În perioada 6-10 aprilie 2022, la Iași, se va desfășura cea de-a 3-a ediție a International Iasi Arrhythmia Forum ( IAFF 2022). La eveniment s-au înscris deja 1200 de participanți și peste 200 de speakeri atât din țară, cât și din străinătate. Manifestarea este creditată cu 44 de credite EBAC/CME, aceste credite fiind transferabile și recunoscute oriunde în lume.
Cea de-a 3-a ediției a International Iasi Arrhythmia Forum este recunoscută de către Societatea Europeană de Cardiologie, de către Societatea Americană de Aritmologie, de către Asociația Asia Pacific de Aritmologie, de către Societatea Latino Americană de Aritmologie și de către Societatea Internațională a Specialiștilor EndoVasculari. Evenimentul de anul acesta este unul hibrid. Din păcate, din cauza pandemia Covid-19, și a problemelor cauzate de războiul din Ucraina, o parte a lectorilor care inițial își manifestaseră dorința fi prezenți fizic la conferință s-au reorientat spre prezența online.
International Iasi Arrhythmia Forum va reuni anul acesta peste 1200 de participanți din țară și din străinătate
Lucrările International Iasi Arrhythmia Forum se vor desfășura pe durata a 6 zile, timp în care vor fi abordate subiecte de interes atât pentru medicii rezidenți, cât și pentru medicii cu ceva mai multă experiență. Cea de-a 3-a ediție a International Iasi Arrhythmia Forum alocă un spațiu important subiectelor legate de insuficiența cardiacă, precum și de cardiologia intervențională.
„Ne propunem în acest an să dezvoltăm în continuare și să aducem în față noutățile din domeniul aritmologiei clinice și intervenționale, în acest an existând o amplă intrare în scenă a noutăților în ceea ce privește insuficiența cardiacă și, de asemenea, avem un amplu program dedicat cardiologiei intervenționale, pentru că, atunci când vorbim de cardiologie intervențională, trebuie să vorbim de tot ceea ce se produce minim invaziv asupra organismului uman. De asemenea, conferința are un program bogat legat de chirurgia cardiacă minim invazivă, vorbim practic de aproape 6 zile de lucrări, în trei săli distincte, care, considerăm noi, că vor acoperi topicuri de interes atât pentru medicii tineri, pentru rezidenți, cât și pentru medicii cu experiență, pentru că cel mai bine învățăm din experiența altora. Anul acesta avem deja un număr de peste 1200 de participanți înscriși, din experiența anilor trecuți, suntem convinși că acest număr va crește pe parcursul celor 6 zile de eveniment. Anul trecut, pe parcursul zilelor de eveniment, am mai avut încă 400 de participanți care s-au înscris”, a declarat dr. Dan N. Tesloianu, medic primar cardiolog Clinica de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași.
La conferința dedicată aritmologiei va lua parte și doctorul Melvin Sheinman, pionierul electrofiziologiei intervenționale
International Iasi Arrhythmia Forum reunește peste 1200 de participanți și peste 200 de speakeri. Ediția de anul acesta a conferinței internaționale va cuprinde și o serie de sesiuni speciale, în cadrul cărora se vor dezbate subiecte legate de partea dreaptă a inimii, o patologie despre care se vorbește prea puțin, deși este extrem de importantă în ansamblul patologiei cardiovasculare.
„Prezența la International Iasi Arrhythmia Forum este una remarcabilă, vom avea în jur de 60 de speakeri, care vor lua parte fizic la eveniment, dintre care jumătate sunt din afara țării, categoric ne-am fi dorit ca toți cei peste 200 de speakeri să fie prezenți aici, dar cred că, în condițiile date, este mai mult decât îmbucurătoare această prezență. Dintre cei care ne onorează cu prezența, vom avea alături de noi doi vicepreședinți ai Societății Europene de Cardiologie, îl vom avea, de asemenea, pe președintele Societății Americane de Aritmologie, prof. Fred Kusumoto, președintele Societății Asia-Pacific de Aritmologie, pe fostul președinte al Societății Latino Americane de Aritmologie, pe președintele Societății Interamericane de Cardiologie, președinte Societății Europene de Insuficiență Cardiacă și nu numai. Fiecare participant în parte este un nume și fiecare ar putea să susțină o manifestare doar prin el însuși. În fiecare ediție încercăm să avem sesiuni speciale, tocmai pentru a reîmprospăta manifestarea. În acest an, sesiunile speciale se vor referi în mod particular la partea dreaptă a inimii, o patologie frecvent uitată, dar extrem de importantă în ansamblul patologiei cardiovasculare. De asemenea, vom avea o sesiune specială intitulată «Totul Intervențional». Vom avea o sesiune specială dedicată Insuficienței Cardiace, unde avem onoarea de a avea invitați nume de prestigiu din Europa, din America, precum și din România. În acest an, avem deosebita onoare de-al avea alături de noi în persoană pe cel care a introdus procedurile de electrofiziologie intervențională la om, doctorul Melvin Sheinman, cel care a pus bazele electrofiziologiei intervenționale”, a adăugat dr. Dan N. Tesloianu.
Prof. univ. dr. Antoniu Petriș: „Autoritățile încep să acorde insuficienței cardiace importanța meritată”
Printre cele mai sonore nume din domeniul cardiologiei care vor lua parte la International Iasi Arrhythmia Forum se numără doctorul Melvin Sheinman, profesorul Josep Brugada și profesorul Kenneth A. Ellenbogen. Extrem de așteptate sunt și cursurile de electrocardiografie, care sunt prezentate într-o manieră interactivă și cu siguranță vor stârni interesul auditoriului.
„Cea de a 3-a ediție a International Iasi Arrhythmia Forum se axează pe aritmologie, dar a alocat o parte consistentă discuțiilor legate de insuficiența cardiacă, o afecțiune care este extrem de importantă, care are o mortalitate semnificativă și căreia atât societățile savante, cât și, în ultima vreme, autoritățile încep să-i acorde atenția pe care o merită. La eveniment vor lua parte doar cardiologi extrem de valoroși, care sunt convins că vor deschide direcții de gândire și de cercetare legate de zona aceasta a aritmologiei pe care o abordăm și ediția aceasta. Anul acesta sunt multe prezentări valoroase, o prezentare istorică este cea susținută de către doctorul Melvin Sheinman, de asemenea, extrem de așteptate sunt și cursurile de electrocardiografie, care sunt prezentate într-o manieră interactivă. Nu putem uita intervențiile profesorului Josep Brugada și a profesorului Kenneth A. Ellenbogen.
Datorită utilizării online-lui, am putut să obținem o conectivitate extrem de largă. International Iasi Arrhythmia Forum a debutat online, s-a văzut că este o manifestare extrem de valoroasă, care se înscrie într-o serie de manifestări de profil de cea mai bună calitate” , a declarat prof. univ. dr. Antoniu Petriș, șeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași.
Deși este doar la cea de-a 3-a ediție, International Iasi Arrhythmia Forum s-a dovedit o conferință de cea mai mare importanță, iar organizatorii își doresc ca acest eveniment să ajungă la cât mai multe ediții.