Prima pagină » Economic Local » În Comuna Ruginoasa se refac drumurile prin pietruire! Autoritățile nu au auzit de asfalt. Investiția este de 32.000 de euro
În Comuna Ruginoasa se refac drumurile prin pietruire! Autoritățile nu au auzit de asfalt. Investiția este de 32.000 de euro

În Comuna Ruginoasa se refac drumurile prin pietruire! Autoritățile nu au auzit de asfalt. Investiția este de 32.000 de euro

16 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Ruginoasa pietruiește un tronson de drum afectat de ploile din luna iunie 2020. Câștigătorul licitației trebuie să realizeze lucrarea în termen de 30 de zile de la ordinul autorității contractante. Va fi aleasă oferta cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Ruginoasa intenționează să refacă drumurile din localitate afectate de fenomenele hidrometeorologice produse în luna iunie 2020. Proiectul presupune doar pietruirea drumurilor. Este vizată o porțiune de drum de aproximativ 5 kilometri. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 29.10.2020. Prevederea bugetară este de 156.009 lei, fără TVA, aproximativ 32.000 de euro.

„Pe durata executării lucrărilor vor fi adoptate soluții adecvate pentru limitarea eroziunii solului: stabilirea de sectoare de lucru de 1 kilometru, decaparea se va realiza în straturi succesive, atât pe teren, cât și în cazul gropilor de împrumut, protejarea taluzurilor prin însămânțarea cu iarbă, reconstrucția ecologică a suprafețelor expuse eroziunii pe parcursul lucrărilor. În vederea conservării cadrului natural s-au prevăzut lucrări de înierbare a taluzurilor la terminarea lucrărilor, precum și lucrări de aducere la stadiul inițial a platformelor utilizate temporar pe durata execuției”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor fi realizate în termen de 30 de zile de la semnarea contractului

Ofertantul câștigător trebuie să realizeze lucrarea în termen de 30 de zile de la data emiterii ordinului de începere.

„Caracteristicile tehnice pentru piatra concasată: 0 – 63 mm sort. Livrarea se va efectua astfel încât ofertantul să respecte termenul de finalizare conform draftului din contract. Transportul se va face cu mijloacele de transport ale furnizorului prin grija și pe cheltuiala sa. Amenajarea terenului se va face de către furnizor, respectiv compactarea cu autogrederul. Furnizorul va emite factura pentru produsul livrat după finalizarea serviciului de furnizarea piatră, respectiv după recepția finală. Factura va fi trimisă în original la adresa specificată de autoritatea contractantă”, se mai arată în documentația procedurii.

Drumurile din comuna Țuțora vor fi reabilitate cu fonduri de la compania Națională de Investiții

Drumurile din comuna Țuțora vor fi reabilitate. Finanțarea este asigurată de către Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Recent, a fost demarată o licitație pentru realizarea lucrărilor. Estimarea bugetară este de 2.031.387 lei, fără TVA, aproximativ 423.000 euro.

„Pe teritoriul comunei Țuțora, inundațiile au constituit un fenomen deosebit, producerea acestora datorându-se atât revărsării unor cursuri de apă, cât și scurgerilor de torenți de pe versanți. Drumurile comunale din satul Chiperești, comuna Țuțora, trebuie reabilitate și modernizate deoarece există riscul ca la următoarele precipitații abundente să ducă la ruperea acestora în totalitate și întreruperea circulației, acestea fiind drumuri de o importanță deosebită. Deteriorarea drumurilor se datorează ploilor abundente ce au produs scurgeri importante cu efecte de inundații locale ce au dus la deteriorarea drumurilor prin destabilizarea terasamentului drumurilor”, se arată în descrierea situației actuale.

La procedură s-au prezentat mai multe societăți: Construct Proiect SRL, Cazicom SRL, asocierea Conest SA – Artehnis SRL, asocierea Corina Plast SRL – Cam Proiect SRL – Adirom Activ Construct SRL și asocierea Vam Sofi Trans SRL – Ecomary SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *