Prima pagină » Local » În județul Iași sunt 5 locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor suport COVID-19! Doi pacienți de la Spitalul Mobil Lețcani au fost externați de la ATI
În județul Iași sunt 5 locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor suport COVID-19! Doi pacienți de la Spitalul Mobil Lețcani au fost externați de la ATI

În județul Iași sunt 5 locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor suport COVID-19! Doi pacienți de la Spitalul Mobil Lețcani au fost externați de la ATI

17 dec. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Secțiile de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19 din județul Iași au fost ocupate în totalitate zile la rând. La două unități medicale sunt disponibile un număr de 5 paturi pentru pacienții infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă. Din nefericire, 5 bolnavi COVID-19 au pierdut ieri lupta pentru viață

În decursul celor nouă luni de pandemie COVID-19, tot mai multe spitale din județul Iași au devenit unități care se ocupă cu îngrijirea pacienților infectați cu coronavirus. Ieri au fost confirmați pozitiv 204 ieșeni, iar numărul total a ajuns la 24.311 cazuri. La Spitalul Mobil Lețcani, locurile de pe paturile de ATI sunt ocupate, chiar dacă ieri doi bolnavi au fost transferați de la ATI pe un sector COVID-19. În ceea ce privește numărul pacienților aflați pe sector COVID-19, unitatea destinată acestor pacienți are un număr de 18 paturi ocupate, din cele 48 disponibile.

Nici la Spitalul de Recuperare din Iași situația nu este mai bună, cele 5 paturi pentru pacienții care suferă de o formă severă a infecției cu coronavirus sunt ocupate. Totodată, din cele 20 de paturi pe secția COVID-19, dotate cu sursă de oxigen, 13 erau ocupate. Medicii unității medicale spun că situația este îngrijorătoare, după ce 90 la sută dintre persoanele infectate cu coronavirus au nevoie de suport de oxigen.

Pe data 16.12.2020, în județul Iași au fost 5 decese ale pacienților internați în stare gravă

Pacienții infectați cu coronavirus ajung la spital cu forme tot mai severe, chiar dacă nu au comorbidități. Astfel, 5 persoane au pierdut lupta împotriva coronavirusului care a luat în cele nouă luni un număr de 408 vieți în județul Iași. Un deces a fost al unui pacient vârstnic, care avea și alte afecțiuni grave, fiind internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 34 au fost externate. În total, din unitățile medicale au fost externați 5.978 de bolnavi COVID-19.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor din spitalele suport COVID-19, ieri mai erau ocupate 466 de paturi, din care 62 erau paturi ATI. În ceea ce privește gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 62, nouă sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, patru la Spitalul Municipal Pașcani, 5 la Spitalul de Recuperare, patru la Spitalul C.F. Iași și 16 la Spitalul de Neurochirurgie.

Spitalele suport COVID-19 mai aveau 246 de paturi libere

În spitalele suport COVID-19 din județul Iași mai erau libere 246 de paturi. Dintre acestea, 42 de paturi erau la Spitalul de Boli Infecțioase, 17 la Spitalul Mobil Lețcani, un pat la Spitalul de Pneumologie, 37 de paturi la Spitalul Hârlău, opt paturi la Spitalul de Recuperare, 47 de paturi la Spitalul C.F Iași, opt paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 18 paturi la Spitalul Militar și 68 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. Alți 10 bolnavi au fost confirmați cu coronavirus, bolnavii de diabet care sunt dependenți de dializă fiind tratați la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”. Unitatea medicală este centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, cu un număr de patru paturi ocupate în secția de Terapie Intensivă.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, un număr de 4.436 de persoane se află în izolare, iar 5.016 persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent au fost emise în total 24.372 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 24.440 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 octombrie 2024
15 octombrie 2024