Prima pagină » Local » În orașul Podu Iloaiei va fi construită o unitate medico-socială. Proiectul valorează peste 50.000.000 de lei
În orașul Podu Iloaiei va fi construită o unitate medico-socială. Proiectul valorează peste 50.000.000 de lei

În orașul Podu Iloaiei va fi construită o unitate medico-socială. Proiectul valorează peste 50.000.000 de lei

29 aug. 2024, 02:00,
Andrei OSMAN în Local

Aleșii județeni s-au reunit pe data de 28 august 2024, în cadrul unei ședințe ordinare, pentru a supune la vot 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Construire clădire cu destinația de unitate de asistență medico-socială”

Proiectul de hotărâre, privind studiul de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Construire clădire cu destinația de unitate de asistență medico-socială”, a fost aprobat în urma votului din cadrul ședinței ordinare, din data 28 august 2024, de către plenul Consiliului Local.

Podu Iloaiei va avea o unitate medico-socială nouă

Consiliul Județean Iași a fost convocat pe 28 august 2024, într-o ședință ordinară, pentru a supune la vot 30 de proiecte. Printre acestea, aleșii județeni au aprobat proiectul pentru studiul de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Construire clădire cu destinația de unitate de asistență medico-socială”, în orașul Podu Iloaiei din județul Iași.

„Unitatea medico-socială din Podu Iloaiei este o instituție de interes public județean, aflată în subordinea Consiliului Județean Iași, ce asigură servicii de îngrijire, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale cu domiciliul stabil în localitățile județului Iași, pe o perioadă determinată de timp, în funcție de nevoile individuale ale acestora. Întrucât spațiile existente sunt insuficiente, se dorește construirea unei clădiri cu destinația de unitate de asistență medico-socială”, se arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea proiectului depășește suma de 50.000.000 de lei

Clădirea propusă pentru a fi construită în Podu Iloaiei este proiectată pe trei tronsoane. Regimul de înălțime pentru tronsonul poziționat central este S+P+E, în timp ce celelalte două tronsoane sunt organizate pe parter. Cele trei tronsoane ale centrului de asistență medico-socială vor fi construite pe o suprafață de 1921,43 metri pătrați și se estimează că durata de execuție a obiectivului de investiții este de 24 de luni.

Totalul general, care cuprinde costurile de construcții și montaj, dar și cheltuielile aferente marjei de buget și pentru construirea rezervei de implementare pentru ajustarea de preț, are valoarea de 52.598.734,60 lei cu TVA inclus.

„În urma analizării și a documentației efectuate, certificăm faptul că proiectul de hotărâre îndeplinește cerințele de natură tehnică, economică și juridică și solicităm aprobarea, în plenul Consiliului Județean Iași, a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție «Construire clădire cu destinația de unitate de asistență medico-socială»”, se mai arată în documentele publicate.

Consiliul Județean Iași, convocat pe data de 28 august 2024, a aprobat prin supunere la vot, în cadrul unei ședințe ordinare, proiectul de hotărâre care privește aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Construire clădire cu destinația de unitate de asistență medico-socială”. Investiția depășește 50.000.000 de lei, iar durata de execuție estimată este de 24 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *