Prima pagină » International » În Marea Britanie a fost identificată o nouă tulpină de SARS-CoV-2! Este sau nu mai periculoasă?

În Marea Britanie a fost identificată o nouă tulpină de SARS-CoV-2! Este sau nu mai periculoasă?

14 dec. 2020, 21:45,
Bianca Rebegea în International

În Marea Britanie  a fost identificată o nouă tulpină a SARS-CoV-2. Până acum, noua tulpină a cauzat infecții înregistrate în cel puțin 60 de autorități locale diferite.

Matt Hancock, secretarul pentru sănătate, este cel care a făcut anunțul. Acesta a arătat că nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândește cu rapiditate în unele zone din Anglia.

Astfel, oamenii de știință din Marea Britanie au fost notificați de Organizația Mondială a Sănătății, iar aceștia fac studii detaliate.

Așa cum spune oficialul,  nu există „nimic care să sugereze” că noua tulpină ar fi mai periculoasă sau că ar produce boli mai grav. Mai mult, nu se cunoaște nici dacă vaccinurile nu vor mai fi eficiente.

El le-a transmis parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, au existat creșteri considerabile ale infecțiilor cu noul coronavirus în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire.

„Am identificat în prezent peste 1.000 de cazuri cu această tulpină predominant în sudul Angliei, deși cazuri au fost identificate în aproape 60 de zone diferite. Cauza mutaţiilor nu a fost descoperită, dar măsurile trebuie să fie, în orice caz, „rapide şi decisive”, a spus oficialul, notează Mediafax.

Alan McNally: „Să nu fim isterici”

Expert la Universitatea din Birmingham, prof. Alan McNally a făcut un apel ca oamenii să nu se sperie de apariția acestei noi tulpini de SARS-CoV-2, fiindcă aceasta este evoluția normală a virusului: „să vină și să plece și să apară în timp”

„Să nu fim isterici. Nu înseamnă că este mai transmisibil, mai infecțios sau periculos. Eforturi uriașe sunt în curs de a caracteriza varianta și a înțelege apariția acesteia.

Este important să păstrăm o perspectivă calmă și rațională asupra tulpinii, deoarece aceasta este o evoluție normală a virusului și ne așteptăm ca noi variante să vină și să plece și să apară în timp”, a precizat McNally pentru BBC.

Dr. Jeremy Farrar, directorul Wellcome ( organizație de caritate, axată pe cercetarea biomedicală, cu sediul în Londra), a afirmat că „supravegherea și cercetarea trebuie să continue și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a rămâne înaintea virusului.”

Un medic român din UK a fost vaccinat cu noul coronavirus. Ce experiență a avut acesta

Medicul român lucrează în secțiile cu pacienții infectați cu coronavirus în UK (Birmingham). El a oferit detalii cum se simte și ce efecte are vaccinul de la Pfizer, cel folosit în programul naţional de vaccinare din Marea Britanie.

Marți, 8 decembrie, Marea Britanie a demarat o campanie amplă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Conform informațiilor transmise de guvernul britanic, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer.

Inițial, vor primi vaccinul persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical.

Din rândul vârstnicilor, prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.

Din rândul medicilor rezidenţi, prima persoană vaccinată este un medic rezident român în vârstă de 26 de ani, care a detaliat pe un forum popular din România ce experință a avut.

„Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer).

M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat tânărul medic pe forumul Reddit Romania, notează universul.net

Citește mai mult aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *