Prima pagină » Local » În Miroslava se vor amenaja încă două rezervoare de apă! Compania ApaVital face investiția

În Miroslava se vor amenaja încă două rezervoare de apă! Compania ApaVital face investiția

06 iul. 2022, 00:01,
Andreea Andrei, în Local

Primăria Miroslava a anunțat că s-a aprobat proiectul prin care se vor amenaja încă două rezervoare de apă potabilă. ApaVital face investiția și începe cu bazinul de la Horpaz. Această decizie a venit în urma consumului imens de apă

Consiliul Local Miroslava a cedat două terenuri spre a fi folosite pentru amenajarea a două rezervoare de apă potabilă. Compania ApaVital face investiția și roagă consumatorii să nu folosească apa potabilă decât în scopuri casnice. Consumul crescut de apă denotă faptul că cetățenii au folosit resursa și pentru a uda grădinile

ApaVital face investiția: Două rezervoare de apă la Miroslava

Pentru a fi îmbunătățită capacitatea de distribuție a apei potabile, atât în Miroslava, cât și în alte localități ale comunei, compania ApaVital, în parteneriat cu primăria Miroslava, va face o investiție prin care se vor amenaja două rezervoare noi de apă. Acestea vor fi în Horpaz și Uricani. Terenurile au fost puse la dispoziție de către Consiliul Local Miroslava. În Horpaz, construcția va fi pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, iar capacitatea rezervorului va fi de 1.038 metrii cubi de apă.

“Proiectul este implementat de ApaVital, noi am pus la dispoziție terenurile și urmează să se realizeze investiția. Dintre cele două, cel puțin la Horpaz este mai avansat și sperăm ca în toamnă să fie finalizate lucrările. Este situat pe cel mai înalt punct din comună, tocmai pentru a avea căderea necesară. recomandarea ApaVItal este în continuare ca apa să fie folosită în scopuri casnice și adăparea animalelor și nu pentru udat gazonul, spălat mașina și umplut piscine”, a declarat Marius Pârciu, purtător de cuvânt al Primăriei Miroslava.

Lucrările au fost deja demarate

Rezervorul de la Horpaz deja începe să fie amenajat. Acesta va avea un sistem complex care va include o conductă de aducțiune, care va fi racordată la conducta sub presiune existentă pe strada Principală din satul Horpaz. Rezervorul în sine va avea capacitatea de 1.038 metri cubi de apă potabilă. Acesta va avea diametru de 13,37 metri și înălțime de 7,39 metri. Va fi construit din componente prefabricate, modulare, ce vor înlesni, la nevoie, relocarea rapidă a construcției.

Sistemul de la Horpaz va include o conductă de distribuție apă ce va fi alimentată din rezervor și racordată la rețeaua de distribuție sub presiune.

Pe lângă aceste aspecte, proiectul include hidranți de incendiu pe traseul rețelei de apă, instalații de paratrăsnet, gard din panouri bordurate cu poată acces auto și poartă acces pietonal ce va îngrădi construcția și instalație de iluminat exterior în incinta rezervorului.

Criza apei potabile din Iași cere măsuri urgente, astfel comuna Miroslava a decis să implementeze proiectul “Eficientizarea sistemului de distribuție a apei potabile în Comuna Miroslava”. Această decizie a venit în urma consumului ridicat de apă, oamenii din comună folosind apa potabilă și în scopuri noncasnice, precum irigații, spălatul automobilelor și umplerea piscinelor.

Compania ApaVital face investiția prin care se vor construi două rezervoare de apă potabilă, dar atrage atenția consumatorilor cu privire la criza prezentă la momentul actual și îndeamnă spre economisirea resursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *