În Portugalia au apărut primele cazuri de contaminare cu noua tulpină de COVID-19

28 dec. 2020, 12:37
Cristian Zavastin, în Coronavirus

În Portugalia au apărut primele cazuri de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 care circulă în Regatul Unit. Cazurile au fost depistate în insula Madeira, au anunţat autorităţile sanitare din această insulă portugheză, relatează AFP.

„Prezenţa noii tulpini britanice a virusului a fost confirmată în Madeira. Aceste cazuri se referă la persoane care au sosit recent în Madeira din Regatul Unit”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului regional de sănătate şi protecţie civilă din această regiune autonomă, fără a preciza numărul de cazuri.

Portugalia a suspendat zborurile din Marea Britanie

Portugalia a suspendat până la sfârşitul anului sosirile de pasageri din Regatul Unit, cu excepţia cetăţenilor portughezi sau a oricărei persoane care locuieşte în Portugalia.

La fel ca mai multe state din Uniunea Europeană, Portugalia a demarat duminică vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu personalul medical.

Alte câteva ţări au anunţat deja cazuri confirmate ale tulpinii britanice a coronavirusului, precum Italia, Suedia, Spania, Japonia, Franţa, Germania, Danemarca sau chiar Canada.

Noua tulpină de COVID-19 face prima victimă în Germania

Noua tulpină de COVID-19 depistată în Regatul Unit face prima victimă în Germania. Este vorba despre o femeie sosită cu avionul de la Londra, au anunţat autorităţile sanitare germane, notează Le Figaro.

„Acesta este primul caz cunoscut din Germania“, a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat.

Femeia infectată din Germania a venit de la Londra

Persoana infectată a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele. La coborărea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină.

A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv. ”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7,” a adăugat ministerul regional.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioase.

33 de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19 în Danemarca

Danemarca a identificat 33 de infectări cu noua tulpină de COID-19 care se răspândeşte rapid în unele zone din Marea Britanie, potrivit autorităţilor.

Institutul de stat pentru vaccinuri (SSI), autoritatea daneză pentru boli infecţioase, a afirmat într-un raport publicat miercuri că aceste cazuri au fost descoperite în urma unor teste pentru depistarea COVID-19 efectuate între 14 noiembrie şi 14 decembrie.

Noua tulpină, confirmată în încă șapte state din Europa

Spania a confirmat sâmbătă primele patru cazuri de contaminare cu noua variantă britanică a Covid-19, a anunţat guvernul de la Madrid. Tulpina britanică a virusului a fost depistată deja în Franța, Germania, Italia, Danemarca, Olanda.

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit a fost detectat și în Suedia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare suedeze.

O nouă tulpină de COVID-19, depistată în Nigeria

O nouă tulpină de COVID-19 a apărut în Nigeria, a anunţat joi, 24 decembrie, directorul autorităţii pentru controlul bolilor din Africa, informează Reuters.

Este a treia tulpină de coronavirus raportată în lume, după ce şi Marea Britanie, şi Africa de Sud au anunţat noi mutaţii ale virsului SARS-CoV-2, ambele părând să fie mult mai contagioase şi să ducă, deci, la restricţii suplimentare de călătorie şi la perturbarea pieţelor financiare, scrie Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *