În pofida faptului că Israelul a fost un exemplu în ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva COVID-19, numărul în creștere a cazurilor de persoane infectate le-a făcut pe autorităţi să ia o decizie de restricţie. Concret, autorităţile au menţionat faptul că țara va introduce obligativitatea purtării măștilor de protecţie în spaţiile publice închise.
Israelul și-a vaccinat peste jumătate din tară fiind primul stat care a anunţat că a atins imunitatea de turmă. Totuşi, varianta indiană de COVID-19 intitulată Delta pune mari probleme statului.
Israelul a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecţie în spaţiile închise
Israelul se confruntă cu o creștere a numărului persoanelor care sunt infectate cu COVID-19. Pe acest fond şi de frica unei creșteri alarmante, autorităţile au anunţat că de pe data de 25 iunie, persoanele care circulă în spaţii publice închise au obligativitatea de a purta mască.
„Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz (09:00 GMT), vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a precizat ministerul într-un comunicat.
În Israel au fost înregistrate peste 100 noi cazuri zilnice de infectări
Noul premier al statului, Naftali Bennett, a anunţat faptul că dacă Israel va avea timp de o săptămână o medie de peste 100 de cazuri de COVID-19, obligativitatea portului măștilor va reveni.
Așadar, statul se confruntă, de o săptămână cu această medie. În altă ordine de idei, Guvernul i-a sfătuit pe locuitori să poarte mască sanitară în timpul marilor adunări în aer liber „de exemplu în timpul evenimentelor legate de ‘marşul mândriei’ (Pride Parade) care va avea loc în acest week-end”, a declarat ministerul cu referire la marşul organizat la Tel-Aviv vineri după-amiază, la care sunt aşteptaţi mii de oameni.
Copiii cu vârsta sub şapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi cei care practică un sport sunt scutiţi de obligaţia de a purta o mască în interior.
Israelul, campion la campania de vaccinare împotriva COVID-19
Statul Israel a fost dat exemplu în campania de vaccinare. Așadar, statul a fost printre primele care au anunţat faptul că imunitatea de turmă a fost atinsă. Vorbim faptul că 5 milioane dintre cei 9,2 milioane de locuitori au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19. În total, au fost raportate peste 840.000 de contaminări de la începutul pandemiei în Israel, între care 6.428 de decese asociate COVID-19.
O altă îngrijorare a autorităţilor sanitare din Israel se referă la apariţia unei boli rare de sânge în rândul unor persoane vaccinate. Aceştia au făcut un studiu prin care s-a constatat faptul că au fost semnalate 4 cazuri de în doar o lună, media fiind de 2-3 pe an.
Varianta Delta a COVID-19 este din ce în ce mai prezentă la nivel mondial
Conform autorităţilor internaţionale, varianta Delta a COVID-19 aduce noi îngrijorări. Aşadar, varianta din India tinde să devină predominantă în România și la nivel mondial. Cercetătorii au afirmat faptul că noua versiune de COVID-19 scade imunitatea oferită prin vaccinare şi este mai contagioasă decât variantele britanice, braziliene sau decât varianta clasică din Wuhan.
De altfel, India a anunţat şi apariţia unei alte variante de COVID-19 intitulată Delta Plus.