Prima pagină » Eveniment-Social » În Dieceza de Iaşi, anul pastoral 2022-2023 se va deschide luna aceasta, pe 25 septembrie
În Dieceza de Iaşi, anul pastoral 2022-2023 se va deschide luna aceasta, pe 25 septembrie

În Dieceza de Iaşi, anul pastoral 2022-2023 se va deschide luna aceasta, pe 25 septembrie

10 sept. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Anul pastoral 2022-2023 se va deschide luna aceasta, pe 25 septembrie, în Dieceza de Iași. Prin Liturghia care va fi celebrată duminică, 25 septembrie 2022, la ora 11:00, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, va fi inaugurat anul pastoral 2022-2023, în Dieceza de Iaşi, cu tema „Uniţi în Duhul Sfânt”. Acesta face parte din planul pastoral la nivel diecezan pe durata a trei ani, 2022-2025, cu tema „Uniţi în familia lui Dumnezeu, trăim bucuria evangheliei!”. Mottoul va fi „Toţi erau împreună în acelaşi loc şi au fost umpluţi de Duhul Sfânt” (cf. Fap. 2)

Anul pastoral 2022-2023, în Dieceza de Iaşi, se va deschide pe 25 septembrie. Prin Liturghia care va fi celebrată duminică, 25 septembrie 2022, la ora 11:00, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, va fi inaugurat anul pastoral 2022-2023, în Dieceza de Iaşi, cu tema „Uniţi în Duhul Sfânt”. Acesta face parte din planul pastoral la nivel diecezan pe durata a trei ani, 2022-2025, cu tema „Uniţi în familia lui Dumnezeu, trăim bucuria evangheliei!”. Mottoul va fi „Toţi erau împreună în acelaşi loc şi au fost umpluţi de Duhul Sfânt” (cf. Fap. 2). Imaginea-simbol va fi mozaicul coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor uniţi în rugăciune împreună cu Sfânta Fecioară Maria care se regăseşte în catedrala nouă din Iaşi.

În Dieceza de Iaşi, anul pastoral 2022-2023 se va deschide luna aceasta, pe 25 septembrie

În mesajul pastoral al Diecezei de Iași se arată:

„Biserica este, prin însăşi natura sa, o comunitate într-o stare permanentă de misiune. Pentru a rămâne fidelă misiunii sale este chemată la o reînnoire continuă din fidelitate faţă de Isus Cristos (cf. EG 25-26). Şi Biserica noastră locală doreşte să îşi asume cu tot mai multă responsabilitate misiunea de evanghelizare prin toate acţiunile sale de predicare a cuvântului lui Dumnezeu, de celebrare a tainelor mântuirii şi de slujire a celor mai nevoiaşi. Pentru a concentra mai bine eforturile pastorale depuse de toţi membrii Bisericii noastre, pe data de 25 septembrie, vom începe un parcurs pastoral la nivel diecezan pe durata a trei ani: 2022-2025”.

Prioritatea esenţială a planului pastoral este creşterea comuniunii în Biserică prin acţiuni concrete de apropiere între toţi membrii

Imaginea-simbol a acestui parcurs este mozaicul coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor uniţi în rugăciune împreună cu Sfânta Fecioară Maria care se regăseşte în catedrala nouă din Iaşi ce este dedicată Sfintei Fecioare Maria, Regină. Prioritatea esenţială a planului pastoral este creşterea comuniunii în Biserică prin acţiuni concrete de apropiere între toţi membrii, care să conducă spre un stil de viaţă înrădăcinat în evanghelie şi spre o mărturie tot mai credibilă în societate. Tematica planului pastoral concentrează în enunţul ei anumite cuvinte şi expresii-cheie care s-au dovedit a fi prioritare în răspunsurile credincioşilor, ale persoanelor consacrate şi ale preoţilor din dieceza noastră care au participat la sondajul realizat de Secţiunea Pastoraţie: „Glasul tău în Biserică”. Pe lângă acestea, au fost foarte importante ideile şi iniţiativele prezentate în cadrul Consiliului Prezbiteral şi al Consiliului Pastoral Diecezan. Tocmai din acest motiv, este important ca trăirea momentelor de aprofundare a acestei tematici pastorale din următorii trei ani să nu excludă pe nimeni.

„Îi invităm pe părinţii parohi şi pe toţi responsabilii instituţiilor Bisericii noastre locale să marcheze începutul drumului pastoral 2022-2025 şi al noului an pastoral, pe data de 25 septembrie, prin menţionarea acestui eveniment la celebrarea Sfintelor Liturghii şi prin afişarea imaginii-simbol a Rusaliilor într-un loc vizibil din biserici şi instituţii”, se mai arată în mesajul Diecezei.

Așadar, anul pastoral 2022-2023 se va deschide luna aceasta, pe 25 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *