Prima pagină » Local » În perioada pandemiei COVID-19, tâlhăriile din municipiul Iași au scăzut la jumătate. Furturile de mașini au crescut
În perioada pandemiei COVID-19, tâlhăriile din municipiul Iași au scăzut la jumătate. Furturile de mașini au crescut

În perioada pandemiei COVID-19, tâlhăriile din municipiul Iași au scăzut la jumătate. Furturile de mașini au crescut

27 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Poliția Locală Iași și-a prezentat recent bilanțul pe anul 2020. Șefii instituției din subordinea Primăriei Iași au prezentat o serie de aspecte legate de activitatea instituției pe parcursul anului anterior. Conform raportului, în 2020 au fost constatate mai puține tâlhării față de anul 2019, dar mai multe furturi de autoturisme

Conducerea Poliției Locale Iași și-a prezentat recent raportul de activitate pe anul 2020. Conform raportului prezentat de Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale, pe parcursul anului 2020, au fost consemnate o serie de detalii care au dus la scăderea infracționalității stradale.

„În 2020, infracționalitatea stradală s-a redus considerabil. De la un număr de 1.493 de infracțiuni înregistrate în 2019 s-a ajuns la 736 de infracțiuni consemnate în anul 2020. Astfel, au scăzut infracțiunile de tâlhărie. Au fost 87 în 2020, față de 128 în 2019. Au scăzut și furturile la 627 în 2020, față de 1.319 în 2019. În schimb, furturile de mașini au crescut de la 13 cazuri în 2019 la 18 în 2020”, a spus Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Număr uriaș de reclamații în urbanism

În raportul celor de la Poliția Locală Iași se arată și faptul că numărul reclamațiilor în ceea ce privește urbanismul a fost destul de ridicat.

„Un alt fapt pozitiv consemnat în raport constă în numărul mic de procese-verbale contestate de către cetățeni, doar 1,31 la sută din totalul de 33.253. De asemenea, în 2020 a scăzut substanțial și numărul sesizărilor și reclamațiilor făcute de cetățeni. S-au înregistrat 6.465 de apeluri telefonice, comparativ cu 10.853 în 2019. În domeniul urbanismului au fost primite și soluționate un număr de 1.675 sesizări și reclamații privind lucrări de construcții, modificări structurale. S-au constatat nereguli și la lucrări de intervenții ale instalațiilor, șarpantelor, acoperișurilor, împrejmuiri de terenuri și afișaj stradal”, a mai spus șeful Poliției Locale Iași.

Cu toate acestea, agenții de la Poliția Locală au fost mult mai zeloși decât de obicei.

Infracționalitatea a scăzut cu peste 50 la sută pe străzile din Iași

Pandemia COVID-19 a făcut ca infracționalitatea să scadă pe parcursul anului 2020 raportat la anul 2019, conform șefilor de la Poliția Locală Iași.

„Ținând cont de pandemie, Poliția Locală Iași a pus accent pe prevenție. În special în acțiunile întreprinse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, s-a menținut gradul de fermitate în aplicarea legii, fapt confirmat de numărul mare de sancțiuni aplicate față de anul 2019. Nu a fost vorba despre o normă de sancțiuni, ci de nevoia de a face ordine în municipiul Iași. Pe parcursul anului 2020, Poliția Locală Iași și-a crescut capacitatea de acțiune, fapt reflectat și în scăderea cu 50,7 la sută a infracționalității stradale”, a mai spus Liviu Zanfirescu.

Cei de la Poliția Locală au avut însă parte și de alte probleme cu persoanele pe care le-au amendat chiar și abuziv.

Reacția primarului Mihai Chirica despre activitatea Poliției Locale Iași

La prezentarea bilanțului Poliției Locale Iași a fost prezent și primarul Mihai Chirica. Acesta s-a arătat mulțumit de activitatea instituției subordonate municipalității.

„Felicit Poliția Locală Iași pentru munca deosebită pe care a depus-o în anul 2020, în condiții dificile. Sigur, 2020 a fost special și din altă perspectivă, Poliția Locală trecând în subordinea structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a îndeplini planul de măsuri de combatere a pandemiei. Personal, sunt mulțumit de activitatea structurilor Poliției Locale, de îmbunătățirea evidentă a prezenței în spațiul public. Sunt mulțumit și de colaborarea tot mai activă cu cetățenii municipiului Iași, lucruri apreciate și de comunitate”, a spus primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *