Prima pagină » International » În SUA a fost acordată o autorizație de urgență pentru testele rapide COVID-19. Prețul unui test este de doar 5 dolari
În SUA a fost acordată o autorizație de urgență pentru testele rapide COVID-19. Prețul unui test este de doar 5 dolari

În SUA a fost acordată o autorizație de urgență pentru testele rapide COVID-19. Prețul unui test este de doar 5 dolari

28 aug. 2020, 18:30,
Bianca Rebegea în International

În SUA a fost acordată o autorizație de urgență pentru testele rapide COVID-19. Prețul unui test este de doar 5 dolari. Laboratoarele Abbott au primit o autorizație de urgență din partea Administrației pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA), prin care este posibilă producerea unor teste rapide, care să depisteze virusul SARS-CoV-2. Acestea costă 5 dolari și sunt de mărimea unor carduri de credit.

În SUA a fost acordată o autorizație de urgență pentru testele rapide COVID-19. Prețul unui test este de doar 5 dolari

Testele menționate poartă denumirea de BinaxNOW COVID-19 Ag Card și se bazează pe tehnologia din spatele testelor de sarcină. Rezultatul este disponibil în circa 15 minute. Aceste teste pot fi realizate în cabinetele medicale sau de către asistentele medicale din școli.

Această aprobare de urgență apare pe fondul cerinței ridicate pentru teste Covid-19, potrivit Wall Street Journal. Miercuri, Laboratoarele Abbott au anunțat că în luna septembrie se dorește trimiterea a zeci de milioane de teste recent autorizate. De asemenea, în luna octombrie producţia va ajunge la 50 de milioane.

Testele vor fi vor fi realizate doar de către profesioniști

Pentru a se păstra o evidență a cazurilor, aceste teste nu vor fi comercializate direct consumatorilor, ci vor fi realizate doar de către profesioniștii din domeniul medical.

Conform oficialilor de sănătate publică şi directorilor de laborator, aceste teste conferă un mediu favorabil pentru a crea o viață cât de cât normală, atât la școală, cât și la locul de muncă.

Unde poți efectua un test COVID-19 în Iași? Care sunt prețurile testelor PCR și criteriile pe care trebuie să le respecți înainte de testare?

În Iași sunt 7 laboratoare unde îți poți efectua un test PCR de depistare a infecției cu COVID-19. Prețurile și timpul de așteptare a rezultatelor variază. Criteriile pe care trebuie să le respecți înainte de testare sunt aceleași și sunt obligatorii. Se pot testa atât persoanele asimptomatice, cât și cele cu simptome specifice ale infecției cu COVID-19

În Iași sunt 7 laboratoare unde poți efectua un test COVID-19. Pe lângă Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și Institutul Regional de Oncologie din Iași, două spitale de stat unde îți poți efectua testul COVID-19, mai sunt și câteva clinici private cărora te poți adresa. Este vorba despre Laboratorul Praxis, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, Clinica Sante, Synevo și Sanador. Ieșenii care doresc să-și facă un test COVID-19 trebuie să știe că programarea telefonică este obligatorie pentru unitățile medicale private.

Dintre toate clinicile private, Laboratorul Praxis are cea mai bună ofertă de preț pentru testul PCR

Pentru a-ți efectua un test COVID-19 în Iași ai mai multe variante. Cea mai bună ofertă de preț din partea clinicilor private este făcută de către Laboratorul Praxis, unde efectuarea unui test PCR costă 250 de lei. Programul de funcționare este între orele 07:15-15:00 de luni până sâmbătă.

„Testarea COVID-19 RT-PCR la punctul de recoltare din Iași, Piața Unirii, se realizează pe bază de programare. În acest scop, va fi trimisă o solicitare prin e-mail la adresa covid19@laboratorpraxis.ro sau prin mesaj pe pagina noastră de Facebook. Vor fi comunicate numele și prenumele persoanelor care doresc programare, precum și data dorită pentru testare. În maximum 24 ore, pe aceleași canale de comunicare vom transmite data și intervalul orar în care sunt programate. Înainte cu 4 ore de programare, pacienții nu au voie să fumeze, să bea apă sau să mănânce și nici să se spele pe dinți. Întrega procedură de recoltare durează aproximativ 3 minute. Zilnic, 200-250 de pacienți ni se adresează pentru efectuarea testului PCR”, spune Cristina Hristodorescu, unul dintre administratorii laboratorului Praxis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`