De astăzi, 16 septembrie 2022, la Iași, este programat unul dintre cele mai interesante evenimente publice. Este vorba de proiectul intitulat „Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice”, ediția a XIII-a. Acțiunea este concepută în scopul promovării colecției de instrumente de muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și al perpetuării tradiției europene a flașnetarilor. Coordonat de dr. ing. Monica Nănescu, festivalul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” (), din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Iași, Centrul Cultural German Iași, Opera Națională Română Iași (ONRI), Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Asociația „Crescendo Events” Iași și Asociația „Atelierul de Percuție” din București, derulează, în perioada 16-18 septembrie 2022, proiectul „Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice”, ediția a XIII-a (FIMM 13).
La Iași este programat unul dintre cele mai interesante evenimente publice
Proiectul FIMM 13 este conceput în scopul promovării colecției de instrumente de muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și al perpetuării tradiției europene a flașnetarilor. Coordonat de dr. ing. Monica Nănescu, FIMM 13 este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, fiind a noua ediție la care festivalul beneficiază de sprijinul AFCN. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 16 septembrie 2022, orele 11:00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii, și va fi transmisă live la adresele: https://www.facebook.com/festivalulmuziciimecanice/ https://www.facebook.com/muzeulstiinteiStefanProcopiu/ https://www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi/
Informații suplimentare și de ultimă oră sunt afișate constant pe pagina web a evenimentului, www.fimm.ro, precum și pe paginile de socializare ale evenimentului și ale instituției organizatoare.
Festivalul va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, simpozion, workshop pentru specialiști, dar și spectacole ale flașnetarilor
Pe parcursul celor trei zile, programul festivalului va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, simpozion, workshop pentru specialiști, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții video mapping etc.
„Ne vom bucura și la această ediție de o participare prestigioasă din țări străine, precum Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, dar și din România. FIMM 13 va reuni flașnetari, colecționari, cercetători, muzeografi și iubitori de muzică mecanică, facilitând interacțiunea dintre profesioniștii participanți la eveniment și publicul iubitor al fenomenului cultural propus”, arată organizatorii.
Prin conceperea și dezvoltarea acestui proiect ajuns la ediția a XIII-a, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași se numără printre puținii organizatori ai acestui gen de spectacol din Europa. Așadar, la Iași, este programat unul dintre cele mai interesante evenimente publice.
Aici vor putea fi admirate instrumente de muzică mecanică-unicat.