Prima pagină » Local » În timp ce oficialitățile se pozau în noua grădiniță din Bucium, părinții erau conduși în corpul vechi al clădirii, unde vor învăța cei mici: „Mă duc la o grădiniță privată pentru că am ajuns la disperare”

În timp ce oficialitățile se pozau în noua grădiniță din Bucium, părinții erau conduși în corpul vechi al clădirii, unde vor învăța cei mici: „Mă duc la o grădiniță privată pentru că am ajuns la disperare”

10 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea în Local

Părinții copiilor înscriși la Grădinița cu Program Prelungit „Grigore Vieru” din Bucium, care a fost inaugurată ieri, 9 septembrie 2024, sunt nemulțumiți, deoarece doar trei grupe de copii vor învăța în noua clădire. În timp ce oficialitățile se pozau în interiorul noii unități de învățământ, unii părinți erau conduși, de către educatoare, în corpul vechi.

În timp ce oficialitățile se pozau în noua grădiniță din Bucium, părinții erau conduși în corpul vechi al clădirii

Părinții copiilor înscriși la Grădinița cu Program Prelungit „Grigore Vieru” din Bucium au izbucnit în momentul în care au aflat că doar trei grupe de copii vor putea învăța în noua clădire modernă.

Mama unui copil a transmis faptul că își va înscrie copilul la o grădiniță privată din zona Bucium, deoarece a ajuns la disperare. Aceasta mai susține faptul că există o singură îngrijitoare în toată grădinița.

„Sunt un car de nervi, trebuie să căutăm grădiniță fetei, mă duc la o grădiniță privată pentru că am ajuns la disperare. Se laudă Chirica că deschide grădinița, dar sunt doar trei grupe, una mică, una mijlocie și una mare, de fapt, sunt grupele mixte din grădinița veche. Doamnele educatoare din vechea grădiniță sunt obligate să mai ia copii, o să fie undeva la 40 în grupă, nu au angajat nicio îngrijitoare în plus. Cele trei femei din școală fac curat, o dată pe săptămână, în grădiniță, o dată pe săptămână. Mâncare nu au, prima săptămână, probabil, vor veni cei mici cu mâncare de acasă. Cât de proastă am putut să fiu, am crezut că îmi dă statul ceva, mi-a dat un mare rahat”, spune mama unui copil înscris la noua grădiniță din Bucium.

Deși programul grădiniței ar trebui să fie unul prelungit, până la ora 18:00, părintele unui copil spune că programul este unul normal.

„Deschiderea anului școlar s-a desfășurat în corpul nou, în care nu au intrat părinții, ci doar oficialitățile care au rămas în clădirea nouă. Părinții au fost luați de educatoare și îndrumați, pe jos, către corpul vechi al grădiniței. Este o sigură îngrijitoare în toată grădinița, iar programul este unul scurt și nu lung, cum spune directorul. Corpul nou nu se folosește”, spune părintele unui copil înscris la noua grădiniță din Bucium.

Directorul unității de învățământ: „Pe viitor vor fi mai multe grupe în noul corp”

Reporterii BZI au luat legătura cu Gabriel Gavriluț, directorul Școlii Gimnaziale „Veronica Micle”, care susține că, deocamdată, doar trei grupe au putut fi înființate, iar în aceea ce privește numărul infirmierelor, acesta nu ne-a putut comunica numărul lor. Pe viitor, prevede înființarea mai multor grupe care să învețe în noul corp al grădiniței.

„Grupele de la grădinița cu program prelungit, grupa mică, mijlocie și grupa mare, vor învăța în noul sediu al grădiniței, în program de regim prelungit. Grupele de la programul normal vor învăța în corpul de învățământ primar, cum au învățat și până acum, de 20 de ani încoace. Probabil că pe viitor vor fi mai multe grupe în noul corp, deocamdată, atâtea am reușit să înființăm. Deocamdată, nu știm câte îngrijitoare vor fi, dar avem promisiuni ferme că vor fi, pentru că nu putem lăsa copiii așa. Așteptăm să se deblocheze posturi de la Minister”, declară Gabriel Gavriluț, directorul Școlii Gimnaziale „Veronica Micle”.

Miruna Nicolaev a avut copiii înscriși la grădinița din zona Bucium.

„Acum șase ani, toaletele erau turcești. Vă imaginați cum își făceau nevoile niște copii sub șase ani acolo? Neînsoțiți, deoarece nu există îngrijitor. Abia de cinci ani au renovat și adaptat toaletele pentru copii. Când am avut copiii acolo, am făcut cerere pentru îngrijitor, dar directorul a angajat unul singur, care nu stătea cu educatoarele, ci sus, la programul prelungit. Educatoarele își asumă niște riscuri uriașe pentru că nu pot fi ubicue. Nu mai zic mai multe. Mi-a ajuns această instituție, condusă de cine este condusă”, spune Miruna Nicolaev, un alt părinte.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, declară faptul că se ocupă doar de partea administrativă a noii grădinițe din zona Bucium.

„Nu ne mai ocupăm noi de partea educativă, noi ne ocupăm doar de partea administrativă. Nu mai ține de noi”, declară Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Ieri, 9 septembrie 2024, a avut loc deschiderea oficială a noului an școlar. În timp ce oficialitățile se pozau în noua grădiniță din Bucium, părinții erau duși, pe jos, în corpul vechi al clădirii, unde vor învăța cei mici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`