Prima pagină » Local » În județul Iași a rămas un singur centru de imunizare împotriva COVID-19 în care se administrează vaccinul de la AstraZeneca!
În județul Iași a rămas un singur centru de imunizare împotriva COVID-19 în care se administrează vaccinul de la AstraZeneca!

În județul Iași a rămas un singur centru de imunizare împotriva COVID-19 în care se administrează vaccinul de la AstraZeneca!

28 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Singurul centru de imunizare împotriva COVID-19 din județul Iași în care se administrează vaccinul AstraZeneca se află la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. Dintre cele 28 de puncte de imunizare cu programare din județ, acesta a rămas singurul în care se mai folosește AstraZeneca

Dintre cele 28 de centre de vaccinare împotriva COVID-19 cu programare din județul Iași, doar în unul se mai administrează controversatul vaccin AstraZeneca. Acesta se află la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași, pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3. Ieri, 27 iunie 2021, la acest punct de vaccinare erau disponibile 283 de locuri. Până nu demult, în județ existau două astfel de centre în care ieșenii se puteau imuniza cu vaccinul AstraZeneca.
Cel de-al doilea punct de imunizare era la Centrul 2P Batalionul 151 Infanterie Războieni (baza militară „Lupii Negri”).

„Punctul de imunizare împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca de la Centrul 2P Batalionul 151 Infanterie Războieni nu a fost închis, am schimbat doar serul. Acum, acolo am trimis Pfizer, pentru că nu erau persoane care să solicite vaccinarea cu AstraZeneca. Persoanele doritoare de imunizare cu serul Pfizer pot merge și acolo”, a precizat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Un nou centru de imunizare, cu programare, în Iași

Un nou centru de imunizare în care se administrează serul Johnson&Johnson (J&J) a fost deschis la Căminul cultural din comuna Mircești, județul Iași. De această dată, acest punct de vaccinare cu Johnson este cu programare, față de celelalte două care existau deja, unde nu este necesară programarea. Primul centru cu J&J a fost deschis pe data de 3 iunie 2021, la Aeroportul Internațional Iași, urmând, pe 11 iunie 2021, să se inaugureze cel de-al doilea centru la Gara din Iași.
Media zilnică de vaccinare la cele două puncte de imunizare este de aproximativ 30 de persoane pe zi. De la debutul campaniei de vaccinare cu Johnson & Johnson și până ieri, 27 iunie 2021, în județul Iași au fost administrate 9.732 de astfel de doze. Vaccinul J&J se mai administrează și în 174 de cabinete ale medicilor de familie.

În 24 de ore s-au imunizat doar 850 de ieșeni

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, și până ieri, au fost efectuate 368.695 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 194.005 au fost vaccinate cu prima doză și 174.690 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Sâmbătă, 26 iunie 2021, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 850 de persoane. Din numărul total, 390 de persoane au primit doza 1 și 541 au fost imunizate cu cea de-a doua doză. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 27 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.407 cazuri cu persoane infectate.
Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele de la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 18 locuri, dintre care patru la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *