Prima pagină » Local » În Iași, vor fi instalate 5 stații multifuncționale de reparat biciclete, în valoare de 27.970 de lei. Iată locurile din oraș unde vor fi montate
În Iași, vor fi instalate 5 stații multifuncționale de reparat biciclete, în valoare de 27.970 de lei. Iată locurile din oraș unde vor fi montate

În Iași, vor fi instalate 5 stații multifuncționale de reparat biciclete, în valoare de 27.970 de lei. Iată locurile din oraș unde vor fi montate

04 sept. 2024, 02:00,
Andrei OSMAN în Local

În Municipiul Iași, vor fi instalate 5 stații de reparat biciclete, în urma unui proiect de hotărâre, aprobat de consilierii locali. Primăria Iași a ales locațiile cele mai potrivite pentru acest proiect

Cele cinci stații self-service, destinate reparării bicicletelor, vor fi instalate ca urmare a unui acord de parteneriat, încheiat între Primăria Municipiului Iași și Asociația Outventure. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în cadrul ședinței Consiliului Local de vineri, 30 august 2024, colaborarea fiind derulată în cadrul proiectului „BIXFIX – Două roți pentru toți” și finanțat prin „Programul pentru Implicare și Inovare Civică (PIIC)”.

Vor fi montate 5 stații de reparat biciclete la Iași

Cele cinci stații self-service, care vor completa infrastructura destinată bicicletelor, vor fi disponibile la orice oră, vor putea fi utilizate în mod gratuit de către locuitorii Municipiului Iași, care aleg să circule cu bicicleta pentru reparațiile mecanice.

Asociația Outventure va dona, cu titlu gratuit, Municipiului Iași cele cinci stații în valoare totală de 27.970 de lei. Stațiile vor fi echipate cu unelte esențiale, pompe de aer și alte instrumente necesare pentru întreținerea de bază, ca bicicletele să rămână într-o stare bună de funcționare.

O singură stație va fi dotată cu un suport pentru ridicarea bicicletei, pompă și unelte pentru reparații, trei stații vor fi dotate cu o pompă de aer și unelte pentru reparații, iar o stație va fi dotată doar cu pompă.

„Stația mare are amprenta la sol de 44 x 30 cm, iar stațiile mici, de 20 x 20 cm. Stațiile trebuie amplasate pe asfalt/pavele, ideal, în zone cu doi-trei metri împrejurul lor pentru a putea asigura manevrabilitatea bicicletei în timpul folosirii stației. Municipiul Iași are obligația de a pune la dispoziție spațiul aferent instalării celor cinci stații pe domeniul public, sprijin în instalarea celor cinci stații pe domeniul public și să asigure mentenanța stațiilor, minim doi ani, prin achiziționarea de piese înlocuitoare”, este precizat în proiectul de hotărâre.

Stațiile self-service vor fi instalate în punctele cheie ale orașului

Instalarea stațiilor multifuncționale de reparat biciclete va fi făcută în zonele unde rutele bicicliștilor trec cel mai frecvent. Locațiile care au fost propuse sunt: Parcul Regina-Maria, Parcul Piața Independenței, Parcul verde Târgușor, CUG I și Piața Voievozilor.

„Conform datelor colectate de la principalii vânzători de biciclete, în ultimii cinci ani, s-au vândut peste 200.000 de biciclete (excluzând bicicletele pentru copii) în magazinele din Municipiul Iași. Estimăm că aproximativ 80.000 de biciclete noi se regăsesc în Municipiul Iași și reprezintă o premisă bună și un potențial încurajator pentru deplasările cu bicicleta”, mai este precizat în proiectul de hotărâre, aprobat la ședința Consiliului Local.

Infrastructura destinată bicicletelor din Iași va fi completată de cele cinci stații de reparat biciclete, donate de către Asociația Outventure. Stațiile care vor fi amplasate în Parcul Regina-Maria, Parcul Piața Independenței, Parcul verde Târgușor, CUG I și Piața Voievozilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024