Prima pagină » Economic Local » În comuna Tomești, județul Iași, se extinde rețeaua de gaze! A fost stabilită localitatea care va beneficia de lucrări
În comuna Tomești, județul Iași, se extinde rețeaua de gaze! A fost stabilită localitatea care va beneficia de lucrări

În comuna Tomești, județul Iași, se extinde rețeaua de gaze! A fost stabilită localitatea care va beneficia de lucrări

07 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Noi investiții sunt anunțate în comuna Tomești, județul Iași. La finalul lunii iulie 2022, este programată procedura pentru realizarea lucrărilor ce țin de extinderea rețelelor de gaze în satul Goruni

Primăria comunei Tomești, județul Iași, organizează noi licitații. Astfel, pe data de 21.07.2022, autoritatea contractantă va organiza o procedură pentru proiectarea și execuția lucrărilor de alimentare cu gaze a localității Goruni, din comuna amintită. Valoarea estimată a contractului este de 1.601.220 de lei, fără TVA, aproape 320.000 de euro.

„Principalul obiectiv urmărit de investiția propusă este îmbunătățirea condițiilor de trai pentru categoriile de persoane dezavantajate, în vederea unei dezvoltări sustenabile a urbei. Alături de combaterea procesului de migrare a populației, se urmărește și îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate, asigurarea de facilități pentru copii și părinți, asigurarea accesului populației la serviciile de bază, cu efecte asupra calității forței de muncă viitoare”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de participanți în cadrul achiziției. Comuna Tomești a beneficiat și de fonduri alocate de Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

În comuna Tomești, județul Iași, se extinde rețeaua de gaze pe o lungime de 8 km

Noua rețea de gaze va străbate nu mai puțin de 21 de străzi cu o lungime de 8,7 kilometri. De noua rețea ar urma să beneficieze 600 de locuințe, 540 de gospodării, 8 agenți economici, 4 biserici, 4 magazine, o grădiniță și o școală generală. Investiția este prevăzută în strategia de dezvoltare stabilită în 2005.

„Obiectivul instituției este reprezentat de introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitatea Goruni, din comuna Tomești, județul Iași, în decursul a 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare, privind implementarea proiectului. Având în vedere că localitatea Goruni a rămas singurul sat din comuna Tomești care nu este racordat la sistemul de distribuție a gazelor naturale și nu a beneficiat de fonduri necesare pentru implementarea unui astfel de proiect, susținem că este o oportunitate introducerea acestei utilități publice, acum, datorită alocării de fonduri bugetare, precum și a existenței de fonduri locale necesare”, se mai arată în documentația procedurii.

Au fost alocate fonduri și pentru reabilitarea drumurilor din localitate.

În comună s-a semnat contractul pentru extinderea canalizării

În altă ordine de idei, la finalul anului 2021, compania a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tomești, județul Iași, în zona Dealul Doamnei. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Alsim Invest SRL, cu sediul social în județul Iași. Valoarea finală a contractului este de 616.235 de lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane de lei, profitul de 420.570 de lei, datoriile de 152.237 de lei, cu un număr de opt angajați. Firma este controlată de Doina Voroneanu. La procedură au mai participat societățile Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – S.O.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, dar au fost descalificate. Lucrările vizau un sector cu o lungime de aproximativ 1 kilometru.

În comuna Tomești, județul Iași, se va extinde rețeaua de gaze după ce se va semna contractul și va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *