Prima pagină » Actualitate » În supermarketurile din România au apărut ouă din Ucraina. „Am distrus zona de ovine şi acum intrăm şi peste zona de pasăre”

În supermarketurile din România au apărut ouă din Ucraina. „Am distrus zona de ovine şi acum intrăm şi peste zona de pasăre”

25 sept. 2024, 18:21, 4 ,
Redacția BZI în Actualitate
În supermarketurile din România au apărut ouă din Ucraina. „Am distrus zona de ovine şi acum intrăm şi peste zona de pasăre”

În supermarketurile din România au apărut ouă din Ucraina care costă doar 55 de bani bucata, lucru care a stârnit furia fermierilor români, dar și a oamenilor.

Fermierii care cresc păsări în România nu pot concura cu prețurile extrem de mici ale produselor din Ucraina care ajung pe rafturi. Oficialii de la București nu comentează fenomenul îngrijorător, dar oficialii bulgari solicită la Bruxelles suspendarea importurilor.

Imaginile sunt dintr-un mare lanţ de supermarketuri

Imaginile au fost surprinse de un client care a mers la un are lanţ de supermarketuri.

„Pentru că am distrus zona de creştere porc, am distrus zona de ovine şi acum intrăm şi peste zona de pasăre. Imaginaţi-vă că şi magazinul respectiv şi-a pus un adaos comercial consistent vizavi de preţul ăsta de la raft, dar el este cu mult sub preţul ouălor româneşti”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară.

De asemenea, 30 de ouă româneşti costă în jur de 22 de lei, în timp ce 30 de ouă din Ucraina costă 17 lei. Producătorii români se plâng de concurenţa neloială.

„Preţul mi se pare îngrijorător de mic. Să ajungă din Ucraina până la noi, pe rafturi, la un preţ atât de mic nu este bună şi nu aduce niciu beneficiu consumatorului final. Este mult sub preţul pieţei”, a declarat Vladimir Lăpădat, producător ouă.

Ouăle din Ucraina pot reprezenta un pericol pentru sănătatea celor care le consumă

Cumpărătorii preferă în special produsele româneşti, dar contează la fel de mult şi preţul. Ouăle din Ucraina pot reprezenta un pericol pentru sănătatea celor care le consumă, atrag atenţia experţii din industria alimentară.

„Lucrurile sunt necontrolate. Nici nu ştim calitatea acestor ouă şi nici nu ştim cu ce sunt hrănite găinile în Ucraina, care produc aceste ouă. Din Ucraina, nu cred că se verifică ceva, chiar dacă instituţiile statului ne spun lucrul ăsta”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară, potrivit observatornews.ro.

Acelaşi lucru îl reclamă şi fermierii români. Şi cer ca marfa care vine Ucraina să fie analizată pentru a se descoperi dacă e sau nu contaminată.  Ministrul Agriculturii nu a dorit să comenteze subiectul. În schimb, vecinii bulgari sunt hotărâţi să ia măsuri drastice.

Comentarii
  • Foarte bine…acesta este prețul corect! Poate o să aducă și carne, brânză, fructe și legume la prețul corect. Slava Ucraina! Slava Rusia, poate asa supraviețuim și noi.

  • Nu cumpar de la ei. Ucraina nu interzice utilizarea pestcidelor, a hormonilor de crestere, in general nu interzice mai nimic. Bine inteles, producatorii ucraineni profita. Trebuie sa nu-ti pese de tine ca sa mananci ceva produs in Ucraina.

    • Include Turcia si Rusia . Nici ei nu au interdictii. Se pare ca si grecii pacalesc legile UE in privinta pesticidelor.

  • Eu nu ma bucur ca pretul oualor din Ucraina este mic , eu vreau produse romanesti, nu cancerigene contaminate din Ucraina . Sper ca scrie pe ele ca sunt din Ucraina. In vreme de razboi Ucraina o duce foarte bine , exporta milioane de tone cereale , intoxica tarile cu exportul de toate felurile. Asta nu – i razboi. Bravo Bulgariei ca refuza exporturile din Ucraina, nu avem nevoie de cancerul ucrainean, sa fie sever controlate la vama ne intra toate mizeriile in tara . Nu cumparati produsele ucrainiene oricat de ieftine ar fi !

  • Ouale ucrainiene nu numai ca sunt contaminate dar gainile si toate animalele sunt crescute cu cereale modificate genetic care sunt cancerigene. ANSV ce face ? Pot manca si copii la scoala si iar spitalizari. De asta batranii care locuiesc la tara traiesc mai mult decat cei de la oras si sunt mai sanatosi pentru ca nu mananca toate chimicalele cancerigene ca cei de la oras

  • Vreau să răspund la comentariile de mai sus, voi nu știți că tot ce este pe piață astăzi este contaminat cu ce sunt stropite??? Vb de toate produsele din România..
    Nu mai există produse că odinioară!!!

  • EXISTA PRODUSE NATURALE SANATOASE LA PIATA TARANILOR IN ROMANIA, DAR MAJORITATEA CUMPARA DE LA SUPERMARKET CHIMICALE

  • NU CUMPARATI PRODUSE DIN UCRAINA!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024