Prima pagină » Economic Local » În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă! Investiția se va ridica la peste 1 milion de euro
În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă! Investiția se va ridica la peste 1 milion de euro

În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă! Investiția se va ridica la peste 1 milion de euro

14 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă. Finanțarea este asigurată de către Compania Națională de Investiții. Proiectul presupune și amenajarea unui vestiar modern. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic

În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă. Pe data de 26.08.2020, Compania Națională de Investiții, finanțatorul proiectului, organizează o licitație pentru proiectare și execuție lucrări. Valoarea estimată a lucrărilor este de 5,6 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Baza sportivă va fi formată dintr-un teren de fotbal, un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare cu regimul de înălțime P+1. Suprafața construită va avea 400 metri pătrați.

„Amplasamentul studiat are stabilitatea generală și locală asigurată în condițiile respectării recomandărilor din prezentul studiu. Având în vedere cotele ridicate ale amplasamentului, nu se poate vorbi de inundabilitate. Terenul de fundare are caracter mediu, fiind alcătuit dintr-un strat de argilă prăfoasă culoare galbenă, plastic vîrtoasă. Adâncimea minimă de fundare va fi de 1,10 m la nivelul terenului amenajat, și de 0,60 m de la nivelul pardoselii demisolului, în ipoteza realizării construcțiilor cu demisol”, se arată în caietul de sarcini.

În comuna Țibănești se construiește o bază sportivă cu facilități pentru persoanele cu dizabilități

Terenul disponibil pentru noul complex sportiv este de 13.202 metri pătrați.

„Clădirea cu vestiare are dimensiunile în plan de aproximativ 10.60 m x 36.50 m. La interior se găsesc vestiare pentru fete, vestiare pentru băieți, grupuri sanitare, cabinet medical, vestiare arbitri, birou, magazine, camera tehnică și un hol care asigură accesul în camerele menționate. De asemenea, clădirea mai adăpostește și grupuri sanitare pentru femei, bărbați și persoane cu dizabilități care se accesează din exterior, fluxurile persoanelor vizitatoare cu persoanele deservite de vestiare neintersectându-se. La etajul clădirii se găsesc o zonă de protocol, grupuri sanitare pentru bărbați și femei, o zonă de depozitare și o zonă din care se vor servi băuturi. Din zona de protocol se va putea accesa terasa circulabilă, care se găsește atât în stânga, cât și în dreapta zonei de protocol”, se arată în descrierea proiectului.

În comună se investește peste 1 milion de euro pentru modernizarea rețelelor de apă

La începutul anului, ApaVital SA, societatea de apă-canal a Consiliului Județean, a finalizat o licitație pentru înlocuirea rețelelor de distribuție a apei și de înlocuire a branșamentelor în comuna Țibănești. Procedura a avut o prevedere bugetară de 5,7 milioane lei, fără TVA, adică 1,2 milioane de euro. Contractul a fost câștigat de către societatea Casrep SRL, cu o ofertă financiară de 5,4 milioane lei, fără TVA. Perdanții licitației sunt Hidroterm SRL, General Instalații SRL, asocierea Alsim Invest SRL – Geprocon SA, asocierea Euskadi SRL – Antrepriza Montaj Instalații SA, asocierea Lucimar SRL și Teleconstruct Company SRL, asocierea Vlanda Company SRL – CCFV Consulting 2000 SRL, asocierea Europartener SRL – Tehnoterm SRL. Conform proiectului, modernizarea vizează o rețea de 17,7 kilometri, din care 5,3 kilometri înseamnă conducte de aducțiune, iar 12,4 kilometri înseamnă conducte de distribuție. Totodată, vor fi montați hidranți de incendiu, iar branșamentele vor fi refăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`