Prima pagină » Local » În luna septembrie, se face recepția lucrărilor la blocurile ANL din Grădinari. Când vor fi repartizate locuințele cu una, două și trei camere?
În luna septembrie, se face recepția lucrărilor la blocurile ANL din Grădinari. Când vor fi repartizate locuințele cu una, două și trei camere?

În luna septembrie, se face recepția lucrărilor la blocurile ANL din Grădinari. Când vor fi repartizate locuințele cu una, două și trei camere?

21 aug. 2024, 02:00,
Andrei OSMAN în Local

Construcția blocurilor ANL din zona Grădinari – Metalurgie se apropie de final în perioada următoare. Clădirile vor avea apartamente cu una, două și trei camere

Cele 72 de locuințe vor avea spații cu suprafețe cuprinse între 40 de metri pătrați și 100 de metri pătrați, iar blocurile ANL vor avea subsol, parter, trei etaje și mansardă (S+P+3E+M). După finalizarea construcțiilor, acestea se vor repartiza cetățenilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Blocurile ANL din Grădinari se vor finaliza la sfârșitul lunii august 2024

Autoritățile locale anunță că blocurile ANL din zona Grădinari -Metalurgie vor fi finalizate la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie 2024. Clădirile vor avea disponibile 72 de locuințe dintre care, 36 de apartamente cu o cameră, 28 cu două camere și 8 cu trei camere. Locuințele vor avea suprafețe cuprinse între 40 de metri pătrați și 100 de metri pătrați.

„Noi așteptăm să fie gata toate procedurile. Înțeleg că mai au niște lucrări. Ceea ce ni s-a spus nouă, este undeva la 30 august – prima parte a lunii septembrie să fie gata”, a declarat Cristina Bălan, director Fond Locativ – Primăria Iași.

După finalizarea lucrărilor de construire a blocurilor ANL, apartamentele vor fi distribuite ieșenilor care au dosarele complete, până la data de 30 septembrie 2024, și sunt declarați eligibili.

Iată cum se va face repartiția locuințelor în blocurile ANL

Ieșenii interesați de o locuință convenabilă sau socială pot depune dosarele până la data de 30 septembrie, iar repartiția noilor apartamente se va face după finalizarea construcțiilor din zona Grădinari – Metalurgie. În luna septembrie 2024, este planificată recepția blocurilor ANL, urmată de repartiția către beneficiari.

„În ceea ce privește finalizarea lucrărilor de la blocurile ANL din zona Grădinari, în luna septembrie 2024, se va face recepția. După această procedură, urmează, apoi, să se facă repartiția pentru beneficiari”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Contactată de reporterii BZI, Cristina Balan, director Fond Locativ, a transmis că aleșii locali au aprobat, încă din anul 2023, o listă cu persoanele care vor beneficia de locuințele ANL din zona Grădinari.

„Există niște liste aprobate, făcute din aprilie 2023, de către Consiliul Local. Avem dosare depuse care se actualizează până la data de 30 septembrie a fiecărui an. Ierarhia e făcută în luna decembrie tot de către Consiliul Local. Dintre cele 72 de locuințe, 18 sunt locuințe convenabile și 54, locuințe sociale. Oamenii care își depun dosarul sunt punctați în funcție de anumite criterii. Persoanele cu un grad de handicap sunt punctate suplimentar: persoanele cu unu, doi, trei copii sunt punctate diferit, persoanele care au studii liceale sau universitare sunt punctate în funcție de gradul obținut în urma absolvirii”, a mai transmis directorul Fond Locativ, Cristiana Bălan.

Odată cu finalizarea construcțiilor blocurilor ANL din Grădinari – Metalurgie, locuințele vor fi distribuite oamenilor în perioada imediat următoare, pe baza punctajului obținut în urma îndeplinirii anumitor criterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *