Prima pagină » Actualitate » În Singapore se poate, în România nu! Statul asiatic acordă un bonus pentru naşterile în pandemia de coronavirus
În Singapore se poate, în România nu! Statul asiatic acordă un bonus pentru naşterile în pandemia de coronavirus

În Singapore se poate, în România nu! Statul asiatic acordă un bonus pentru naşterile în pandemia de coronavirus

06 oct. 2020, 12:46,
în Actualitate

Singapore oferă o singură plată pentru a încuraja oamenii să aibă copii în timpul pandemiei de coronavirus.

Îngrijorarea este că cetățenii amână să devină părinți în timp ce se luptă cu stresul financiar și disponibilizările de locuri de muncă. Detalii despre suma care ar putea fi plătită nu au fost încă publicate. Se adaugă la câteva bonusuri puternice pentru bebeluși oferite de guvern.

Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, pe care s-a străduit să o stimuleze de zeci de ani.

Situație diferită în alte ţări din Asia

Situaţia din Singapore este în contrast puternic cu unii dintre vecinii săi, precum Indonezia și Filipine, care se confruntă cu perspectiva unei creșteri masive a sarcinilor din blocajele lor de coronavirus.

„Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe unii părinți aspiranți să-și amâne planurile de părinți”, a declarat luni vicepremierul Singapore Heng Swee Keat. Heng a declarat că mai multe detalii despre sume și modul în care vor fi plătite vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebeluși din Singapore oferă părinților eligibili beneficii de până la 10.000 USD . Rata fertilității din Singapore a atins un nivel minim de opt ani în 2018, conform datelor guvernamentale, la o rată de 1,14 nașteri pe femeie. Multe țări asiatice se confruntă cu o problemă similară a scăderii ratelor de fertilitate, care s-ar putea agrava în timpul recesiunii pandemice. La începutul acestui an, rata natalității Chinei a scăzut la cea mai mică valoare de la formarea Republicii Populare Chineze în urmă cu 70 de ani. Acest lucru a venit în ciuda relaxării mult criticatei politici privind copilul unic.

Explozie demografică în ţările din jurul Singapore

Dar unii dintre vecinii Singapore se confruntă cu problema opusă.

În Filipine, se preconizează că sarcinile neintenționate vor crește cu aproape jumătate, până la 2,6 milioane, dacă restricțiile de circulație induse de Covid 19 rămân până la sfârșitul anului, potrivit Fondului Național al Populației al Națiunilor Unite.

„Aceste cifre reprezintă o epidemie în sine”, a declarat luna trecută Aimee Santos, purtător de cuvânt al agenției ONU din Filipine.

Filipine are a doua cea mai mare populație din Asia de Sud-Est, cu 108,4 milioane. Are unul dintre cele mai grave focare de virus din regiune, cu peste 307.000 de infecții.

„Aceste probleme legate de femei și copii au rămas în mare măsură invizibile în timpul pandemiei. Este timpul să le punem în față și în centru”, a declarat luna trecută senatorul Risa Hontiveros, șeful comitetului pentru femei al camerei. Ea a susținut apelurile pentru mai multe funcționare de sex feminin din grupul de lucru al națiunii împotriva focarului de coronavirus.

România pe cale de dispariţie! Ţara noastră este singura care nu are un plan guvernamental pro-natalitate

Românie este o ţară pe cale de dispariţie, sau cel puţin aşa arată statisticile. Conform unui raport făcut de Institutul Naţional de Statistică (INS), România se confrunta cu un spor natural negativ accentuat. Ţara noastră este singura care nu are un plan guvernamental pro-natalitate.

Datele sunt înfiorătoare pentru ţara noastră. INS arata în raport faptul că în luna iulie 2020, sporul natural negativ al populaţiei a fost de 2.2 ori mai mare decât cel care a fost înregistrat în anul precedent.

Criza sanitară una dintre principalele cauze a sporului natural negativ

Criza sanitară din România a fost o cauză principală a sporului natural negativ mare din acest an. Conform INS, numărul naşterilor a scăzut în fiecare lună din 2020, compartiv cu aceleaşi luni din anul precedent.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`