Prima pagină » Local » În județul Iași mai sunt doar două locuri libere la secția de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19. Ieri, 127 de ieșeni au fost confirmați pozitiv cu coronavirus
În județul Iași mai sunt doar două locuri libere la secția de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19. Ieri, 127 de ieșeni au fost confirmați pozitiv cu coronavirus

În județul Iași mai sunt doar două locuri libere la secția de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19. Ieri, 127 de ieșeni au fost confirmați pozitiv cu coronavirus

02 dec. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

În spitalele suport COVID-19 din Iași mai sunt libere doar două locuri la secțiile de Terapie Intensivă. Medicii au anunțat ieri că 65 de pacienți în stare gravă se luptă pentru viața lor. Din nefericire, doi pacienți de pe paturile de la ATI au decedat ieri, numărul total de decese în județul Iași ajungând la 338

La secțiile de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19 din județul Iași mai sunt libere doar două locuri, unul la Spitalul Municipal Pașcani și unul la Spitalul C.F. Iași. Ieri au fost externate 14 persoane confirmate pozitiv cu coronavirus, numărul total al celor externați pe parcurcul celor nouă luni de pandemie fiind de 5.462 de cazuri. Din cauza comobidităților de care suferă pacienții care ajung la ATI, 338 dintre aceștia au petrecut ultimele clipe din viață pe patul de spital. În ultimele 24 de ore, în județul Iași, au fost confirmate pozitiv 127 de persoane și s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Spitalele suport COVID-19 mai au libere 151 de paturi pentru pacienți

Ieri, autoritățile au raportat un număr de 151 de paturi libere în spitalele suport COVID-19. Astfel mai erau libere: 41 de paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, trei la Spitalul Spitalul Mobil Lețcani, 26 de paturi la Spitalul Hârlău, trei paturi la Spitalul C.F Iași, trei paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 23 paturi la Spitalul Militar și 52 de paturi la Spitalul CF Pașcani. În ceea ce privește gradul de ocupare al paturilor, inclusiv al celor din secțiile de Terapie Intensivă, din spitalele suport COVID-19, ieri mai erau ocupate 566 de paturi, din care 65 sunt paturi ATI. Dintre cele 67 de paturi ATI destinate pacienților, ieri erau ocupa 65: nouă la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Pașcani, cinci la Spitalul de Recuperare, șase la Spitalul C.F. Iași și 16 la Spitalul de Neurochirurgie.

Iașul a depășit 20.000 de infectări cu COVID-19 la finalul lunii noiembrie

De la debutul pandemiei până pe data de 17 noiembrie 2020, numărul ieșenilor confirmați pozitiv cu noul virus a ajuns la 15.195. După doar două săptămâni, la începutul lunii decembrie, în județul Iași numărul total a crescut cu peste 5.000 de cazuri noi, fiind înregistrate în total 20.282 de infectări cu COVID-19. Autoritățile au anunțat ieri că un număr de 5.150 de persoane se afla în izolare, iar 3.337 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 18.362 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 19.882 de decizii pentru persoanele aflate în carantină. În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, sunt ocupate cinci paturi ATI. În momentul de față sunt 18 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializa la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Direcția de Sănătate Publică Iași a descoperit în luna noiembrie 18 focare COVID-19

În perioada 6-30 noiembrie 2020 au fost depistate de către Direcția de Sănătate Publică Iași 18 focare în instituții, spitale și centre sociale locale. Pe parcursul lunii, a fost actualizată situația confirmărilor pentru 10 focare dintre cele apărute. Dintre spitale din Iași au fost înregistrate focare în: Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Spitalul „Dr. C.I. Parhon” Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, Institutul Regional de Oncologie Iași, Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul de Boli Infecțioase Iași, dar și la Spitalul „Elena Doamna”. Ultimul focar a apărut pe 30 noiembrie 2020 la Centrul Rezidențial Sivomed, unde au fost confirmate pozitiv șase cadre medicale și 19 beneficiari.

De altfel, la Căminul de Bătrâni „Sfinții Constantin și Elena” a fost cel mai mare focar din luna noiembrie cu un total de 20 de infectări: doi salariați și 18 beneficiari. Cazurile confirmate sunt izolate și monitorizate la domiciliu sau, după caz, în centru social, de către medicul de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`