În perioada 7-9 decembrie, la Iași au loc Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”! Prof. dr. Gabriel Ionescu, unul dintre invitații speciali!

07 dec. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

În perioada 7-9 decembrie, la Iași au loc Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Cu prilejul împlinirii a 143 de ani de existență vor fi organizate mai multe evenimente științifice și culturale

UMF Iași va avea în acest an un invitat de seamă, pe prof. univ. dr. Gabriel Ionescu, medicul care în perioada comunistă a reușit să efectueze cu succes o operație de separare a unor siameze. Cu acest prilej vor conferința și prof. univ. dr. Ioan Milică, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iași, și jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Prof. univ. dr. Gabriel Ionescu va fi prezent la Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”

prof. univ. dr. Gabriel Ionescu

UMF Iași va avea în acest an un invitat de seamă, pe prof. univ. dr. Gabriel Ionescu, medicul care în perioada comunistă a reușit să efectueze cu succes o operație de separare a unor siameze

Cu prilejul Zilelor UMF Iași vor fi organizate o serie de evenimente științifice și culturale. Conferințele vor debuta miercuri, 7 decembrie, de la ora 14:00, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iași, când va avea loc prezentarea profesorului universitar Gabriel Ionescu, reputat chirurg pediatru, primul decan al Facultății de Medicină Iași, după revoluția din 1989. Acesta are o carieră de 50 de ani, desfășurată pe trei continente, în Europa, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.

„Este un moment special în viața comunității noastre academice – sărbătorirea a 143 de ani excelență în educație și cercetare medicală – pe care-l marcăm cu un program complex ce cuprinde o serie de evenimente științifice și culturale, printre care și prezentarea pe care o va susține prof. univ. dr. Gabriel Ionescu, reputat chirurg pediatru, sau conferința domnului Cristian Tudor Popescu, cunoscutul scriitor și publicist”, a subliniat conducerea UMF Iași.

Seria de evenimente organizate cu prilejul Zilelor UMF Iași va continua cu prelegerea despre „metafora medicală”, susținută de prof. univ. dr. Ioan Milică, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iași. Prelegerea va avea loc joi, 8 decembrie, de la ora 14:00, în Aula „George Emil Palade”. Vineri, 9 decembrie, de la ora 14:00, în Aula „George Emil Palade” va conferenția jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Conferința va avea același titlu precum cartea sa – „Dumnezeu nu e mort” – apărută la Editura Polirom, în acest an.

Programul științific al Zilelor UMF Iași

Cu ocazia Zilelor UMF Iași vor avea loc mai multe manifestări științifice. Astfel, miercuri, 7 decembrie, de la 14:30, în Aula „George Emil Palade” va avea loc o sesiune de informare, în cadrul proiectului CENEMED, iar joi, de la 12:30, în Sala de conferințe „E. Grigorescu”, studenții sunt invitați să descopere „Oportunități pentru cercetarea doctorală”.

Evenimentul va fi moderat de către prof. dr. Monica Hancianu și prof. dr. Demetra Socolov. În prima partea a evenimentului, doi studenți doctoranzi își vor prezenta parcursul în cadrul programului de medicină translațională al Universității Semmelweis. În cea de-a doua parte a evenimentului va fi prezentat proiectul „NET4SCIENCE POCU 154722”, care susține doctoranzii și post-doctoranzii, prin crearea de oportunități de cercetare avansată.

Ca parte a rețelei de cercetare, Institutul de virusologie „Marius Nasta” București prezintă posibilitățile de colaborare oferite tinerilor cercetători. În aceeași zi, de la ora 17:00 va avea loc Seara interclinică de stomatologie, organizată în colaborare cu Disciplina de Ortodonție a UMF Iași și Editura Litera. Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. Irina Zetu și dr. Richard Constantinescu.

Editura „Gr. T. Popa” prezintă, în cadrul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cele mai importante apariții editoriale. Lansările de carte vor avea loc vineri, de la ora 10:00, în Aula „George Emil Palade”. Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *