Prima pagină » Local » În parcurile din Iași vor fi montate 4 hectare de rulouri de gazon! Furnizorul va primi aproape 100.000 de euro
În parcurile din Iași vor fi montate 4 hectare de rulouri de gazon! Furnizorul va primi aproape 100.000 de euro

În parcurile din Iași vor fi montate 4 hectare de rulouri de gazon! Furnizorul va primi aproape 100.000 de euro

01 mart. 2023, 02:00, 4 ,
Ciprian BOARU în Local

Societatea Servicii Publice Iași a reluat programul anual privind furnizarea mai multor loturi de rulouri de gazon. Comisia de evaluare a stabilit câștigătorul licitației care va furniza produsele

Municipalitatea, prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, a finalizat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de rulouri de gazon. Valoarea estimată a contractului a fost de 672.000 de lei, fără TVA, aproape 135.000 de euro. Comisia de evaluare a acceptat oferta societății Rulouri de Gazon SRL, județul Giurgiu. Valoarea finală a contractului este de 476.000 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent la manipulări repetate și la călcare.

Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioadă de timp, la temperaturi ridicate în condiții de secetă prelungită, rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon. Gazonul rulouri trebuie să aibă și să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenții scăzute față de sol și apă. Trebuie sa fie rezistent la boli și dăunători, nepretențios față de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani”, se arată în caietul de sarcini.

Rulouri de Gazon SRL nu este la primul contract cu municipalitatea.

În parcurile din Iași vor fi montate 4 hectare de rulouri de gazon în cadrul programului anual

Cantitatea maximă solicitată de autoritatea contractantă este 40.000 de metri pătrați. Acordul-cadru va fi finalizat în luna decembrie 2023.

„Rulourilor de gazon trebuie dimensionate pentru a putea fi manipulate ușor de către o singură persoană la așternere, evitându-se, astfel, pierderile la amenajările de dimensiuni reduse. Rulourile de gazon trebuie să aibă sistemul radicular bine dezvoltat, aderent substratului nutritiv în care s-a dezvoltat și trebuie să conțină un procent de rădăcini suficient de mare pentru o bună prindere la montare.

Furnizorul trebuie să prezinte, după caz, autorizație pentru comercializarea semințelor și materialului săditor/autorizație pentru producerea semințelor și materialului săditor, emise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, conform Legii 266/2002, republicate, valabile la data depunerii ofertelor”, se mai arată în documentația procedurii.

SPI a mai organizat () licitații similare.

SPI cumpără și plante în valoare de 250.000 de euro

Recent, SPI a lansat și procedura pentru furnizarea mai multor loturi de plante anuale și bienale. Valoarea estimată a contractului este de 1.242.245 de lei, fără TVA, aproape 250.000 de euro. La licitație s-au înscris două firme: Silva Group Logistic Division (Ilfov) SRL și Garden Store (Iași). Ofertele au intrat în etapa de evaluare.

Necesarul de tăvițe cu flori anuale este de peste 600.000, în timp ce florile bienale vor fi livrate în aproape 400.000 de tăvițe.

În parcurile din Iași vor fi montate 4 hectare de rulouri de gazon, începând cu campania de primăvară.

Comentarii
  • Gazonul nu inlocuieste deficitul de spatiu verde. Avem nevoie de mai multe parcuri si mai multi copaci.

  • Acum cca 2 ani de zile pe b-dul ALEXANDRU CEL BUN ,incepand de la FAMILIAL si terminand la ZIMBRU,s-au scos toti trandafirii,toata portiunea de gard viu samd.Am zis ,bai ce oameni gospodari!Au adus pamant si au plantat niste arbusti pe ici pe colo.Dar surpriza …gata au lasat totul balta.Pamantul nu s-a mai nivelat,cacarezele alea de arbusti s-au uscat(nici nu avea cum altfel),iar cand ploua pamantul o ia la vale pe trotuar realizand un strat de namol mai ceva ca la Purcica.
    Intrebare:CAND AVETI DE GAND SA INCEPETI O TREABA SI SA O DUCETI PANA LA CAPAT INTR-UN MOD RESPONSABIL?

  • o sosea de centura pe cand ????

  • Chirica, nu mai avem copaci! Copoul pute a noxe și ți se face rău!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *