Prima pagină » Actualitate » În două săptămâni, românii scapă de măsurile de restricţie. Ce schimbări vor urma

În două săptămâni, românii scapă de măsurile de restricţie. Ce schimbări vor urma

23 feb. 2022, 10:34,
în Actualitate

Românii scapă de măsurile de restricţie peste două săptămâni. Se va renunţa într-un sfârşit la masca de protecţie atât în exterior cât şi în spaţiile închise, iar elevii se vor putea întoarce la şcoală.

Deşi pentru oameni este o veste foarte bună, cei de la guvernare încă nu au un plan foarte clar despre cum s-ar putea desfăşura această trecere. Alexandru Rafila şi cei responsabili cu pandemia se opun acestei iniţiative, considerând că renunțarea la măsurile de restricție vor aduce și o serie de măsuri cu impact pentru sistemul sanitar.

persoane ce tin masti de protectie in mana, renuntarea la restrictii

Având în vederea seria de schimbări privind măsurile de relaxare, până de Paşte, romanii ar putea în sfârşit să stea fără mască de protecţie în exterior/interior

Românii scapă de măsurile de restricţie

După aproape doi ani de pandemie Covid-19, momentul în care românii scapă de măsurile de restricţie este deja foarte aproape. Deşi până acum mai multe ţări au adoptat deja măsuri de relaxare, la noi, guvernanţii încă nu au un plan foarte clar de ridicare a restricţiilor.

Cu toate acestea, sunt şanse destul de mari ca până de Paşte masca de protecţie să nu mai fie obligatorie în interior său exterior, iar elevii şi studenţii să se poată întoarce în sfârşit în bănci. Totodată, se va putea intra fără certificate verzi în centrele comerciale sau în stitutiiile publice.

Schimbările vor fi aplicate şi în restaurante, săli de fitness şi în magazine. Astfel, probabil o să dispară şi limita de program, putând funcţiona din nou la capacitate maximă. Şi bineînţeles, accesul în cadrul lor va fi din nou liber, fără necesitatea unui certificat verde digital.

Undă verde vom avea şi la distracţie. Iar asta pentru că barurile şi cluburile se vor redeschide. Va urma ca nunţile, botezurile şi celelalte evenimente private să poată fi reluate, asta după ce multe dintre ele au fost anulate. Nici în cazul acestora nu se va mai aplica regulă limitării numărului de persoane, iar accesul se va face fără dovadă vaccinării sau testării.

Şi pentru că nu va mai exista nici o limită pentru numărul de spectatori la competiţiile sportive, terenurile de sport vor putea fi din nou pline. Iar după o lungă perioadă de aşteptare, festivalierii vor avea din nou un motiv de bucurie. Se vor putea distra din nou fără nici un fel de reguli sau restricţii, atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise.

imagine blurata a unor oameni ce se afla intr-un sfarsit

Accesul în cadrul restaurantelor va fi din nou liber, fără necesitatea unui certificat verde digital

Cum va arăta România de Paşte

Având în vederea seria de schimbări privind măsurile de relaxare, până de Paşte, românii ar putea în sfârşit să stea fără mască de protecţie în exterior/interior, şcoala se va putea face în format fizic iar în centrele comerciale se va putea intra fără certificat Covid-19.

Ce se schimbă în restaurante, săli de fitness și magazine: dispare limita de program, vor putea funcţiona la capacitate maximă şi accesul se va face fără certificatul verde. Iar într-un sfârşit, vor fi reluate activităţile din cadrul barurilor, discotecilor, cluburilor, dar şi evenimentelor private.

grup de oameni ce merg pe strada in timp de pandemie, cu masti de protectie pe fata

Schimbările vor fi aplicate şi în restaurante, săli de fitness şi în magazin

Responsabilii în sănătate nu sunt de acord cu renunțarea la starea de alertă

Cu toate că Marcel Ciolacu a anunţat că nu mai vrea ca după 8 martie să continuăm cu starea de alertă, Alexandru Rafila şi cei responsabili cu pandemia se opun acestei iniţiative. Aceştia consideră că renunţarea la starea de alertă presupune în primul rând, pe lângă eliminarea restricţiilor, o serie de măsuri cu impact pentru sistemul sanitar.

Spre exemplu, tot personalul medical care a fost angajat în perioada pandemiei, rezidenții, dar și angajații din cadrul DSP ar trebui să părăsească sistemul sanitar pentru că au fost angajați în baza legii 55.

În schimb, Ministerul Sănătății pregătește totuşi un plan pentru renunțarea la restricții, dar treptat. Printre primele măsuri ce se află în discuţie, se numără renunțarea la mască și eliminarea restricțiilor de program, cât şi numărul de participanți la evenimente.

Întrebat dacă România este pregătita să renunțe la starea de alertă, Florin Cîțu, liderul PNL, a declarat că statul este pregătit pentru ridicarea anumitor restricții, dar nu pentru renunțarea totală la starea de alertă.

Reamintim, cel mai probabil, românii scapă de măsurile de restricţie peste două săptămâni.

alexandru rafila ce poarta masca de protectie in timpul unor declaratii de presa

Cu toate că Marcel Ciolacu a anunţat că nu mai vrea ca după 8 martie să continuăm cu starea de alertă, Alexandru Rafila şi cei responsabili cu pandemia se opun acestei iniţiative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`