Prima pagină » Local » În comuna Valea Lupului, va fi înființat un parc fotovoltaic cu 500 de panouri! Investiția în proiect depășește 1.300.000 de lei
În comuna Valea Lupului, va fi înființat un parc fotovoltaic cu 500 de panouri! Investiția în proiect depășește 1.300.000 de lei

În comuna Valea Lupului, va fi înființat un parc fotovoltaic cu 500 de panouri! Investiția în proiect depășește 1.300.000 de lei

22 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

În comuna Valea Lupului, va fi construit un parc fotovoltaic cu 500 de panouri. Proiectul promovează producerea de energie din surse regenerabile

Primăria din comuna Valea Lupului, județul Iași, a publicat, în cursul zilei de ieri, 21 august 2024, o procedură de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Administrația publică locală caută firme pentru realizarea proiectului, privind construirea unui parc fotovoltaic în localitate.

În comuna Valea Lupului va fi construit un parc fotovoltaic. Primăria cheltuiește peste 1.300.000 de lei

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Valea Lupului caută firme pentru realizarea obiectivului: „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până, cel târziu, pe data de 6 septembrie 2024, orele 15:00.

„Prezentul proiect își propune să promoveze producerea de energie din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale din comuna Valea Lupului, care are în subordine servicii publice de interes local pentru consumul propriu al acestora prin construirea unei centrale electrice fotovoltaice și montarea a 500 de panouri fotovoltaice și 4 invertoare, cu scopul compensării consumului propriu. Soluția tehnică propusă, specifică majorității centrelor fotovoltaice de tip „on grid”, va asigura alimentarea cu energie electrică din sursa fotovoltaică, utilizând tehnologia celulelor policristaline pentru introducerea acesteia în SEN. Proiectul este relevant și contribuie, totodată, la «Strategia energetică a României 2019-2030», cu perspectiva anului 2050, care are printre obiective: energie curată și eficiență energetică, asigurarea accesului la energie electrică și termică pentru toți consumatorii, protecția consumatorului vulnerabil și reducerea sărăciei energetice, creșterea aportului energetic al României pe piețele regionale și europene prin valorificarea resurselor energetice primare naționale. Producția majorată a energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile, contribuie la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul FM, Programul-cheie l: Surse regenerabile de energie și stocare a energiei”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație.

În Valea Lupului va fi construită și o Școală Verde

Primăria din localitate caută firme și pentru construirea unei Școli Verzi. Contractul scos la licitație pe SEAP are o valoare estimată de 40.730.000 de lei, fără TVA. Obiectul acestuia îl constituie: „Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări în vederea realizării obiectivului «Construire Școală Verde în comuna Valea Lupului, județul Iași”.

„Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitate, respectiv, asigurarea accesului la servicii de bază la standarde europene. Proiectul propune realizarea unei școli verzi noi cu 19 clase – 15 pentru gimnaziu și 4 pentru liceu –, adresând nevoia de creștere a capacității de răspuns al autorității locale la problemele sociale, educaționale și economice ale comunității prin: dezvoltarea capitalului uman (înscrierea în învățământul gimnazial și liceal, reducerea abandonului școlar – în principal, în rândul grupurilor vulnerabile etc.); dezvoltarea posibilităților de educare; îmbunătățirea accesibilității, atractivității și calității mediului rural; reducerea excluziunii socio-spațiale și sociale ale locuitorilor – mai ales a celor ce fac parte din grupurile vulnerabile. Soluția arhitecturală propusă urmărește încadrarea obiectivului în reglementările și normele curente pentru acest tip de clădire. De asemenea, proiectul corelează soluțiile funcțional-arhitecturale, instalațiile și echipamentele ce îi vor asigura funcționalitatea cu legislația în vigoare, privind cerințele de calitate în construcții: rezistență mecanică și stabilitate, siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, igienă, sănătate și mediu, economie de energie și izolare termică, protecția împotriva zgomotului”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

În Valea Lupului, va fi construit un parc fotovoltaic cu 500 de panouri. Proiectul promovează producerea de energie din surse regenerabile, iar primăria din localitate caută firme pentru realizarea investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 noiembrie 2024
01 noiembrie 2024