Prima pagină » International » În pofida faptului că trece printr-o criză alimentară profundă, Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar oferit de SUA și Coreea de Sud

În pofida faptului că trece printr-o criză alimentară profundă, Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar oferit de SUA și Coreea de Sud

12 iul. 2021, 13:01,
George Cristian în International

Coreea de Nord trece printr-o criză alimentară fără precedent. Kim Jong Un, liderul suprem a susţinut în repetate rânduri că țara pe care o conduce cu o mână de fier are mari deficiențe atunci când vine vorba de a-și hrăni populația. Totuși, un lider din Phenian a declarat că țara nu dorește ajutor umanitar din partea SUA și a Coreei de Sud.

Motivul invocat de oficialul din Phenian este acela că ajutorul umanitar este oferit ca monedă de schimb pentru eventuale trocuri politice. Coreea de Nord nu dorește presiuni politice asupra regimului.

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar al SUA pe motiv de presiune politică

Într-o declaraţie oficială, un înalt politician din Coreea de Nord a declarat faptul că țara refuză orice ajutor umanitar ce vine dinspre SUA și Coreea de Sud. Altfel spus, acesta cataloghează ajutorul ca o modalitate de a face ulterior presiuni politice asupra regimului autotoritar.

Un specialist de la un institut de cercetare subordonat Ministerului de Externe nord – coreean a susținut că această ofertă de ajutor umanitar n-ar fi decât un „aranjament politic sinistru” contra regimului de la Phenian.

Cercetătorul a susținut că Statele Unite procedează similar și în Afganistan, unde ar oferi sprijin umanitar contra unor condiții politice.

„În practica reală, multe ţări au suferit amar că rezultat că şi-au pus prea multe speranţe în ajutorul şi asistenţa umanitară americană”, a spus Kang Hyon Chol, identificat ca cercetător principal la Asociaţia pentru Promovarea Schimbului Economic şi Tehnologic Internaţional, afiliată ministerului.

În schimb, potrivit presei occidentale, Coreea de Nord ar fi acceptat o asistenţă umanitară din partea Chinei şi a Rusiei.

Coreea de Nord trece printr-o criză alimentară fără precedent

Din cauza restricţiilor impuse de liderul Kim Jong Un care a blocat granitele țării, Coreea de Nord trece printr-o criză alimentară fără precedent. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a recunoscut oficial că țara se confruntă cu lipsuri de alimente. Acest lucru reprezintă o premieră după ani de zile în care opinia publică internaţională lansa avertismente referitor la faptul că o bună parte din populaţie se confruntă cu foametea.

Există unele rapoarte care arată că prețurile la alimente au crescut, iar NK News a raportat că un kg de banane costă 45 USD (32 USD).

Coreea de Nord are una dintre cele mai restrictive vieți din lume

Nu este un lucru necunoscut faptul că regimul din Coreea de Nord este unul extrem. Vorbim despre faptul că liderul Kim Jong-un conduce destinele nord coreenilor cu o mână de fier și de cele mai multe ori restricționează accesul populației chiar și la lucruri elementare. Altfel spus, o ultimă lege din Coreea de Nord prevede pedepse aspre, cu pușcăria, pentru cei care sunt prinși că dețin casete cu filme sau muzică din import, din occident. Nici cei care se îmbracă în blugi nu sunt scutiți de sancțiuni.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024