Prima pagină » Local » În comuna Miroslava vor fi construite 2 săli de sport! Investiția este de 1 milion de euro
În comuna Miroslava vor fi construite 2 săli de sport! Investiția este de 1 milion de euro

În comuna Miroslava vor fi construite 2 săli de sport! Investiția este de 1 milion de euro

22 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Primăria comunei Miroslava a demarat licitațiile pentru construirea a 2 săli de sport. Prețul cel mai mic este un criteriu pentru departajarea ofertelor. La procedurile menționate s-au depus două oferte din partea societăților

În comuna Miroslava, județul Iași, sunt anunțate noi achiziții. Recent, au fost demarate procedurile pentru  construirea a 2 săli de sport în satele Cornești și Uricani. Prima licitație are o prevedere bugetară de 2.805.572 lei, fără TVA, aproape 560.000 euro, în timp ce a doua însumează 2.503.176 lei, fără TVA, aproape 500.000 euro. La ambele proceduri au fost depuse oferte din partea societăților Prima Construct SRL și Conedil Iași SRL.

Prima firmă este condusă de soții Marius și Dana Enea. În 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 29,2 milioane lei, profit de 1,3 milioane lei, datorii de 9,6 milioane lei și un număr de 43 angajați. A doua societate este condusă de Maria Cioncu. În 2021, pentru această societate, a fost declarată o cifră de afaceri de 20 milioane lei, datorii de 475.068 lei, profit de 475.068 lei, datorii de 4,1 milioane lei și un număr de 51 de angajați. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. Primăria Miroslava a organizat o licitație și pentru achiziția unui utilaj de deszăpezire.

În comuna Miroslava, vor fi construite 2 săli de sport cu fonduri europene

Finanțarea proiectelor este asigurată cu ajutorul fondurilor europene. Spre exemplu, sala de sport din Cornești va fi amenajată în curtea școlii gimnaziale „Dimitrie Anghel”. Sala din Uricani va fi amenajată în curtea școlii gimnaziale „Miron Barnovschi”.

„Executantul are obligația de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul șantierului și de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora de către traficul propriu sau al oricăruia dintre subcontractanții săi; executantul va selecta traseele, va alege și va folosi vehiculele, va limita și repartiza încărcăturile, în așa fel încât traficul suplimentar ce va rezulta în mod inevitabil din deplasarea materialelor, echipamentelor, instalațiilor sau altora asemenea, de pe șantier, să fie limitat, în măsura în care este posibil, astfel încât să nu producă deteriorări sau distrugeri ale drumurilor și podurilor respective”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a organizat o procedură și pentru înființarea mai multor sensuri giratorii.

Iluminatul public din Miroslava va fi modernizat cu 170.000 euro

Totodată, Primăria Miroslava modernizează iluminatul public din localitate, cu finanțare asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore.

Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată. Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei, fără TVA, aproape 170.000 de euro. În comuna Miroslava, vor fi construite 2 săli de sport, după ce vor fi analizate ofertele depuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *