la sicriu peste spital.
    A mai intervenit un personaj de film ,Cristina Chiriac,la fel că și prima ,nu face nimic ,umbla aiurea și doar amenință,apoi traversează strada și se oprește la DSP.unde? Știm cu toții ,la tati în birou.
    Dănuț cu Dănuța și Cristinica ai sa ajungi sus sus sus tot mai sus,la stele.succes.

  • Șpaga pentru un post de asistent medical este tot 10.000 de euro?

  • N-are voie primatu’ sa nmearga in concediu ?!

  • Valeu, cata latratura

    Frate, in loc sa munciti in spital scrieti compuneri la jurnal !
    Concediul de odihna este un drept consfintit prin lege. Exista planificari facute la inceput de an. Care e problema ca a plecat Timofte in concediu ? Sau madam Lidia ? Spitalul tot acolo e, iar cei lasati in loc au drept de semnatura.
    Problema e alta. Vin aici bolnavi din toate judetele, vuiesc ambulantele in fiecare dimineata ca ii aduce aici. Vin „la Iasi” sa se trateze din provincie, de parca acolo nu ar exista spitale si medici.
    Cand vine vorba de transfuzii, apel la ieseni. Sa dea fraierii borsul, ca aia din provincie atata stiu, sa puna bolnavul in ambulanta si tuleo.
    La fel cu medicamentele, materialele, de la tifon la seringa si aspirina.
    Toate costa, dar bani nu. Buget de Iasi sar noi tratam bolnavi din toata provincia. Paturi ocupate, personal ocupat, bani ioc, furnizori platiti la limita, haleala pe decont de Iasi, trai nineaca, sa tot fii bolnav la boston si sa vii la Iasi.
    Si acuma pica Timofte de fraier, si pe buna dreptate. I-a trebuit manager, in loc sa isi vada de locul lui are de infruntat curvasaraia de scrisori anonime de prin sectii. Asa iti trebuie, fraiere. De ce nu lasi porcii in troaca lor ?

  • Exista un ordin dat de ministru în anul 2016, ordinul 1375, articolul 14, aliniat 1.Acolo scrie clar că asistenții șefi nu au voie sa lucreze sâmbăta, duminica, nu au voie sa presteze ture de noapte. Toate asistentele șefe se pontează in weekend și ture de noapte. Au salariul de încadrare de 6200 lei. Șefii de secție nu au voie să semneze pontajele, iar departamentul contabilitate și juridic să-și facă treaba.De ce nu se respectă ordinul de ministru?

  • Cîinii latră, ursul trece…
    Începînd de la manager si c9ntinuimd cu toti acolitii sai trebuie să se știe că pacienții aduc banii în spital.
    Cu alte cuvinte dacă nu faci servicii medicale …Nu ai bani…iar servicii m2dicale fara medicamente și materiale sanitare nu prea sint.
    Dar ce contează pentru cei care pun bolnavii să-și cumpere pansamnete n si mesicamente atita timp cit spaga se da .
    Problema s3 va pune peste o lună, două cînd toți latratorii din spital care ii sustin pe ce8 care prin neglijență și indiferență pun viața oamenilor în perocol nu or să-și mai primească salariul … ca banii de la CAS vin.pe sevicii…
    În rest fiti mulțumiți și lăsați l pe Timofte si toata clica lui sa va rida în nas, probabil asta meriati cu toti ii…
    Probabil cît de curind lucru pe care il treceți cu vederea o sa fut o acuzati de malpraxis at8 voi personalul medical cît și spitalul
    Si atunci o sa va vad daca o sa mai sustinuti gașca de incompetenți.
    În rest,
    Va place mocirla mi-e jena sa va spun profesori și să accept că sunteți capabili să vă lăsați condusi de un incompetent care pentru a fi manager a dat șpagă su a șantaja pe multi.

  • Habar n-aveti voi ce spăgi cere Timofte pentru intervențiile lui chirurgicale de micșorare a stomacului, care de altfel nu ar trebui facute intr-un spital public de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *