Prima pagină » Local » În comuna Miroslava încep asfaltările! O stradă din Valea Ursului va fi asfaltată
În comuna Miroslava încep asfaltările! O stradă din Valea Ursului va fi asfaltată

În comuna Miroslava încep asfaltările! O stradă din Valea Ursului va fi asfaltată

02 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

La finalul lunii iulie 2022, Primăria Miroslava va organiza o licitație pentru reabilitarea unei străzi. Prețul cel mai mic oferit de constructori va fi un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, anunță o nouă licitație pentru realizarea investițiilor în infrastructura rutieră. Pe data de 22.07.2022, autoritatea contractantă va organiza o procedură pentru reabilitarea unei străzi din satul Valea Ursului. Valoarea estimată a contractului este de 1.192.791 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de a moderniza această stradă care, în prezent, este învechită și într-o stare deteriorată, degradată fizic, dar și greu practicabilă. Oportunitatea acestei investiții rezultă și din agresivitatea noilor vehicule asupra complexului rutier existent, la care participă și fenomenele naturale importante pentru străzi și anume: înghețul și dezghețul, staționarea apelor pluviale pe partea carosabilă, deoarece nu este asigurată panta transversală ce determină o degradare permanentă a complexului rutier. Prin întreținerea infrastructurii se facilitează accesul la principalele obiective sociale și economice ale comunei, creșterea numărului de obiective culturale și de patrimoniu, dar și creșterea numărului de locuitori ai comunei.”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a organizat și achiziții de utilaje.

În comuna Miroslava încep asfaltările pe o lungime de 1,3 kilometri

Intervențiile vor fi realizate pe strada Arțarului, pe o lungime de 1.361 de metri. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Investiția va genera o serie de efecte pe termen lung: reducerea discrepanței între zonele rurale și orașe, crearea de noi locuri de muncă, creșterea capacității administrației publice locale de a identifica și implementa soluții pentru rezolvarea problemelor legate de dezvoltarea economică a zonei, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din arealul vizat, prin reducerea discrepanței generate de lipsa accesului la principalele obiective sociale, culturale și administrative, creșterea gradului de confort și civilizație, creșterea gradului de frecventare a cursurilor școlare, îmbunătățirea stării de sănătate și reducerea numărului de îmbolnăviri datorită accesului la serviciile oferite de unitățile de sănătate publică”, se mai arată în documentația procedurii.

În comuna Miroslava, localnicii au acuzat că deșeurile sunt depozitate pe domeniul public.

Două sensuri giratorii vor fi amenajate în localitate

Totodată, Primăria comunei Miroslava a reluat licitația pentru înființarea unui sens giratoriu în satul Valea Adâncă, după ce la prima procedură nu s-au prezentat ofertanți. Recent, la procedură s-a depus o singură ofertă din partea Enviro Construct SRL. Societatea este deținută de Irina Sîrghi. În 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 30,5 milioane de lei, profit de 425.472 lei, datorii de 23,7 milioane de lei și un număr de 59 de angajați. Valoarea estimată a contractului este de 810.132 lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. Sensul giratoriu ar urma să fie înființat la intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă și Cornești. Primăria Miroslava a organizat și o licitație pentru amenajarea unui nou sens giratoriu în satul Vorovești.

Obiectivul va fi realizat în intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. La licitație a fost depusă o singură ofertă ce aparține societății Mecon Iași SRL. În comuna Miroslava vor începe asfaltările după ce vor fi semnate contractele cu constructorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *