Prima pagină » Actualitate » În Rusia s-a deschis un McDonalds fake. Războiul cartofilor prăjiţi în Moscova – FOTO, VIDEO

În Rusia s-a deschis un McDonalds fake. Războiul cartofilor prăjiţi în Moscova – FOTO, VIDEO

14 iun. 2022, 08:50, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

În Rusia s-a deschis un McDonalds fake. Răzoiul trece la un alt nivel în Moscova unde se dau adevărate lupte pentru cartofii prăjiți. Ideea a fost a restaurantului care a deschis, în 1990, prima oară în franciză un restaurant de acest tip.

Vă aducem aminte faptul că sancțiunile împotriva Rusiei au fost luate în toate domeniile. Gigantul culinar McDonalds anuntânt că îşi va închide toate magazinele din țară.

McDonalds fake în Rusia

Restaurantul care a lansat McDonald’s în Rusia în 1990, vestind deschiderea Moscovei după zeci de ani de dominație sovietică, s-a redeschis duminică cu un nou nume și logo, într-un reamintire puternică a revoltelor declanșate de conflictul din Ucraina. Gigantul american de fast-food a anunțat pe 16 mai că va părăsi Rusia în urma ofensivei sale din Ucraina . În Piața Pușkin din Moscova, duminică, zeci de oameni s-au adunat în fața încarnării rusești a restaurantului fast-food, „Vkusno i tochka” („Delicios. Punct complet”), cu mult înainte de deschiderea oficială a prânzului (0900 GMT).

Restaurantul, situat în locul în care primul McDonald’s și-a deschis porțile a fost bine primit în comunitate. Luni, alte 50 de restaurante urmează să se deschidă, potrivit lui Oleg Paroyev, directorul general al noului grup, lanțul plănuind apoi să redeschidă între 50 și 100 de restaurante pe săptămână în toată țara. În locul Arcelor de Aur, există un nou logo – doi cartofi prăjiți portocalii stilizați alături de un punct roșu pe un fundal verde. Mai sunt în meniu cheeseburgeri dubli, precum și o gamă largă de înghețate și deserturi. Dar prefixul „Mc” nu mai apare.

„A trebuit să eliminăm unele produse din meniu pentru că se referă direct la McDonald’s, cum ar fi McFlurry și Big Mac”, a spus Paroyev. Prețurile au crescut „ușor” din cauza inflației care a lovit puternic Rusia după ce țările occidentale au impus sancțiuni – dar acestea rămân „rezonabile”, a adăugat el.

În ceea ce privește ambalajul, acesta este „neutru” – „nici un cuvânt, nicio literă” ar trebui să le reamintească clienților grupul McDonald’s, a spus Paroyev. Restaurantele rusești McDonald’s reprezentaseră aproximativ nouă la sută din cifra de afaceri a grupului american.

Rusia, cele mai puternice sancțiuni din istorie

Deschiderea primului restaurant McDonalds în Rusia s-a bucurat de un succes extraordinar printre cetățeni. La acel moment, mii de persoane stăteau la cozi pentru a putea cumpăra produsele americane. În acest context, închiderea restaurantelor precizate mai sus a adus la o adevărată undă de șoc printre rușii care au protestat. Este știut faptul că un tânăr s-a legat cu un lanț în fața unui restaurant care urma să fie închis spunând că este dreptul lui de a consuma produse de tip fast food.

Un tânăr a ales să se lege cu cătușe de ușa unui restaurnat McDonalds pentru a protesta

În altă ordine de idei, Rusia are parte de cele mai dure sancțiuni din istorie. Din cauza războiului din Ucraina, multe firme internaționale și-au anunțat retragerea de pe piața internă. Asta înseamnă automat concedierea a milioane de angajați. Oricum, UE a decis recent să impună un embargo pe petrolul rusesc. În aceste condiții, deschiderea unui restaurant McDonalds fake în Rusia ar putea să îi mai calmeze pe tinerii ruși care au fost nevoiți să renunțe și la platformele sociale cum ar fi Facebook sau Instagram.

Comentarii
  • Doar lea furat retetele si vind ilegal in continuare aceleasi meniuri si produse ca fiind rusesti !, dar rusia are o istorie veche despre furatul si copiatul 100% fara rusine !, doar ca exemplu puteti vedea ca masina Lada este un plagiat , a fost schimbat doar numele si logoul lui Fiat 124 din 1967, sau si judecat international pentru asta dar nau avut cu cine scoate la capat, avionul Concorde francez sa transformat peste noapte in avionul rusesc Concordski…………………. asa ca ce e un Fast-Food ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *