În loc să îşi dea demisia, Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de președinte al filialei PSD Neamț

În loc să îşi dea demisia, Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de președinte al filialei PSD Neamț

15 iun. 2022, 12:48,
BZI.ro, în Actualitate

În urma mesajului transmis ieri de șeful PSD, Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean Neamț din partea PSD, Ionel Arsene, s-a autosuspendat astăzi, 15 iunie, din funcție. Astfel, în locul lui Ionel Arsene, interimar la conducerea PSD Neamț se va afla primarul din Târgu Neamț, Vasilică Harpă.

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD Neamț

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţie după ce ieri, Marcel Ciolacu declarase că, după părerea sa, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ are „maturitatea politică necesară” de a se autosuspenda de la conducerea filialei PSD Neamţ pe perioada anchetei demarată după ruperea podului de la Luţca.

„Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică şi eu ştiu că este un bun coleg şi pe perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei. Am avut discuţii deoarece este colegul meu şi este normal să avem aceste discuţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

În cadrul unui comunicat public, ministerul Dezvoltării a transmis faptul că lucrările podului de la Luțca, care s-a prăbușit în data de 9 iunie, „nu sunt finalizate și recepționate, așadar, obiectivul nu putea fi dat în folosință”. În acest sens, Ionut Arsene a confirmat că recepția podului de la Luțca nu fusese finalizată de către Consiliul Județean Neamț, iar acesta era „încă în administrarea constructorului”, dar nu a precizat nimic în ceea ce privește decizia de deschidere a circulației.

Astfel că durata de execuție a lucrărilor era de 24 de luni, începând cu data de 23.07.2020, ajungându-se ca termenul de finalizare a lucrărilor să fie luna iulie 2022.

Se cauta vinovat/i pentru prăbuşirea podului de la Luțca

Liderul PSD a mai spus că este îngrijorat de astfel de evenimente şi încă se întreabă cine este cu adevărat resposabil, constructorul sau altcineva.

„Ca toţi românii, sunt îngrijorat de ce se întâmplă. Am înţeles că la Ministerul Transporturilor există obligativitatea să fie verificate aceste poduri din şase în şase luni. Stau să mă întreb cine este cu adevărat responsabil, constructorul care a construit în baza unui proiect şi expertize. Trebuie să vedem dacă proiectul este corect şi expertiza este corectă.

Ştim cu toţii că astfel de lucrări sunt urmărite în fiecare fază de Inspectoratul în Construcţii. Aştept o decizie şi anchetă cât mai rapidă.

Nici preşedintele consiliului judeţean, nici preşedintele României nu pot decide să dea drumul mai repede la un pod, iar decizia se ia la nivelul experţilor. Dacă este un om vinovat, să meargă la puşcărie. Momentan există o anchetă”, a mai spus Ciolacu.

Podul de la Luțca, din județul Neamț s-a prăbușit

Reiterăm că în data de 6 iunie anul curent, podul de la Luțca, județul Neamț s-a prăbușit, cu toate a fost inaugurat în urmă cu doar 6 luni, cu mare fast, de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. La vremea aceea, Arsene dădea asigurări că podul este cât se poate de trainic, însă s-a văzut lucrarea de mântuială girată de Ionel Arsene.

Totodată, reamintim că președintele Consiliului Județean Neamț a fost condamnat recent în primă instanță la peste 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. De asemenea, a fost implicat și în scandalul achiziției scandaloase a spitalului mobil de la Lețcani, alături de Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, unitate pentru care s-au plătit peste 13 milioane de euro din banii celor două județe.

Precizăm că podul de la Luțca a intrat prima dată în reparații capitale, pe data de 17 august 2021, după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției a fost de 8,3 milioane de lei, lucrările fiind executate de Darcons SRL,  firmă gestionată de Romică Rotaru, cuscrul lui Ioan Echimov, patronul Eky Sam SRL, abonată și la contractele de drumuri din judetul Iași.

În acest context, astăzi, 15 iunie, Ionel Arsene, în loc să îşi dea demisia, s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *