Prima pagină » Economic Local » În satul Zece Prăjini din Iași se construiește un nou pod! Investiția este de 100.000 de euro
În satul Zece Prăjini din Iași se construiește un nou pod! Investiția este de 100.000 de euro

În satul Zece Prăjini din Iași se construiește un nou pod! Investiția este de 100.000 de euro

06 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Într-un an de la semnarea contractului, satul Zece Prăjini, din comun Dagâța, va avea un nou pod. Investiția va fi realizată după organizarea unei licitații, programată la finalul lunii iulie 2021. Podul va traversa râul Gârboveta din localitatea ieșeană

Primăria comunei Dagâța, județul Iași, anunță investiții în satul Zece Prăjini. Pe data de 26.07.2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 432.013 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Noul pod va permite traversarea râului Gârboveta. Lucrările trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni.

„Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile și taxele pentru căile de acces cu destinație specială și / sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului. Antreprenorul este responsabil (în relația dintre părți) de lucrările de întreținere, care pot fi necesare ca urmare a folosirii de către acesta a drumurilor de acces. Antreprenorul are obligația de a asigura toate marcajele și indicatoarele de-a lungul drumurilor de acces și de a obține aprobarea autorităților competente pentru marcaje și indicatoare”, sunt condițiile din caietul de sarcinii.

De precizat că în comuna Oțeleni au fost alocate fonduri pentru refacerea drumurilor.

Lucrările trebuie finalizate în termen de 12 luni

Podul va avea o deschidere de 10,9 metri și o înălțime de 2,36 metri. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

„Lucrările din prezenta documentație se vor executa respectând următoarele faze tehnologice: trasarea lucrărilor și delimitarea amprizei (lățimea- n.r.) podului, săparea și turnarea grinzilor de fundare din beton, săparea si turnarea grinzilor de capăt din beton, săparea și așternerea patului de fundare din agregate naturale, turnarea pereului (împiedică surparea pământului- n.r.) din beton, montarea tablierului metalic (totalitatea grinzilor care formează sistemul de rezistență- n.r.), armarea și turnarea timpanelor (suprafață de zidărie-n.r.), săparea și realizarea saltelelor de gabioane (pentru stabilizarea solului- n.r.) din amonte, montarea gabioanelor în amonte, desfacerea variantei provizorie, săparea și realizarea pernelor de gabioane din aval”, sunt câteva dintre etapele ce trebuie parcurse până la realizarea sistemului rutier.

Primăria Holboca a alocat 100.000 de euro pentru pietruirea drumurilor

Pe de altă parte, Primăria comunei Holboca, județul Iași, anunță investiții în localitate, dar nu cu un impact important pentru comunitate. Recent, a fost programată o licitație pentru întreținerea drumurilor comunale pietruite. Valoarea estimată a contractului este de 649.000 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Contractul este valabil pe o perioadă de 12 luni. Este inclusă furnizarea materialelor, dar și manopera. Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei. În total, va fi achiziționată o cantitate de 6.490 tone de ciur concasat de 0-63 mm. De precizat că Holboca va fi legată de municipiul Iași prin intermediul unui proiect de modernizare a liniilor de tramvai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *